25 Nisan 2014 Cuma

Kanlıca Paysage


29.o9.2o12 Cumartesi..
Masal gibi bir düğün eğlencesiydi..

Bir çok arkadaşımın elimden geldiğince düğünlerine gitmişimdir ama hiç biri Mehmet Ali ve Songül'ün ki gibi aklımda kalmadı ..
Sevgili arkadaşlarımın nikahı Ümraniye Evlendirme Dairesinde oldu ve akşamına da eğlence olarak Kanlıca Paysage da kutlandı..
Düğünün detaylarına geçmeden önce biraz Kanlıcadan bahsedelim. Kanlıca deyince ilk akla gelen Kanlıca Yoğurdudur :) Kanlıca yoğurdunu önemli kılan , yoğurdun kullanımında kullanılan süt tozu ve üzerine konulduğu pudra şekeridir. Gerçekten güzel bir lezzeti oluyor. Kanlıcaya gidip yoğurt yemeden sakın ama sakın dönmeyin derim :) Ölmeden önce yapılacaklar listesine muhakkak "Kanlıca da Yoğurt yemek " diye yazmalısınız benden söylemesi :)
  Kanlıca Beykoz İlçesine bağlıdır hatta Beykoz'un ünlü semtidir diyebilirim..Kanlıca ; sahil boyunca sıra sıra dizilen yalıları , Anadolu Yakasının en yeşillik alanlarından biri olan Mihrabad Korosunun manzarası ve oksijeniyle önemli bir yere sahip.Nitekim Sevgili Sezen Aksu'nun evi de Kanlıcadadır ve Kanlıcadan esinlenerek yazdığı şarkı ise " Uzanıp , Kanlıcanın orta yerinde bir taşa.. Ah İstanbul , istanbul olalı "

Düğün Faslımıza artık geçelim :)



Mekanın Fotoğrafları 
Kanlıca Paysage resmi sitesinden alınmıştır.





Kanlıca Paysage ;  Resimlerde de görüldüğü gibi hem doğa manzarasına hemde boğaz manzarasına sahiptir.Bize ayrılan alan teras katıydı ve terası görünce iyiki de teras katı tercih etmişler dedim çünkü boğazın tüm güzelliğini izleyebiliyorduk..Teras katı ;yarı kapalı yarı açıktı. Eylül ayında olmamıza rağmen soğuk havayı pek hissetmiyorduk , sadece hafif bir rüzgar esintisi vardı ama o da kalabalığın etkisiyle hissedilmiyordu..




Masamıza kurulmamızın biraz sonrasında ise Sevgili arkadaşlarım Mehmet Ali  & Songül'ün çıkış anına şahit olduk. Allah bir yastıkta kocatsın .. ! İkisine de mekanı seçme konusunda hayran kaldım.. Gelen misafirlerin nasıl eğlenebileceğini gerçekten çözmüşlerdi .. Bu yüzden onlara tekrar tekrar teşekkür ederim :)






Güzel bir çıkış anı , misafirlere gülücük dağıtma , öpüşme faslı derken sıra yiyeceğimiz yemeklere geldi :) Yemek menüsü; Köfte , Tavuk ve Balık , içecekleri  ise; Sınırsız Alkollü ve Alkolsüz içecekler . Daha önceden hiç gelmediğim bu yerin yemeklerininin lezzetini çok merak ediyordum. Yemek menüsünde de bana en uygunu Köfteydi. Balık sevmediğim , hatta kokusuna bile dayanamadığım için direkt onu eledim. Tavukla da pek aram yoktur o yüzden en temizi köfte :) İçecek olarakta Alkolsüz vazgeçilmezim Sprite :) Benim Colayla , İcea tea'yle aram yoktur en temizi Sprite :)
Yemeklerimiz geldiğinde aslında çokta aç değildik çünkü biz birkaç saat öncesinden karnımızı zaten Alperenlerde doyurmuştuk :) Ama yinede bir şekilde yavaş yavaşta olsa yedik. Imm.. Lezzetliydi..Gerçekten bu lezzetli köfte içinde mekan benden 10 numara 5 yıldız daha aldı :) . Servisine de diyecek sözüm yok , gerçekten serviste hızlıydı ne istediysek çok vakit geçmeden geldi ..





Oyun alanı küçüktü ama yinede dans etmemize engel olmuyordu.. Biz sevgilimle zaten dans etmeyi çok sevdiğimiz için bize her yer geniş alan :) Sevgilimde bir oynar bir oynar ki anlatamam bütün herkesi kendine hayran bırakır.. Bizim masadakiler, diğer masadakiler koptular zaten Sevgilime. Bayıldılar valla. Mehmet Ali bile , bende sizin düğününüzde oynarım artık dedi :)


  Gerçekten  çok eğlenceli bir düğün oldu . Bizim arkadaşlardan bazıları alkolü birazcık fazla kaçırdı , çok şükür ki Serhat alkol almamıştı.Çıkışta zaten komik anlar yaşadık ,  Vale'nin arabayı getirmesini beklerken bir arkadaşımız " Vale , vale gel buraya vale bozuntusu " diye bağırması mı , Serhatın arabayı kullanırken , bir arkadaşımız kendi evine döneceği sokağı karıştırması mı , Arkadaşlardan birinin camı açıp " Uyanınn "demesi mi , Sevdiceğimle Ümraniyeye gidene kadar Hepsini teker teker eve bırakmamız mı :) Kimseye zararımız yoktu ama yine de insan tereddüt ediyordu ve çok komik anlar yaşanıyordu. Yine de o gün çok güzel geçti. Her ne kadar çıkışta komik anlara denk gelsekte bu da bizim aklımızda komik bir anı olarak kaldı :)


Kanlıca Paysage da ki O manzarayı, o şarkıları ,  o eğlenceyi görünce insanın evlenesi geliyor :)

Allah tüm bekarların karşısına hayırlı kısmetler çıkartsın :)
Amin.

Saygılar..

Şafak : 46 / Kahramanmaraş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Share