28 Ekim 2017 Cumartesi

Çalışmak veya çalışmamak işte bütün mesele bu..!

 Aslında nasıl bir başlık atacağım konusunda kararsız kaldım çünkü konumuz çalışıp çalışmamaktan ziyade çocuk meselesi. 

Sakin olun , heyecan yapmayın ,  çocuk mocuk yok ortada ☺düşünmüyorum da , düşünmememin sebebi henüz sağlam bir iş bulamamam.


İlk gittiğim iş görüşmesinden , son gittiğim iş görüşmesine kadar hepsi muhakkak " çocuk " sorusunu sordu hadi ilk zamanlar gittiklerim de 10 aylık evliydim ama artık 1,5 yıllık evli oldum , her gittiğimde " çocuğun var mı , çocuk ne zaman düşünüyorsunuz " diyorlar bende "uzun bir süre düşünmüyorum bu 2 yılı da bulabilir " diyorum hepsi önce bir" hımm" yapıyor  , bir kaç soru soruyor ,arayacağız diyorlar aramıyorlar neden biliyor musunuz sırf EVLİYİM ve her an ÇOCUK yaparım diye ! 

Hani bahsetmiştim ya doğum günümde iş görüşmesine gitmiştim sonrasında da Pazartesi günü ikinci görüşmeye çağırdılar benle birlikte bir kız daha vardı en sona biz kalmışız öyle dediler (kendimi o ses Türkiye'nin finalinde falan hissettim ) neyse genel müdürle görüştük kıza sordu sordu , bana soru sordu normal şartlarda benim yanımda o kızın şansı çok düşüktü (bunu ukalalık olarak algılamayın benim 7 yıl 8 ay bilfiil iş tecrübem var ve eski çalıştığım yerin asansörünü de bu firma yapıyordu oradan da biliyorum hatta onlarda dediler " Çengelköy'e biz bakıyorduk" diye bende " evet biliyorum santraline ben baktığım için sizin aradığınızı hatırlıyorum " diyordum) lakin ben çocuktan dolayı kaybettim hatta genel müdür çıkıp , İK ile baş başa kaldığımız zaman " biliyorum ben seçilmeyeceğim, çocuktan dolayı kaybediyorum " dedim ve gittim. Bu da benim için son iş arayışı oldu ! En azından şimdilik. Hani benim evli olduğumu ilk görüşme de biliyorlardı o zaman neden beni ikinci görüşmeye çağırdılar ? Boşuna sabahın kör bir vaktinde yola koyuldum o kadar yol parası verdim ve bakmayın yakın da değil en az 40 dakika yol çekecektim , sabah 7 olmadan evden çıkmam lazımdı ki 8 ' de ki mesaiye yetişebileyim en azından dedim ki " hafta sonu yok bu şekilde kendimi avuturum" diye düşündüm.


Şimdi sizce ne yapmalıyım ? Cidden bir iş görüşmesine daha gitsem ve çocuk derlerse " çocuk yapacak olsam neden iş arayayım ki " diye çıkışcam aslında bu son gittiğimde de diyecektim de neyse efendiliğimi bozmak istemedim . Bir ara çocuk yapmayı düşündüm madem kimse işe almıyor bari çocuk aradan çıksın belki çocuk olduktan sonra ileri de iş bulmam daha kolay olur .

Bana bir akıl verin . Çalışmayı seviyorum diyemem sevmiyorum da diyemem ama hayat standartlarımı yükseltmek için , çocuğuna iyi bir gelecek vaad etmek için , kiradan kurtulup ev sahibi olmak için çalışmak zorundayım evet çalışmasam da olur mu ? Allah yardım ediyor , bir şekilde geçinmeye çalışıyoruz bir yandan kira bir yandan ev masrafları v.s. idare ediyoruz.Ama hayat standartlarını yükseltemiyorsun kendine bir şey almak istediğinde "boş ver"diyebiliyorsun.Eşim asgari ücretten yüksek alıyor (yoksa geçinemezdik ) ama 3.000-4.000 tl'de almıyor en az 3.000 tl alsa zaten çalışmama gerek kalmaz.

