11 Haziran 2017 Pazar

Dualar eder insan...

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz , Allah'a inanıyoruz , dualar ediyoruz..


Benim yapım hep kadercilikti " kaderimde ne varsa onu yaşarım" veya " Allah hayırlısını versin" gibi elbette kaderciyim diye Rabbim'e dua etmiyor muydum ediyordum aslında kader değişmez (ecel ne bir dakika önce ne bir dakika sonra asla değişmez )ama dualarla kaza-i muallakı değiştirebiliriz yani kısacası edeceğiniz bir dua bile belki istediğiniz bir işe girmenize , çocuk sahibi olamıyorsanız çocuk sahibi olmanıza,işleriniz kötü gidiyorsa bir anda düzelmesine v.s. daha bir çok şeye faydalı olacaktır.


Allah'tan umut kesilmez derler ben bundan 4 yıl önce kötü bir dönem yaşamıştım ve demiştim ki " Allah'tan umut kesilmez yarın ola hayrola " o sabah öyle güzel bir haber almıştım ki tüm o yaşadığım sıkıntılar son bulmuştu yeter ki istemesini bilelim dua ederken içten etmek lazım.. sabah kalkınca,evden çıkınca,akşam yatarken normal bir şekilde duanı ediyorsun ama ben şuna inanıyorum ki gerçekten kalben isteyince oluyor..

Ben çok aşırı bilgiliyim v.s. gibi bir iddiam yok belki sizin maneviyatınız benimkinden çok daha yüksektir ben sadece bildiklerimi söylemek , bu mübarek günlerde birbirimize dualar edelim istiyorum.


 Geçen gün yengeme ve teyzeme sordum ayrıca internetten'de araştırma yaptım ,bir çok forum sitelerinde de denk geldim ,  size çok etkili bir sureden bahsedeceğim : Vakıa Suresi . Aslında Fetih Suresi de çok etkili ama ben Vakıa Suresine başladığım için ona devam etmek istedim mesela günde 3 tane Vakıa okuduysam bir tane de Fetih okumaya gayret ediyorum.

Elbette bir çok uyulması gereken kuralları var Vakıa Suresi 'nin , 7 gün boyunca okuyacaksın , 41 defa okuyacaksın , ikindi namazından sonra 14 defa okuyacaksın gibi tabii ki bu kurallara uymak çok güzel ama ben pek uyamıyorum Allah bana vereceği rızkı 3 ay sonra vermektense 6 ay sonra verecek belki ama içten dua etmek istediğim için günde 2 tane 4 tane 5 tane değişiyor zaman buldukça okumaya çalışıyorum.

Yine böyle bir gündü Çarşamba günü dua ediyorum bir baktım bir telefon " Yağmur hanım Merhaba sizi ... firmadan arıyorum " bu firmaya ben 1.5 ay öncesinde gitmiştim hatta istediğim iki işten biriydi şu postumda da TIK TIK yazmıştım , hatırlıyor musunuz "rüyamda gördüm beni arıyorlar "demiştim diye hakkeden de rüyam çıktı yalnız farklı pozisyon için ben diğer pozisyonu söyleyince " o maalesef 2020'ye ertelendi televizyonda da duyuru oldu" dedi. Neyse sağlık olsun dedim ertesi gün gittim ama bu belirttikleri iş çok farklı yani yapabilir miyim yaparım gibime geliyor ama diğer iş gibi beni çokta cezbetmedi açıkçası ama yinede şükrettim tam da dua ettiğim esnada aranılması , bundan 1 ay öncesine kadar rüyamda görmem , İnsan kaynaklarında o ilk görüştüğüm bayanın benden memnun kalması diğer açık pozisyon için beni yönlendirmesi benim hoşuma gitti.Kadında belirtti " biz o ilk görüşmemizde Can bey'le sizden çok memnun kaldık 5 aday alacaktık ilki mühendisti ikincisi sizdiniz ama maalesef ertelenince bizde askıya aldık" dedi.Hayırlısı olsun.Keşke şu istediğim firmayla ilgili de rüya görsem :(

 Hayırlısını istemek mi yoksa hayırsızsa yine ona mı diretmek bilmiyorum kafam çok karışık işsizlikten yakınmıyorum istesem çağrı merkezine şu an bile girebilirim ama bu benim için kalıcı olmaz ben bundan sonra bir gireyim tam gireyim istiyorum.



2 yorum:

  1. Mübarek günlerde birbirimize tabiki de dua edrlim balım. Allah yolumuzu bahtımızı açık ve aydınlık eylesin inşallah. Hep hayırlısı bulsun bizi hep. Hayırsızsa geri dursun bence çünkü oluyor yağmur bi iş hayırsızsa dünyan kararıyor. İşsizlikten ben çok yakındım ama şuanki işimden de arada yakınıyorum tabi ki şükür ama daha iyi bir yer için de dua etmeye devam ediyorum. Şartlar çok önemli inşallah hayatımıza katkı sağlayacak güzel şartlara vesile olacak mutlu bir ortamda çalışırız. :**** Hayırlı günler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bu mübarek günlerde dualarımızı eksik etmeyelim.Allah gönlümüze göre versin, Allah nasıl mutlu olacaksak o şekilde bir iş bizlere nasip etsin.İnsan çalışınca yakınıyor, çalışmayınca ayrı yakınıyor o bende de var ama gönlümüze göre bir iş bulsak belki yakınmayız..Hayırlı , mutlu günlerin olsun canım.

      Sil

Share