8 Temmuz 2014 Salı

Kandilli ve Çengelköy Paşa Kokoreç İftar Durağı

                                                 
                                                                                                                   
 8 Temmuz Salı.Bugün ki iftar durağımız , bir çok ünlününde uğrak yeri olan Çengelköy Paşa Kokoreç :)
Anadolu Kavağındaki iftarımızdan sonra bu sefer Sevgilimle birlikte Nuraycım ve ailesini bizde Çengelköy'e davet ettik.
 18.30 'da Nuraycım ve Ben mesaiyi bitirip çıktık,Sevgilim bizi şirket önünde bekliyordu.Hep beraber servise bindik bir kaç dakika sonra Çengelköy Merkezdeydik. Ömer abi ve Ecrin bizi Çengelköy merkezde bekliyorlardı.İftara iki saat vardı.Şimdiden gidip oturmak istemedik. Arabaya binip Çengelköy sahilinden rotamızı Kandilliye çevirdik.




Kandilli'ye geldiğimizde iftara 1 saat 40 dakika falan vardı.Daha şimdiden gölgede kalan neresi varsa dolmuştu.Hatta kimisi Mangal'ını yakmaya bile başlamıştı.

Ecrin oyun parkında oynuyordu biz ise fotoğraf çekiyorduk :)




Aşkımla yine muzurluk peşindeydik , çocukluğumuza döndük :) 

 İstanbul'un keşfedilmemiş o kadar çok yeri var ki ..Burası bize yakın olmasına rağmen Sevgilimle ilk defa gelmiştik.


Manzaranın keyfini çıkara çıkara fotoğraf çekmeye devam ettik. Sonrasında ise Ömer abi ve Serhat bizden uzaklar da sohbete daldı bizde Ecrinle oyun oynamaya daldık. Oyun dediğimde Parkın içinde spor aletleri var. Ben bisiklete oturdum Ecrin de önüme oturup pedal çevirdi.Beni bisikletle gezdiriyordu =P Dondurma yemeğe götürüyordu , yemek yemeğe götürüyordu.Bisikletle sinemaya bile gittik :) Artık sonlara doğru denizaltına girmediğimiz kalmıştı ona da girdik. Bu arada küçük beyfendiler yanımıza geliyordu ama bizim kızın yüz verdiği yoktu :) Afferin ona . Eee kızımız küçük müçük ama güzel maşallah. Bu yaşta erkekler yanına geliyorsa bilemiyorum büyüyünce ne olcak. Nurayların çekeceği var. Bir de zaten zamani çocukları çok bilmiş. Bir soru soruyorlar dımdızlak kalıyorsun :)

                İftara 40 dakika kalmıştı. Yavaştan toparlandık. Arabaya binip Çengelköy'e geldik.





Paşa Kokoreç'e geldik. Sabahtan arayıp Teras katına ve özellikle yola yakın kısmına rezervasyon yaptırmıştım. İçeri girdik , daracık merdivenleri aşarak yukarı çıktık :) Bizim rezervasyonlu yerimiz doluydu. "Hoşgeldiniz efendim " diye sıcak bir karşılama oldu."Hoşbulduk. Benim rezervasyonum vardı.Özellikle yola yakın kısmı için istemiştim ama ? " dedim. Beyfendi " Şimdilik buraya oturabilirsiniz, birazdan diğer müşterilerimiz kalkacak sizi oraya alacağız " dedi.Anlaştık.Bir yan masaya oturduk.Masaya menüler geldi bir süre ne yiyeceğimize karar veremedik.İftara da yarım saat bile kalmamıştı.Biz menülere bakarken rezervasyonlu masamızın boşaldığını gördük,hep beraber kalkıp bir güzel oturduk.Teras katı olduğu için biraz esiyordu.Ama güzeldi,rahatsız edici değildi.


Siparişleri verirken biraz zorlandık.Benim kafamda giderken ne yiyeceğim belliydi benden yana sıkıntı yoktu da Sevgilim " ne yesem,şununla doyar mıyım,bu çok mu gelir acaba,Aşkım alırsam yardım eder misin" diye diye en son bir karara vardı.

Ben :  Kaşarlı Dürüm Köfte - Ayran 
Sevgilim : Mercimek Çorbası - Kemiksiz Tavuk Pirzola - Ayran 
Nuray  (Ecrinle ortak ): Dürüm Köfte - Ayran
Ömer abi : Mercimek Çorbası - Beyti - Ayran 
Ortaya da Çoban salatası

Siparişlerimizi verdikten sonra hemen mezelerimiz masada yerlerini aldı. 
Su, Hurma , Turşu , acılı ezme , çiğ köfte 


    
          Ayranlarımız Bakır Bardakta geldi Sürahi gibi çok tatlı . İlerde bende evime birkaç tane almak istiyorum bunlardan =P   Duy duy Sevgili..!
           Ecrin de bir süre bardaklara baktı baktı " Bu ne be . Çay bardağı gibi " dedi :) Alem kız.




 Çorbanın gelişi de bir şekil  , ayrıca tadı da gerçekten enfes..
                                   