Aslında benim tek sıkıntım eşimin işinin sağlam olmaması , iş yerinde 1 yıla yakındır sürekli birilerini işten çıkartıyorlar,15 yıllık çalışanından 6 aylık çalışanına kadar Serhat'ta hep diken üstünde , o da işine güvenmiyor bu yüzden çocuk meselesi de erteleniyor , ee ertelendikçe bu sefer ben iş bakayım diyorum bulamıyorum , Serhat'ı işten çıkartsalar çok zor olacak hemen iş de bulamaz geçinemeyiz de işte en azından ben çalışıyor olsaydım içim rahat olurdu . Valla bilmiyorum çok karışığım bu meselelerden dolayı . Evet işverene kızmıyorum , haklılar , benim de eski çalıştığım yerde bir kız vardı işe başladı 6 ay sonra hamile kaldı çocuk falan derken tekrar işe başladı 1 ay sonra işten çıktı.Ama benim gerçekten çocuk düşüncem yok ve bunlar hep iş verenin "ön yargısı ", iş verenin gözünde " Evli , çocuk yapar döndüğünde de işten ayrılır" düşüncesi var.


"Çocuk bereketiyle gelir" , "Allah yardım eder" diyorlar ama bunun içinde çalışmak , çabalamak lazım sonuçta kimseye gökten para gelmiyor belki ne olur eşimin işi düzelir veya çok daha iyi bir fırsat çıkabilir karşısına onun haricinde bereketiyle gelir diye 4-5 tane çocuk yapıp hala aç olan insanlar var işte sen önlemini alacaksın gerisini Allah'a bırakacaksın.

Kısacası evli bayanların iş bulması çok zor bir hal almış.
Allah hepimizin yardımcısı olsun..!

Saygılar..

14 yorum:

  1. Akışına bırak her şey olacağına varır kuzucum çocuk istersin senelerce uğraşırsın olmaz ama istemezsin bi bakmışsın olmuş o işi daha çok akışına bırak. İş mevzusu mutlu olmadıktan sonra sağlam olmadıktan sonra niye yıpranasın ama tabiki araştırmaya devam et. Ben asgarinin azıcık üstünde alıyorum bir işe yaramıyor hani ev almak yada tmm bu maaşla çocuk çok güzel yetişir gibisinden ama şükür bazı yerleri kapıyor. Bırakmama sebebim madem çekiyorum çocuğa kadar evin, bizim şahsi teknolojik eksiklerimizi tamamlayalım. Bisiklet almak gibi keyiflerimizi tatmin edelim ; yaşayalım , gezelim , içelim... ama çok istifa etme noktasına geliyorum çünkü iş beni yıprattı.

    Birde zaten çocukla birlikte olan şartlar dahada zorlanacak.

    Sende biraz kendi mutluluğun için kararlar al kuzum . Biraz daha nefes almaya bak...

    Hakında hayırlısını diliyorum kuzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte tatlım durum bu , kafam o kadar karışık ki bi türlü çıkar yol bulamıyorum . Evli bir bayan olarak iş bulmak ne kadar zorlaşmış onu anladım . Bir yandan iş bulup çalışmak , hayat standartlarını yükseltmek , çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak istiyorsun bir yandan da yaş geçiyor çocuk olayını düşünüyorsun. Hayır iş bulsam çocuk olayını ertelerim ama hem iş yok hem çocuk yok valla çıldırmamak elde değil torpil bulmak lazım , kurumsal bir firmaya girebilmek için de artık . Serhat'ın iyi kötü DJ'lik işleri sayesinde biraz daha rahat geçiniyor oluyoruz ama o da ne kaldı ki artık son DJ'lik işlerine gidiyor kışın kolay kolay iş çıkmaz ..
      Bende senin gibi düşünüyorum işte hayat standartlarımı arttırmak evimin ihtiyaçlarını gidermek ne bileyim gördüğüm bir şeyi sorgusuz sualsiz almak istiyorum ben istiyorum da işverenler o seçeneği bana vermiyor ki :( Allah hayırlısını versin ..

      Sil
  2. Canımm Yağmurcum Allah yardımcın olsun Hakkında hayırlısı ne ise o olsun ben bunu temenni ediyorum senin için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için kocaman bir Amin diyorum ..

      Sil
  3. Yağmurrr , yaşadığın tecbübelerin sana bu konuda gül gibi bir ön yargı katmış:)
    Şöyle düşün ; bir iş var mutlaka senin kısmetinde inş. ama bu görüştüğün yerler değilmiş belli ki .
    Bir kulun rızkını Allah temin eder ve yer yüzündeki hiçbir varlık ta buna engel olamaz. O yüzden gönlünü ferah tut. İş başvurusu yaparken yib-ne olmayacak diye şartlama kendini.
    Hakkındakinin hayırlısını iste. Evet biliyorum zor bir süreç ama denemekten vazgeçme. Senin için en doğru iş iç dua etmeye ve ısrarla istemeye devam et. Emin ol yaşayarak şunu öğrendim ki , bir şeyi çok istediğin halde olmuyorsa Allah mutlaka o istediklerinden çok daha iyilerini çıkartıyor karşına ve o zaman İyi ki diyorsun...
    Çocuk konusuna gelince tabiki önlemini al , hazır olduğunuz zamana kadar bekle ama bu süre zarfında olur da istemeden vs hamile kalırsan ( ben hiç düşünmediğim zamanda hamile kalmıştım çünkü ) o bebeği bir yük değil evinize gelecek bir bereket vesilesi olarak gör.Çünkü gerçekten bebek rızkı ile geliyor.

