2 Mayıs 2017 Salı

Hoş geldin Mayıs..!

Artık sıcak havalar İstanbul'u etkisi altına aldı, inanın sıcaktan bunalmayı bile özlemişim o kadar diyorum☺Özellikle hafta sonu harika bir hava vardı bildiğiniz evde tişörtle gezdim çok mutluydum hatta ailecek piknik bile yaptık o yazıyı daha sonra paylaşacağım☺

Mayıs ayında ne yapabiliriz bir bakalım ;


6 Mayıs Hıdırellez en son 2015' de Annem gül ağacı alıp eve getirmişti böylece dileklerimizi yazabilmiştik çünkü etrafta hiç gül ağacı görmüyordum nerede o Suadiye'de oturduğum zaman ki bol keseden gül ağaçları ?


 Mayıs ayı ve sonrasında deniz kenarında özellikle oturmak istiyorsanız size en iyi seçeneklerden biri olan Beykoz Sahil Sosyal Tesisleri'ne gitmenizi tavsiye ederim.

Deniz kenarında olduğu için esme ihtimaline karşılık bu havalar da gayet güzel dış mekan da oturabilir kahvaltınızı veya çayınızı kahvenizi içebilirsiniz..Ayrıca restaurant kısmı haricinde deniz üstünde kapalı bir alanı daha var ama oraya daha çok aileler oturuyor (çocuklu) üşürseniz içeri girebilirsiniz demeyi çok isterdim ama aşırı kalabalık oluyor yer bulmak zor ben üç kere gittiysem bir kere denk gelmişimdir içeri de oturmaya o da biri kalkmıştır şans eseri hemen geçip oturmuşumdur. O yüzden bu havalar veya bu havalardan sonra dış mekan da oturabilirsiniz 


Kanlıca 'da bulunan Mihrabat Korusu'na gidip boğaza karşı bol oksijeni içinize çeke çeke etrafı gezip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz yada cafe&restaurant bölümüne geçerek ister çay-kahve ister yemek yiyebilirsiniz.


Kanlıca'ya gelmişken bir de ne yapmadan dönülmez tabii ki de yoğurt yemeden ☺
 Mihrabat Korusuna çıkmadan veya çıktıktan sonra ana caddeye inerek ister sahil kısmında isterseniz yol kenarında satılan kanlıca yoğurdunun tadına bakabilirsiniz.

2012

2012
2014

 Kadıköy bölgesine doğru yol almak istiyorsanız ve yine denize nazır bir yerde oturmak isterseniz Tarihi Moda İskelesi Beltur sizin isteklerinizi karşılayacaktır.

Buraya bir kaç kere gittim çok güzel yalnız yer bulması zor oluyor giriş kısmında oturmayı insan pek istemiyor çok yol kenarı diye düşünüyor daha arka tarafa geçmek istiyor yukarıda ki fotoğraf arka kısımdan ama işte arkaya geçince de deniz kenarında oturmuyorsan o kadar da keyifli olmuyor ☺ama yine de güzel ben deniz kenarında da oturdum, ortalar da oturdum, giriş kısmında da oturdum hepsinde de mutlu oldum önemli olan sevdiklerinle birlikte olmak ve onlarla vakit geçirmek gerisi önemli değil ☺


Bu ayın sonunda artık Ramazan başlıyor.27 Mayıs Cumartesi günü ilk orucumuzu Allah izin verirse tutacağız. Allah şimdiden hepimizi sabır versin diyorum.

Saygılar..

4 yorum:

Share