 
Sevgilimin yediği daha doğrusu yiyemediği Kemiksiz Tavuk Pirzola :) 

Ben zaten mezeleri yiyince ister istemez doydum, üzerine dürümümü yedim , hadi son bir gayret sevgilimden bir parça tavuk biraz da bulgur pilavı derken şiştim şiştim..
Zaten Ramazan da yemeği abartmamak lazım. Tüm gün aç olunuyor ve insan gün içinde o kadar çok şey istiyor ki. Tatlılar mı , hamur işleri mi , kızartmalar mı...Ama ezan okunduktan sonra bir su bir çorba iç doyuyorsun :) Bu yüzden aperatif birşeyler yemekte fayda var.
Yemeklerin lezzeti 10 numara 5 yıldız. Bu tarafa yolunuz düşerse muhakkak gitmenizi öneririm..
Hem fiyatlarda orta halli bizim toplam bu yediklerimiz : 81 TL tuttu. Ayrıca yemeklerimizi yedikten sonra da üzerine çayımızı da içtik. Bu kadar güzel yemeğe bu fiyat normal bence. O Büyükada da yediğimiz ızgaraların lezzetsizliğinden, mezelere de ayrıca fiyat alınmasından sonra (iki kişi 45 TL) burası bana çok daha uygun geldi . Herşeyden önemlisi lezzet ya .! Yemekler lezzetli olduktan sonra istersen daha fazla para ver bu koymaz insana..Beğenmediğim yemeğe dünya kadar para bayılmakta bana göre değil . !

Karınlar doydu. Bizim Bey'lerin daha önce Anadolu kavağına gittiğimizde bir tavla macerası vardı biri yenilince diğeri hırs yapıyor , biri yenince diğeri hırs yapıyor. Tavla oynanabilecek bir yere gitmek istedik. Durak Büfeyi düşündük. Teras katına çıktık. Bizimkiler Tavlaya daldı, bizde sohbet muhabbete :)  Anadolu Kavağındayken Ömer abi Serhatı yenmişti, Çengelköydeyken de Serhat ,Ömer abiyi yendi ve bu süreçte kaç tane çay içtik inanın  hiç hatırlamıyorum ben 2 tane ,Nuray 1 veya 2 , Serhat 3 veya daha fazla Ömer abi de aynı o şekil :) Çay'a verdiğimiz fiyat 18 TL :)

Tıka basa doyduk , üstüne bir de bolcana çayları da içtik. Tam eve gidiyorduk ki Serhat " Dondurma yiyelim " dedi :) Hayda. Ama yer kalmadı ki =D yine de zarla zorla o dondurmayı Çengelköyde uzun bir kuyruk oluşturan " Bu Bu " Dondurmacısında yedik :) Dondurma lezzetliydi.Saat nerdeyse 00.00'a geliyordu hala daha millet dondurma kuyruğundaydı :) 

Paşa Kokoreç'e gitmek isteyenler için ;
Üsküdar tarafından gelenler ;  Çengelköy merkeze doğru geldiğinizde sağ'da petrol ofisi var hemen onun yanında Teb var onun hemen yanında kalıyor..
Beykoz tarafından gelenler ;  Kavacık üzerinden sahil'e inin , dümdüz sahil şeridini, takip edin. Çengelköy merkeze geldiğinizde solda kalıyor . Petrol ofisine gelmeden..
Ümraniye tarafından gelenlerNato yolundan  Eski Maxi city alışveriş merkezini geçtikten sonra ki ilk ışıklardan soldan aşağı doğru ilerleyip Çengelköy Işıklara geliyoruz.Sol'a doğru dönüyoruz 3-4 bina sonra solunuza kalıyor 

Saygılar..

6 yorum:

  1. çok güzelsin kuzum :) blogun çok güzel ve yemeklerde tam benlikmiş:D çok öptm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu beğendiğin için ve o güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Merhaba email göremedigim icin buraya yazıyorum, Reklamlarla ilgili bilgi almak istemistim senden sitende baya reklama yer vermissin de, nasil olduğunu merak etmiştim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba , benim blogumla ilgili düzenlemeyi erkek arkadaşım yaptı. Kendisine bilgi veriyim yardımcı olmaya çalışsın :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Merhaba cevap biraz geç oldu kusura bakmayın.
      Google ADSENSE hesabından reklam oluşturmanız gerekiyor,kendi blogunuzdan da gadget eklemeniz gerekiyor. Adsense bölümünden + ya tıklayıp ,blogunuzun sağ yada sol tarafa ekleyip kaydetmeniz gerekiyor. Fakat biraz sabırlı olmanız gerekiyor çünkü uzun süre içinde hesap katlanıyor..bende bayağı bir süre beklemiştim.sitenizin tekil kullanıcı sayısı ve tıklamasıyla alakalı bir durum, yani sizin elinizde olan birşey değil. Dediğim gibi sabretmeniz ve beklemeniz gerekiyor. Takıldığınız bir yerde tekrar yazabilirsiniz, biraz karışık oldu umarım anlatabilmişimdir :))

      Sil

Share