21 Temmuz 2014 Pazartesi

Sevgilimin Doğum günü / 19.07.2014



Benim için dünyaya gelen Sevgilinin bu sene ki doğum gününü beraber baş başa geçirmek istedik..Her ne kadar Sevgilime , "arkadaşlarınla toplanalım birşeyler yapalım "desem de  " benim için bugünüm de sadece sen yanımda ol yeter " demesi benim için herşeye bedel oldu :) Düşünüyorum da 2o11'den bu yana kadar ki doğumgünlerinde hiç başbaşa olmadık. İlk sene zaten ben tatildeydim, ikinci sene 4 kişi toplanmıştık,üçüncü sene cümbür cemaat dersane arkadaşları, mahalleden arkadaşları toplanmıştık. Başbaşa vakit geçirmek için kısmet bu seneyeymiş :)
Herhangi bir plan yapmamıştım. Sevgili ne istiyorsa onu yapmayı karar vermiştim.

19 Temmuz Cumartesi günü gök gürüldemesiyle uyandım..! Eveet. İnanın bomba patlıyor zannettim.Yataktan nasıl fırladım anlatamam..Hemen dışarı baktım şakır şakır Yağmur yağıyor.. İçimden olamaaaazzz dedim. Bir yandan da Sevgiliye mesaj atıyorum " Bereketli bir yıl geçir Aşkım. Bak dışarda Yağmur yağıyor " yazdım. Ama Sevgili uyuyordu :) Benim doğduğum zaman şakır şakır Yağmur yağıyormuş.İsmimde bu yüzden Yağmur olmuş . Bazen Annemlere diyorum Allahtan Kar yağmamış diye =D Gerçi ismimi Annem değil bereketli bir günde doğduğum için Halam koymuş :) Ekim ayında Yağmur yağması normalde Temmuz ayının ortasında Yağmur yağması hele de ogün Sevgilimin doğumgünü olması bana hiç normal gelmedi :) Vardır Allahın bir hikmeti diyerek Halil Sezaiden " İsyaeen " moduna geçmedim :)

Sevgili uyurken ben evde kara kara düşünmeye başladım. Bu hava da ne giyilir , elbise giyecektim ne güzel ya :( diye söylendim durdum. En sonunda renkli ,çiçekli pantolonumla,İnce saten gömleğimi giyme kararı aldım.Bu arada Sevgili uyandı oda yavaştan hazırlık yaptı.Hava güneşli ama Yağmur yağıyordu.Yağmur'un dinmesini bekledik ikimizde. Sevgili evden çıktı o zaman Yağmur kesildi :) Allah yüzümüze güldü. 



Çengelköy de buluştuk.Farklı bir yer olmasını tercih ederdim ama hava kötüydü ne olacağı da belli değildi.En azından bilindik yerde durmak istedik."Aşkım ne yapalım, nereye gitmek istersin,farklı bir yer olsun istersen " desem de Sevgilim bilindik yeri tercih etti. Durak Büfe .. Birşey söylemedim, içimden de oradan çıkar Allegria'ya gideriz çaktırmadan pasta siparişi veririm diye düşündüm.



Durak Büfeye geldik.Teras katına çıktık.Yağmur yağma ihtimaline karşı tentenin altında bir yerde oturduk. Hemde dip köşedeydik denizi rahatlıkla görebiliyorduk.






Yemek menüsüne bakıyorduk. Ne zamandır canım kumpir istiyordu buranın kumpirini de beğeniyordum.
Amerikan salatası,sosis,turşu,mısır,ketçap ve mayonezli bir kumpir siparişi verdim.Sevgilim , mercimek çorbası ve dürüm köfte . İçecek olarakta Ayran :) İftara yaklaşık bir 50 dakika vardı.Bol bol fotoğraf çektikten sonra vakit öldürmek için tavla oynadık.. Bir baktık 10 dakika falan kalmış zaman çabuk geçti :)


 Yemeklerimiz masada yerini aldı. Daha doğrusu Ezan okundu Sevgilimin çorbası ve dürümü geldi benimki hala gelmemişti.Bende Sevgilinin çorbasından bir kaşık aldım beklemeye koyuldum.. Kumpir geldi" hey maşallah" dedim. O kadar çok doldurmuşlardı ki patatesten eser yoktu. Yemeğe koyuldum sonra bir tıkandım ve aşkıma " ben doydum " dedim.Şaşırdı.Kolay kolay ben yediğimi bırakmam.Günah,bulamayanlar da var diye her zaman tabağıma ne koyuluyorsa onu yerim..Bir anda doydum Sevgili de dürüm köftesinin sadece yarısını yedi bizde takas ettik.Ama ben yine yiyemedim.Ogünden beri bende bir iştahsızlık başladı anlatamam.Şu anda da o moddayım canım doğru düzgün yemek yemek istemiyor..