    İş konusunda kafanı rahat tut , elbet bulacaksın buna eminim...
    Bir de sanırım bizler mutluluğu parayla çok doğru orantılı algılıyoruz. Ben de öyleyim. Birşeylere sahip olmak, satın almak iyi hissettiriyor ama gerçek mutluluk kesinlikle şükretmek ve sahip olduklarına odaklanmaktan geçiyor .

    Epey yazdım , okurken de seni yordum ama dilerim yazdıklarım biraz da olsa içini rahatlatmıştır.
    Çok çok öpüyorum , sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafam çok karışık olduğu için kendimi bir an blog da buldum ama iyi oldu güzel motive oldum diyebilirim :) eşimin işinden yana sıkıntı olmasa belki kafaya bu kadar çok bazı şeyleri takmayacağım . Takınca kendime de zarar veriyorum stres yaptıkça geceleri dişlerimi sıkıyorum durduk yere başıma ağrılar giriyor. Allah'a sığınıyorum , dua ediyorum hayırlısını nasip etsin diye. Elimden başka seçenek gelmiyor maalesef . Allah herşeyin en güzelini nasip eder , yeter ki vazgeçmemek lazım .
      Sevgiler ..

      Sil
  4. oooff hayat zor işte, ben de sırf iş yüzünden sevmediğim bir yerdeyim mesela; ama buarada işsizlik sıfırın altında herkese iş var haatta açık çok, düşünürsen inegöl!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde Türkiye de en çok iş olanaklarının olduğu yer İstanbul . İş yok diyemem ama insan kafasına göre iş bulamıyor bulsa bile olumlu geçen görüşme sırf evlisin ve çocuk yapma olasılığın yüksek olduğu için olmuyor :(

      Sil
    2. istanbulda masraf çok, ev kiraları bile 1000den başlıyor

      Sil
    3. Ben şu an 1000 tl ye oturuyorum ama evi gör mutfak dolapları eski , yerler kötü , 3. Kat üst kat çatı , çatıda açık olduğu için oradan yağmur suları kabardı oluşturdu , rutubet ve küflendi ve biz hala burada oturuyoruz . İşte eşime kızdığım konu da bu canım. Bu civarda ev de yok , 1300 1400 den aşağı adam akıllı bulamayız ev , bu da bizim bütçeyi bayağı aşar anlayacağın =/

      Sil
    4. kuzenim gayrettepede kot1 de 1900 lira bu ne ya, burada sitede oturuyorum ben 24 saat güvenliği var havuz kafe booolca yeşil alan 650 lira

      Sil
    5. Ne yazık ki öyle hele Gayretteye Avrupa yakasında olduğundan oralar daha pahalı oluyor ben Anadolu yakasında oturuyorum hoş buranında çok lüks yerleri var Bağdat caddesi gibi ama Avrupa yakası her daim pahalı teyzem neredeyse 7 yıldır kiracı Mecidiyeköy de oturuyor , gayrettepeye yakın 2500 tl sırf kira veriyor , site sadece site , havuzu falan da yok. İstanbul ne yazık ki böyle şimdi bizim buralara metro yapıldı seneye açılır kiralar iki katına çıkacak . Bu yüzden İstanbul' da yaşamak istemiyorum tüm ailem , dostlarım , arkadaşlarım burada olmasına rağmen daha uygun bi şehirde oturmayı tercih ederim . Ev almak bile eskisi kadar kolay değil , hele bir de nakit paran yoksa yandın . Arkadaşım Ankaradan 150 bine anlaştığı eve , peşinat olmadığı için 240 bine almış oldu ve her ay 2000 tl 10 yıl ödeyecekler. Zor valla çalışsan dert çalışmasan ayrı dert hayırlısı diyorum maalesef elden birşey gelmiyor ..

      Sil
    6. zor bu işler ben o yüzden istanbulda yaşamak istemedim eşimi de kopardım şükür :D

      Sil
    7. Ay darısı benim başıma inşallah :)

      Sil

Share