4 Eylül 2015 Cuma

Çeyiz Alışverişi / 1 "Elektrik Süpürgesi"

Evet çeyiz alışverişime mayıs ayı itibariyle başladım hatta ilk aldığım ve geri iade ettiğim Karaca Yemek Takımı oldu. Bayağı bir problem yaşadım.Bu yüzden bu mevzuyu hiç açmak istemiyorum..

 Ara ara böyle çeyiz alışverişlerimi sizinle paylaşmak istiyorum..hem yeni evleneceklere de bir katkım olur.


İnternet alışverişlerini bilmem sever misiniz. Ama ben bir çok alışverişimi internetten yapıyorum. Elektrik süpürgesi için bir araştırmaya girdim. Önce internetten hangi markayı alayım diye araştırdım zaten aklımda Philips vardı fakat bir çok modeli olduğundan hangisini tercih etmem gerektiği konusunda sıkı bir araştırmaya girdim. En son Philips FC9911/01 Marathon Ultimate serisine denk geldim. Hem rengini çok beğendim hemde özelliklerini.. Akakçe 'de hangi internet sitesinde ne kadar fiyatı olduğunu sıralanıyordu. En uygunu Gitti Gidiyor veriyordu.Şimdi test etmeden de almak istemedim.

O gün içerisinde Tepe Nautilus AVM'ye gidecektim . Teknosa'ya girdim. Yalnız internette en uygun fiyat olarak 619 TL'ye bulduğum elektrik süpürgesinin mağazalarda 750-800 TL'den aşağı olmadığını gördüm. Nitekim hala daha bu fiyatlar da oynuyor.. Neyse velhasıl kelam Teknosa'ya girdik deneme yapalım diye. Teknosa da ki satış temsilcisi bize DYSON markasını önerdi.Satış temsilcisi elektrik süpürgesini aldı bir yerlere vurdu sonra tekrar eline aldı aldığı gibi fırlattı ben , annem , emine teyzem şok geçirdik bir de gülme krizine girdik. Gülme krizine girdiğimiz için artık konuşamaz hale gelmiştik. " Kırılmaz bir ürün zaten yedi yıl garanti veriyoruz " falan diyor. Ben gülme krizinden çıkarak " ne kadar " dedim. "1.500 tl " dedi. Oldu canım. " Biz bir düşünelim " dedik ve yine deneme yapamadan eve geldik. DYSON gerçekten çok iyi bir marka. Ama geçipte 1.500 tl veremezdim. Hadi kendimi zorlasam 1.000 tl ye de okeydim ama 1.500 tl veremezdim.. En son karar verdim internetten istediğim ürünü aldım. Bir gün sonra da geldi hatta 10 tl 'de puan kazandım :) 609 TL 'ye almış gibi oldum.

Ben ürünü denemeyi unuttum aradan 3 gün geçti evde annemle deneyelim dedik " Allahım ne olur bir sıkıntı çıkmasın " diyordum. Ev tertemizdi hatta anneciğim daha yeni temizlik yapmıştı. Halının sadece bir kısmını yani çok ama çok küçük bir kısmını denedik Allahım nasıl toz toplandı annemle şok olduk :) Annem " daha yeni temizledim ya" dedi. Ki annem temizlik konusunda çok titizdir.Ona rağmen bayağı toz topladı.Kullanımı da rahat ağır bir makina değil. Sizinle birlikte kolayca dönebiliyor. Kısacası diyorum ki eğer düşünüyorsanız kesinlikle almanızı tavsiye ederim..Ben çok beğendim umarım kendi evime geçince de sıkıntı yaşamam diyorum..

                                                            Saygılar..


Ürün özellikleri kaynağı : Philips



Önemli özellikler

  • Boşaltma filtresi
    HEPA 13 filtre
  • Ambalaj
    > %90 geri dönüşümlü malzeme
  • Kullanım kılavuzu
    %100 geri dönüşümlü kağıt







Teknik spesifikasyonlar

  • Performans
    Giriş gücü (IEC)
    2200  W
    Emiş gücü (maksimum)
    400  W


  •         Kullanım
    Boru tipi
    Paslanmaz çelik 2-P boru
    Güç kontrolü
    Elektronik çalışan cihaz



  • Ağırlık ve boyutlar
    Ambalaj boyutları (UxGxY)
    595 x 400 x 352  mm
    Ürünün boyutları (UxGxY)
    506 x 310 x 317  mm
    Ürün ağırlığı
    6,3  kg




  • Tasarım
    Renk
    Tamamen kırmızı


  • Filtreleme
    Boşaltma filtresi
    HEPA 13 filtre
    Motor filtresi
    Uzun ömürlü yıkanabilir filtre


