11 Nisan 2017 Salı

Nisan'ın ilk haftası nasıl geçti ?

Aslında geçen haftaya dair postu dün yazmayı düşünüyordum yalnız bir soğuk algınlığıdır gidiyor bende daha yeni yeni kendime geliyorum.



Fotoğraflar uzaktan çekip yakınlaştırıldığı için biraz kötü çıkmış,idare edin artık ☺

3 Nisan Pazartesi günü Havvacığım ve minnoş oğlu Göktürk geldi bana. Aslında hiç planlı değildi öyle telefonda konuşuyorduk bir anda Havva" geliyorum"dedi geldi akşam yemeğine kadar da kaldı bayağı bir sohbet muhabbet çok iyi geldi akşam da eşi almaya geldi.

Bizim kuş Göktürk'ü sevdi , Göktürk de onu sevdi normalde bizimkinin ısırma huyu var ya çok şükür ısırmadı ama bu sefer ne oldu Göktürk eline almaya çalışıyor (ee bebekler için ne derler " bir yılanı öldürecek güce sahiptir " diye ) biraz sert yaptı bizimki bir kaçtı bir daha da gitmedi yanına ama Göktürk'ün hoşuna gitti nasıl gülüyor zaten maşallah çok güleç bir bebek ☺


6 Nisan Perşembe sabah bir kalktım boğazım yanıyor o an dedim " bu sefer bayağı ağır bir grip olacağım " diye. Çünkü 1 senedir olmuyordum olsam bile ağır değil hafif boğazım ağrıyordu ilaç içiyordum ertesi güne geçiyordu veya burnum akıyordu sonra yine bakıyordum ki ertesi güne geçmiş çalışmadığım için çok şükür sürekli hasta olmadım çalıştığım dönemde 10 günde bir kesin bir boğaz ağrısı yaşıyordum . Bir de benim öyle bir şey ki bahar aylarına girdiğim zaman ağır grip olurum ya mart-nisan ya eylül-ekim hiç değişmez.

Resmen yutkunmakta bile zorlanıyordum o gün neden sağlık ocağına gitmedim diyorum hoş ertesi gün gittiğimde de bir şey değişmedi neyse perşembe günü güç bela yemek yemeye çalışıyorum Serhat'a da dedim " bayağı ağır geçecek şimdi bak yarın grip sonraki günlerde öksürük başlayacak " dedim.Perşembeyi cumaya bağlayan gece uyuyamıyorum, yutkunamıyorum affınıza sığınarak söylüyorum yanıma kova aldım sürekli tükürüyordum tükürüklerim gitmiyordu, boğazımdan geçmiyordu.Uyuyamadım kalktım salona geldim yavaş hareket edeyim dedim kuş uyanmasın diye zigona bir çarptım bu bir çırpındı bi o yana bi bu yana hemen ışığı açtım " korkma annem korkma " dedim bildiğiniz kuşun kalbi ağzında atıyordu gözleri kocamandı hemen elime aldım saatte 4 . Kuşlar böyle zamanlarda felç geçirebiliyorlarmış o yüzden bir şey olacak diye çok korktum . Saat 5.30 eşim geldi "ne yapıyorsun gel uyumaya çalış" diye yattım ama saat herhalde 7'ye geliyordu uyudum kalktığımda artık griptim halsizlik , hapşırma ikinci level gerçekleşiyordu bende dayanamadım sağlık ocağına gittim kadına şikayetimi söyledim bu gece yutkunamama olayını" ben daha önce böyle bir şikayet duymadım" dedi tarihe geçicem galiba kimse böyle bir şikayet duymuyor benim en yakın zamanda kulak burun boğaza gitmem lazım , kadın da gargara verdi gönderdi. Sonuç hala hastayım burun akıntım dün kesildi yalnız üçüncü levele de atladım deli gibi öksürüyorum pazar günü falan sabah eşim benim öksürüklerime uyandı , kuş da ben öksürdükçe korkuyor bir de ben öksürdükçe söylenmeye başlıyor ☺


9 Nisan Pazar günü yıkılmadım ayaktayım kahvaltısı oysa çok halsiz,çok yorgun hissediyordum kendimi ama yine de hafta sonu kahvaltısına özenmem gerekiyordu.Hazır milföylerden aldım (ki bu arada bir de sabah kalktım alışverişe gittim) içine peynir,kaşarla sucuk artık önüme ne geldiyse onu ekledim güzel oldu ilk defa yapmıştım daha çok sigara böreği yapıyordum ama bunu da iyi ki yapmışım hem bayağı doyurucu oluyor.


Yine Pazar günü Survivor 2017 Birleşme Partisi vardı diğer senelerdeki yerlere göre bu seneki lokasyon çok güzeldi tatile gitmek istedim bir an için :(

Söyle söyleyebilirsen'in şampiyonu bence Adem olmalıydı sonuçta Furkan şarkı söyleyen biriydi zaten,  klibi falan vardı geçen sene Efecan'ı dahil etmemişlerdi yarışmaya bu sene de bence Furkan dahil olmamalıydı ama neyse.
Bu arada her ne kadar bazı davranışlarını beğenmesem de İlhan Mansız'ı destekliyorum ama ben bunu ilk daha fragman da gördüğümde söylemiştim. İzledikçe Adem Kılıççı'nın da şampiyon olmasını isterim.


16 Nisan Pazar günü seçim var oy vermeyi unutmayalım.

İstanbul'da o gün hava 21 derece gözüküyor , kocamın aklına girmem lazım oy verdikten sonra bir yerlere gidip bir çay kahve içelim diye.Bu arada biz eşimle aynı yerde oy kullanamıcaz biliyor musunuz ? Çünkü eşim ikametini önceden aldırdı ben ondan sonra aldırdığım için eşimin kayıdı düşmüş şu an sadece ben bu evde oturuyor gözüküyorum. Hani bileniniz vardır ama benim bilgim yoktu açıkçası o yüzden aklınızda olsun eşinizle birlikte aynı anda ikametinizi aldırmanız gerekiyor yoksa kim sonradan kayıdı aldırdıysa o evde oturuyor gözüküyor. Ben mahalleye göre baz alırlar diye düşündüm çünkü kayınvalimlerle aynı mahalledeyiz ama mahalleyi baz almamışlar.

İyi haftalar,
Saygılar..

4 yorum:

  1. bloğumun 2. yaşını kutluyorum sayfamdaki çekilişime beklerim ♡ ben de nisan ayında doğmuşum demekki :D sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun bnde 20 gün önce çok fena ,anlattığın gibi bi grip atlattım :( Pazar kahvaltıları bizim içinde çok önemlidir sofranda çok şirin muhabbetiniz aşkınız sonsuz olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım valla bu havalar çarpıyor herhalde..
      Sana da aşk dolu günler dilerim :)

      Sil

Share