3 Eylül 2015 Perşembe

Beşiktaş Evlendirme Dairesinde Nikah

09 Ağustos Pazar günü iş yerinden arkadaşım Gizem'in Nikahı için cümbür cemaat Avrupa yakasına yani Beşiktaş'a geçtik.


Gizem'le bir dönem aynı servisteydik farklı departman da olmasına rağmen hep sıcakkanlı davranırdı. Hala daha öyle.. O gün Sevdiceğimle beraber önce Beykoz'a Nurayların evinin oraya gittik. Motoru bıraktık ve Ömer abi , Nuray, Ecrin , Sevgilim ve Ben arabaya bindik. 
Beşiktaş'ın ara sokaklarına arabayı park ettik.. Benim biraz karnım acıkmıştı. Ömer abiler bir mağazaya kadar gidip geleceklerdi. Biz de Beşiktaş'ın meşhur Büfelerinden biri olan Defne Büfe'ye gittik.


Sanırım buraya gelen herkes Islak Hamburger için geliyor  ( Nitekim sevgilimde ıslak hamburger söyledi ) ama ben ıslak hamburgeri sevmediğim için DefneBurger yedim. İçinde herşey vardı sucuk bile . Dedim " bir de nikaha gidicem kokcam valla " :) O sırada Ömer abiler de geldi. Onlar da ıslak hamburger söyledi bir güzel mideye indirdik. Valla yiyecekler içiceklerle birlikte hatırladığım kadarıyla 42 TL tuttu.

Yemek yedikten sonra Beşiktaş'ın ara sokaklarına girdik. Nezih güzel yer ama kiralar 2.000 TL 'den aşağı değil. :) Bizde Sevdiceğimle tam Beşiktaş'a uyumlu olarak siyah beyaz giyindik .. Zaten ikimiz de Beşiktaşlıyız :)


Saat 17.00'a geliyordu Nikah salonuna gittik. Tanıdıklarla selamlaştık öpüştük derken nikah salonunun içine girmeden biz Nurayla önce bir lavaboya gidelim dedik Serhatla Ömer abi de nikah salonunun içine girip beklediler.Döndüğümüz de kapılar kapanmıştı. Kapıda ki güvenlikçi almıyordu bizi :) "içerde eşimiz var " diyoruz yok almıyordu . Neyse içerdeki nikah kıyıldı da biz içeri geçebildik :)


Nikah'ın kıyılmasını beklemeye başladık.Bayağı kalabalıktı sadece nikah yapılacağı için olsa gerek..
Bu sırada fotoğrafta da görüldüğü gibi Ömer abi uyuyakaldı :)


Çiftimiz anons eşliğinde çıktılar alkışlar ıslıklar kopuyordu. Gizem elinde gelin çiçeğiyle herkese el sallayarak ilerliyordu. Çok güzel olmuştu. Maşallah :) Ben yerimde kaldığım için anca bu kadar fotoğraflıyabiliyordum. Malum bazı yerlerde fotoğraf makinasıyla fotoğraf çekmek yasak olduğu için yerimden bu kadar oldu:)
Nikah kıyıldı. Nikah memuru damadının babasının tanıdığıymış. Bu yüzden nikah uzadıkça uzadı. Artık yavaş yavaş misafirler dışarı çıkıyordu. Ömer abi de bizi dışarı çıkarttı. Sıraya soktu :) Daha gelin damat gelmeden deli gibi sıra vardı. Ben hayatımda gerçekten ilk defa nikahta böyle takı kuyruğu gördüm.


Bir yarım saat sonra sıra bize anca geldi. 
Arada ki boy farkını görüyormusunuz ?

Normalde Nurayla aynı boydayızdır o hafif topuklu giydi bende yanımda yük etmiyim diye getirmemiştim , babetleri giyip çıkmıştım evden.. Zaten gördüğünüz gibi gelin damadımız uzun boylular. Ecrin'i saymayalım o daha çocuk.İçlerinde en kısa ben kalmışım :) Ay keşke giyseydim dedim. 
Fotoğrafı tam alıyorduk ki bana birşeyler oldu nefes alamıyordum almaya çalışıyordum ama yok olmuyordu " su " diyebildim ordakilere. Nuray hemen beni dışarı çıkarttı . Bizim beyler de dışardalardı sıraya girmediler. Hemen geldiler yanıma oradakiler de su getirdi. Nuray başımdam aşağı su döküyordu. Ay çok fena oldum.Herhalde o kalabalıkta bunaldım panik atak geçirdim.Kendime gelince bir oh çektim " çok şükür " dedim. Nefessiz kalmak çok kötü. Allah hastalık vermesin..

Onlar erdi muradına darısı tüm bekarların başına :)

Saygılar..

2 yorum:

  1. hayırlı olsun demekki ben olsaymışım baya komik olurdu bu boyla sen bile kısa kaldıysan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam akşam güldürdünüz beni :) gerçekten topuklu giymediğime pişman olduğum tek gün bugün olmuştur :) gerçi bende çok uzun sayılmam Türk Standartlarına göre normalim 1.60 boyum var . Ama bizim gelinimiz damadımız uzun ne yapalım :)

      Sil

Share