  • Başlıklar ve aksesuarlar
    Aksesuarlar dahildir
    • Aralık temizleme aparatı
    • 2'si 1 arada fırça/küçük başlık
    Standart başlık
    TriActive+ başlık


  • Sürdürülebilirlik
    Ambalaj
    > %90 geri dönüşümlü malzeme
    Kullanım kılavuzu
    %100 geri dönüşümlü kağıt

18 yorum:

  1. iyi günlerde kullan inşallah kendi evinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah !
      Bir an önce bende evimde kullanmak için sabırsızlanıyorum :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. eveet dysonları çok iyi diyorlar ama cıdden pahalı. bende dikey süpürge bakıyordum ama yavastan vazgectım gırgır moduna donuyo bı zaman sonra dıyorlar. Phılıps cidden iyiymiş bende araştırma surecındeyım hala. galıba elektrık supurgesını altın takmaktan vazgecen bırıne aldıracam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mantıklı gözüküyor tatlım :) Ben de yemek takımını iade edeceğim için elektrik süpürgesini aradan çıkartayım dedim . Baktım indirimde de kaçırmadan almak istedim malum hala daha kaç ay oldu yine de fiyatı 700 tl 'den aşağı değil :)

      Sil
  3. Güle güle kullanman dileği ile ;)

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullanın çok güzelmiş =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. çok güzelmiş bende alcam bu yakınlarda ama karar veremedim sulu alsam diyorum onda da yıkaması falan zormuş nebileyim en küçük şey alsan bile makinenin aparatlarını yıkamam lazımmış yoksa koku yaparmış falan ,bu nasıl bilmiyorum temizliği ama bu da bana mantıklı gelen modellerden biriydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet toz torbasızların hemen hemen hepsinde yıkama durumu var. Tabi daha uzun ömürlü kullanmak nasip olmadı ama çekiş gücü , kullanımı rahat tavsiye ederim :)

      Sil
    2. Bence kesinlikle su hazneli olanları tercih etmeyin, temizlik sonrası makine temizlenmeyince o kadar kötü kokuyor ki tahmin edemezsiniz, insanın temizlik yapma hevesini kaçırıyor resmen, ben çeyiz alışverişimde kara listeye aldım o modeli :)

      Sil
    3. Bana da söylemişlerdi su hazneliyi yok dedim :) Pekte anladığımdan değil ya. Ama bu modeli beğendim şu anlık memnunun bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak :)

      Sil
  6. Güle güle kullan :) süpürgede önemli olan özellik bence emiş gücü ve senin aldığında en yüksek emiş gücüne sahip olan makinelerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ..
      Evet doğru söylüyorsunuz kesinlikle emiş gücü çok önemli özellikle ona baktım . Açıkcası çokta anlamıyordum bu yuzden bayağı bir araştırma yaptım . Yeni evlenecek arkadaşım da almıştı onunkiyle falan karşılaştırdık gayet mantıklı geldi bu ürün bana :) içime çok sinerek aldım umarım bir sıkıntı yaşamam :)
      Sevgiler ..

      Sil
  7. Bende bunun bir alt modeli var ama motor ve emiş gücü bununla aynı sizinkinden farkı toz haznesini açma sisteminin farklı olması.dysona göre bunun emiş gücü çok az farkla daha yüksek fakat dyson daha az elektrik yakıyor dysonla en önemli farkı bu benim araştırdığıma göre...sonuç olarak ben de çok memnunum çok doğru karar vermişsiniz bence.tek eksiği hava filitresinin çabuk deforme olması fakat fiyatı fazla değil zaten bir de en en ufak bir su damlacığına dahi tutmayın bu çok önemli çünkü bu da filtrenin defkrme olmasına sebep oluyor ama buna rağmen ben hiç pişman değilim gene olsa gene philips alırdım. Siz de güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkürler :) Gerçekten işime yarayacak çok bilgi verdiniz..Şu an için memnunum ama ilerde tam anlamıyla kullanmaya başladığım zaman umarım bende çok memnun kalırım ..
      Sevgiler.

      Sil
  8. Musmutlu günlerinde kullan canım inşallah :) bu upuzun yolculuğun bir kısmını da bu çeyiz işleri oluşturuyo galiba, her alışverişinden bize de fikir vermen çok güzel gerçekten kullanıcı yorumları daha dikkate alınıyor , ve gerçekten iyi ki su hazneli olanları tercih etmemişsin kullanımı o kadar kötü ki, insanın temizlik yapma hevesini kaçırıyor:) Tekrardan güle güle kullaan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım . Daha güzelleri seninle olsun inşallah :)
      Bu çeyiz işleri gerçekten koşturmaca .Seneye düşünmemize rağmen şimdilik birşeylere başlamak gerek .. Yoksa son anlarda sıkışıp kalıyorsun :)

      Sil

Share