25 Haziran 2015 Perşembe

Hangi Filmi İzledim ? "Mandıra Filozofu 2 İstanbul"


Filmin Konusu : Bodrum’un Çökertme köyünde, kendi halinde, mütevazi bir yaşam sürdüren, tüm dünyevi hırslardan arınmış bir şekilde "bir lokma bir hırka" düsturuna da sadık yaşayan sempatik kahramanımız Mustafali; bu filmle birlikte her geçen gün daha da büyüyen İstanbul şehri üzerinden, modern dünyanın karşısına çıkarak hesaplaşıyor. Yıllar önce kendisini ve annesini terk eden babasının hastalığı nedeniyle büyük şehire gelmek zorunda kalan Mustafali, metropol insanının da ezberlerini bozmakta gecikmiyor.

Filmin Oyuncuları : Müfit Can Saçıntı (Mustafa Ali ) , Kemal Kuruçay (Real Estate ) , Gülnihal Demir ( Gülfidan ) , Birol Güven..

Benim film hakkında ki yorumum ;

Genel anlamda güldüren , güldürürken öğreten bir film.Fakat ikinci filmine nazaran ne yalan söyleyeyim ilkini daha çok sevdim. İlkin de sanırım denize nazır bir evde oturması , yediği içtiği herşeyin doğal olması gibi bir çok şey beni kendine çekti. Bu filmde Metropol şehirlerin insanların üzerinde ki etkisini yorumluyor.Modern olan insanların hayatlarını da sil baştan değiştiriyor.. Mesela Mustafa Ali işe giriyor tek kuruş almadan çaycılık yapıyor malum paraya karşı ya. Amaç orada patronların, çalışanlarının üzerine satış baskısı kurmadan , hedefsiz ilermeyi sağlamak..Evet Mustafa Ali , Patronu Birol Güvenle iyi hoş güzel konuşuyor hatta insanı duygulandırıyor ama ben hiç görmedim bir patronun , çaycısını dinleyip ona göre işlerine devam ettirdiğini..

Mustafa Ali'nin çok komik replikleri var . Ailelerin çocuklarının hayatlarını daha doğmadan belirlemesi üzerine Mustafa Ali " Siz çocuk yapmamışsınız ki , proje yapmışsınız " dedi :) Buna pek güldüm.. Bir söz daha vardı işe girecek soruyorlar " İş tecrüben var mı " , Mustafa Ali de "Tecrübeye gerek var mı ? Başbakanların daha önceden başkabanlık tecrübesi var mıydı ?" :) Çok iyi replikler gerçekten hem iğneleyici , hem felsefik , hem güldürüyor , hem öğretiyor.. Genel anlamda izlenebilecek bir film olarak öneririm.. Dediğim gibi ilkini çok beğendim ikincisini ise sadece beğendim :)


                                               Saygılar..

8 yorum:

  1. Bu adamı çok komik ve doğal buluyoruz biz, film de süper^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam gerçekten hem doğal hem komik esprileri çok yerinde :) bakalım üçüncüsü de çıkacak mi beklemedeyim :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Blog keşif etkinliğinden geldim sizi takibe aldım bende bloguma beklerim :)

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Blog keşif etkinliğinden geldim, takibe aldım. :)
    http://madamevanille.blogspot.com.tr/ beklerim :)

    Bu filmi ben de beğenmiştim çok acayip komik gülmekten öldük diyemem ancak ders çıkarılacak çok yanı vardı. Güldürürken düşündürdü yani. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle :)
      Bende takipteyim sizi.
      Gercekten de öyle güldürüyor düşündürüyor :)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Ben ilk bölümünü beğenerek izledim, genelde devamları ilkini aratır ama konu elbette etkiliyor. İzleyeceğim artık, merak ettim... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemenizi tavsiye ederim. Bu da güzel ama bu diğerine göre daha durağan geldi bana :)
      Sevgiler..

      Sil

Share