Yemekleri yedik. " Hadi aşkım gel çay içmeye Allegria'ya gidelim " dedim. İkinci katına çıktık. Sigara içilen alan doluydu bizde biri kalkana kadar bekleyelim dedik. Sevgilim köşede bir yere gidiyordu bende "Aşkım gel şu ortalara oturalım gitmeyelim o kadar dip köşeye" dedim. Ortada bir masa bulduk. Benim oturmamla kalkmam bir oldu.. "Aşkııııım bu ıslaaaaak" diye bağırdım (tabi kimse duymadı ) başladım gülmeye :) Ben hayatta ıslak ıslak duramam. Nefret ederim. Denizden bile çıkınca o bikiniyi sıkarım ki suyu çıksın kuruyım diye.Bir de güneşlenmeyi de sevmem.Bu yüzden kendi çapımda kurulanmaya çalışırım. Banyodan sonra bile o saçı kurutmam lazım duramıyorum arkadaş :) Ama Sevgili için ıslak ıslak durmayı kabullenmek zorundaydım. Hemen orada çalışanlar kalın şal getirdi sandalyenin altına koydular :) Tam da bu olaylar olurken o sırada sigara içilen alandan birilerinin kalktığını gördük. Bir yandan şalım bir yandan çantam toparlayıp gittik :)


Serhat'ım lavaboya kadar gitmişti.Bende o sırada menü de neler var onlara bakıyordum.Sevgilimin damak zevkine uyabilecek pasta da yoktu.Ben , Çikolatalı,Kestaneli,Profiterollü gibi pastaları severken Sevgili Meyveli ve en çokta Muz'lu pastayı seviyor. Bunlara en yakın da Beyaz Çikolatalı Mozaik Pastayı buldum =D Sipariş için yanıma geldiklerinde direkt sorduğum "Mum var mı" önce bir baktı , anlam verememiş gibi " Doğumgünü için mi ?" ,  " Evet doğumgünü için bir de Muzlu pastanız yok değil mi" dedim . " Maalesef  yok .Olanların hepsi menü de " dedi. "Imm o zaman Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta yanına da iki çay" dedim.Sevgili bu sırada geldi.Konuşuyorduk.Bir yandan da telefonda oyuna dalmıştık ki benim arkamdan bir el masaya doğru uzanıp pastayı koydu :) Ben bir sevindim , bir sevindim anlatamam sanki benim doğumgünüm de bana sürpriz oluyordu =D İnsan kendi söylediği yalana kendi inanırmış ya benimki de o misal oldu =D  "Happy Birtday Aşkım " dedim :) Etrafta bir kaç kişi de bizi izliyordu. Sevgili mum'u üflemeye yelteniyordu ki " duuuurrr dilek tut" dedim. Dileğini usulca tuttu ve mum'u üfledi. İnşaallah tüm dileklerin kabul olur Aşkım.O sırada çaylar da gelmişti tam çayı ağzımıza götürüyorduk ki bir havai fişek patladı.Herkes resmen yerinden sıçradı hele bir kız çay bardağını bıraktı döküyordu az daha :) "Aşkım bak senin için patlıyor bu havai fişekler " dedim =D
Hava kapalı olsa da , oturduğum sandalye ıslak olsa da , havai fişekler ödümü koparsa da sade ama çok güzeldi..
Bu arada Pasta da güzeldi. Belki yolu düşer,giden olursa bu pastayı önerebilirim lezzeti güzel :)

Allah seni başımdan eksik etmesin Sevgilim.
Seni Çok Seviyorum..!

Tekrardan Nice Mutlu Seneler..!

10 yorum:

  1. Nice yıllara inşallah. Çok güzel görünüyorsunuz maaşallah.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Amin .. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

      Sil
  3. geçen seneler sizi sımsıkı birbirinize baglasın sizi
    allah ayırmasınnnn

    YanıtlaSil
  4. Allah ayırmasın sizi,birlikte daha nice mutlu seneler dilerim (:

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel en iyi hediye birlikte olabilmek bence. Mutluluklar dilerim çok da yakışıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim çok teşekkürler bu güzel yorumun için :)

      Sil

Share