14 Eylül 2015 Pazartesi

Küçük Ada'nın Doğum günü

Her ne kadar 11 yaşına basmış olsa da o benim için hala daha küçük ada :)


Bu fotoğrafta 3 yaşında minik kuzum.Benim tipi es geçin lütfen  :) Kuzum benim ya valla bazı kuzenlerim için keşke küçülselerde onları mıncık mıncık sevsem diyorum. Onlar büyüdükçe bende yaşlandığımı düşünüyorum. Hepsi elimde büyüdü. Hele Ada en başlı başına elimde büyüyen.. Elif Teyzem'in işi olurdu beni çağırırdı (ki onlar Mecidiyeköyde Avrupa yakasında oturuyorlar ) bende zevkle bakardım. Zaten o dönemler çalışmadığım için sürekli gidip gelirdim. Her hafta sonu orada olurdum.Çalışmaya başlayınca tabi biraz zor oldu. Bir de eskiden vardiyalı sistemle çalışıyordum..
Ada soğuk bir çocuk oldu. Yani öyle kimseye gitmezdi şimdi ki halinden çok daha ters. Şimdi herkese gider. Kapıya kadar uğurlar görüşürüz diye öper. O zaman evden " diittt " diye kovdukları bile oluyordu :) Kimsenin yıldızı Aday'la barışmamıştı.1 yaşında falan ben arkadaşımla teyzem e gitmiştim . Arkadaşım " gel " demişti. "ı ıh mamu " demişti benim yanıma gelmişti :)Annesinden , babasından , ablasından sonra tek geldiği insan bendim.Bir de düşünsenize o zaman gothic falan takılıyorum . Piercing takıyorum , saçlar mavi siyah , makyaj simsiyah iyi ki de korkmuyormuş :)


24 Ağustos Pazartesi günü ben yıllık izne çıkmıştım.Hatta bir gün öncesinden gidip Annemle birlikte Anneannem de kalmıştık. Teyzemler de tatilden dönüp direkt Anneanneme geldiler.Ada 'nın haberi yoktu. Biz de akşamı bekliyorduk bu sırada kısır, makarna salatası , börekler, havuçlu mezeler,poğaçalar hazırlandı.


Ada çocuk yorgun düşmüş ki uyumuştu. Teyzem Ada'yı uyandırdı.Masaya oturttu. Ablası da pastayı getirdi.


Ada pastayı görünce şaşırdı :) Biz hep beraber başladık " İyi ki doğdun Ada " 


Dileğini tuttu , pastayı üfledi.


Ailenin fotoğrafçısı olarak ben fotoğraf çekme işiyle meşguldum . Herkesin fotoğrafını çektim de bir Adoşla kendi fotoğrafımı çektirmemişim..

Neyse yemek faslı geldi. Diyette olan ben iki kaşık makarna salatası , bir kaşık kısır bir tane de börek yedim. Pasta hiç yemedim. Zaten ben meyveli pastayı da sevmiyordum. Bu arada yengem de etimek tatlısı yapmıştı. Ama yine de nefsime hakim oldum :) Bana kalsa ben iki kaşık değil iki tabak makarna salatası yerdim de neyse.

Hediye faslı geldi ben en son vermek istedim. Çünkü gerçekten çok sevineceğini biliyordum.

Annemin hediyesi. Lcw 'dan aldık. O kadar komik bir durum oldu ki. Ada hediyeleri açıyor önce yengeminkini açtı " Aa bizim aldığımız tayt daha farklıydı sanki ya" dedim içimden.Bir baktım ki yengem de bizim tayt'a benzeyen bir tayt almış. Bizimkisi pembe bacakların üst kısmından başlıyor , yengemin ki Allahtan daha aşağıdan başlıyor yırtık kısmı ve biraz daha yavru ağızına kaçıyor rengi..

En son benim hediyeye geldi sıra. Heyecanlı heyecanlı açıyor ama korkuyor da içinden korkunç birşey çıkacak diye. Videosu vardı da şimdi paylaşmıyım arkadaki fon çok sesli :)


Şok ! kesinlikle şok geçirdi diyebilirim. Eli ağzında nutku tutuldu :) İlk başta kendi fotoğrafını gördü "arkayı çevir " dedim arkasında da Selena Gomez'i görünce iyice şok geçirdi.! "çok teşekkür ederim "diye geldi sarıldı öptü..Siparişi pazar günü vermeme rağmen salı günü elime ulaştı ben çarşambaya gelir diyordum. Çok hızlılar bu yüzden Adresinize Teslim. 'e teşekkür. Şimdi neden böyle bir hediye . Küçük olsa bebek al oynasın, ee genç kız olsa kıyafet , bileklik , kolye falan al ama bu yaşta ki bir çocuğa hayranı olduğu birşeyi almak en mantıklısıydı.Selena Gomez'i çok seviyor. Gerçekten aşırı derece de. Bende evde düşünürken farklı olarak ne alabilirim diye aklıma bardak yaptırmak geldi. Bir tarafa kendi fotoğrafını koydurdum , ortasına yazı yazdırdım , diğer tarafa da Selena Gomez'i koydurttum. Elime ulaştığında ben de çok beğendim :) ne yalan söyleyeyim sevdiceğimle beraber fotoğrafımızı yaptırabilirim belki :) Fotoğrafta her ne kadar parça parça gözükse de bir bardakta. Fotoğrafını çekmek zor olduğu için hepsini tek tek çektim :) Düşünceniz varsa yaptırabilirsiniz ..

Ah Ah çocukluk işte. Nerede bizim zamanımızda böyle şeyler ? O günün teknolojisiyle bugünün teknolojisi bir mi.. Hatırlıyorum da gazete mi yoksa coca cola mı ne kapak karşılığında  Harry Potter bardakları veriyordu.Eee biz de zamanında ona hayrandık :) Bu yüzden ne yapar ne eder alırdık.. Dergilerde görürdük röportajlarını , posterlerini ve o dergileri almak için ailemize binbir takla atardık  :) Oysa şimdi aç google amcaya binbir türlü fotoğrafını bul ister bilgisayarda sakla ister çıktı al :)  Ah ah ne günlermiş be ama olsun yine de o günler bugünlere göre daha güzeldi..

Saygılar..

5 yorum:

  1. Çok tatlı herşey :) ben tatlı görünce kendime çok zor hakim oluyorum bazen olamıyorum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de içim içimi yiyor ama fit olma uğruna bende kendimi frenliyorum ne yapalım :)

      Sil
  2. Mutlu Yıllar Ada! Emin ol cok güzel bir hediye almışsın canım bence de o yaştaki birine alınacak en güzel hediye :) bana birileri hayranı olduğum kişinin posterini verdiğinde bile havalara uçardım :) Ama söylediğin gibi şimdi her şey google amca da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle canım. Eskiden o posterler için dergiler alırdık :) Güzeldi valla eskiden. Çocukluğumu gerçekten çok arıyorum.

      Sil

Share