15 Nisan 2015 Çarşamba

Erik ve Dondurma Sezonu

Sizi bilmem ama yaz deyince benim aklıma  (Deniz kum güneş haricinde ) Erik ve Dondurma gelir :)

Ekşi ekşi , iri iri erikleri tuza batırıp yemek hımm harika , dondurmaya ne demeli yaz aylarının serinletici , ferahlatıcı tatlısı..


Şimdi yazmam da ki amaç ; Son 1 aydır Erik krizlerindeydim yaz gelsin, bol bol erik yiyeyim diye hep hayaller kuruyordum.. Her defasında " daha sezonu açılmadı ki " deyip kendimi de kandırıyordum. Son bir haftadır ise artık canıma tak etti " Anneeee Eriiiik " dedim. Anneciğimde kıyamamış , almış. Cumartesi günü bir yandan tv izlerken bir yandan telefonla uğraşıyordum Annem geldi Erik'i yanıma koydu ilk başta farketmedim çok geçmeden yanıma baktım sonra durdum bir daha baktım " Oleeeey Annem Erik almış " diye salonun ortasına geçip saçma sapan hareketler yaptım. Farkındayım okurken " ne manyak kız " , "deli midir nedir  " diyebilirsiniz.Haklısınız. 25 yaşında ki bir kızın 5 yaşında bir çocuk gibi hareketler yapması hiç normal değil. Ama işin içine Erik girince valla isterse 50 yaşında olayım yine de pek bir sevinirim..Her ne kadar meyve yemek yararlı olsa da benim çokta aram iyi değildir.Her meyveyi yemem kışın mandalina , yazın erik :) Arada sırada elma, bazen kivi , işte yazın bazen karpuz.Yani bunlar çok aradığım meyve'ler değil en azından bir Erik kadar değilll :)
Şimdi gelelim sonuca ; Elbette beklediğim gibi bir tad değildi. Ne ekşi ne tatlı , içinde ki o çekirdek bile yerken sürekli ağzıma geliyordu bu da doğal olarak daha kötü bir tad oluşmasına neden oluyordu :) Bol tuzlasam da pek bir faydası olmuyordu he ne oldu yedim mi erik yedim , nefsim köreldi mi tam anlamıyla olmasa da yine de köreldi :) 


13 Nisan Pazartesi günü İstanbul da hava 17 derece hatta daha da fazla olmuştur diyebilirim. Kaç gündür Nuraycığımla birlikte aklımızda olan" dondurma olayını" bugün gerçekleştirmeye karar vermiştik. Akşam üzeri koştur koştur gidip dondurmalar marketten alındı. 4 kişiydik. 3 Kişi (Ben-Elif-Nuray)  Magnum Double Çikolata bir kişi ise (Nilüfer ) Magnum Double Karadut & Böğürtlen yedi.Yani nasıl özlemişsek 10 dakika içinde dondurmalar bitti. Bu arada benim ki 10 dakika sürdü diğerlerinki benden önce bitti :) Şimdi denemediyseniz söyleyeyim . Ben Magnum da iki çeşit seviyorum bi bunu bir de Bademliyi..Normal külahta bir dondurma yerken de çikolata,karamel,vanilya yerim. Yani ben Limonlu,böğürtlenli bu tarz dondurmaları yiyemiyorum.Bu nedenden dolayı Böğürtlenli yiyen arkadaşımın ne gibi düşünceleri var bilemem ama Double Çikolata muh-te-şem ! Eğer yoğun çikolata hastasıysanız denemenizi tavsiye ederim. Merak etmeyin , belli bir süreden sonra da baymıyor sonuna kadar yiyorsunuz. Dondurmalara bakarken , Magnum Tiramisu'lu bile çıkmış.Deneyip görmek lazım..

                                                         Saygılar..

10 yorum:

  1. :) Erik özleyenler bizim evde de oldukça fazla.Yaşasın yaz geliyooo :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet yaz geliyor harika bir duygu :)
      Erik özlenmez mi ya :) Her ne kadar yediğim erikten birşey anlamamış olsam da yine de nefsim köreldi.. 1 aya kadar iri iri ekşi ekşi erikleri bol bol yemek dileğiyle..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Ay ben de çok severim can eriğini tuzlayıp yemeyi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende çok seviyorummm :) yani 1 kilo versen oturup yerim o derece..
      Tam sezonu gelsin de bol keseden yeriz artık :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. ben hala yiyemedim ne yazık ki bir süre daha yiyemeyeceğim ama sana afiyetler olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.. En kısa zamanda yemen dileğiyle :)

      Sil
  4. Erik magnum gözlerim yerinden çıktı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ee normaldir ikisi de birbirinden güzel :) biri ekşi biri tatlı ay şu an bile canım çekti :)
      Sevgiler..

      Sil

Share