6 Temmuz 2015 Pazartesi

Nişanlım ve Ailesine İftar Yemeğindeyiz

Nedense hala daha alışamadım " Nişanlım " demeye :) 5 aydır Nişanlıyız ben hala daha Sevgilim diye bahsediyorum :) Valla biriyle tanıştıracağım zaman bile önce ağzımdan Sevgilim'in S si çıkıyor sonra da " Tanıştırayım Nişanlım " diyorum .. Tuhaf bir duygu. Acaba evlendikten sonra da" Eşim, Kocam " diyeceğime " Sevgilim "der miyim ? Merak ediyorum.İlerleyen zamanlarda göreceğiz :)

En son ailecek Mart ayında gitmiştik. Aslında iftar yemeği için önce biz çağıracaktık fakat Sevgilim'in yoğun ısrarları sonucunda kendimizi bir anda dünürlerimizin evinde bulduk :)


24 Haziran Çarşamba günü işten çıktım. Eve gidip hazırlandım ve hep beraber yola koyulduk. Gitmeden önce bayağı bir düşündük. Baklava mı alsak , Güllaç mı alsak , Kadayıf mı alsak diye. En son Güllaç almaya karar verdik.Gittiğimiz de iftara yarım saat kalmıştı. Kayınvalidem masayı donatmıştı. Bende kendisine yardımcı olayım dedim.Salataları götürdük , suları doldurdum ama yeni gelinliğimi orada da belli ettim. Suyu doldurdum bardağı kenara çekiyim derken hoşaf'ın suyunu döktüm :) Mutfağa gittim " Ben kötü birşey yaptım " dedim. Kayınvalidem " Ne oldu " dedi " Hoşaftan biraz döktüm " dedim. " Amann kızım ne olacak dökülsün"dedi :) Tamam dökülsün de ben kendimi rahat hissetmedim..

Kayınvalidem iftara son bi kaç dakika kala Mercimek çorbalarını servis etti.Menümüz bayağı genişti; Çorba , Fırında Köfte Patates, Pilav , Yeşil Fasülye ve ve ve Mantı :) Valla bildiğiniz iki arada bir derede mantı da yapmış kendi elleriyle..İnanın yani yiyecek yer kalmamıştı . O kadar yemiştik ki tıka basa doyduk en son mantıyı servis edeceği zaman " Yer kalmadı ama mantı diye çok az da olsa yerim " dedim :) Bir iki kaşık yedim ve gerçekten çok güzel yapmıştı. Hem Annem hemde Kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor valla ben yandım :) Sevgilim'de annesinin bu güzel yemeklerine alıştığı için artık evliliğimizin ilk zamanlarında bana ne kadar tolerans tanır inanın hiç bir fikrim yok :) Ben bu zamana kadar çorba, makarna , kızartma ve arada sırada zeytinyağlı yapmışımdır.Ama bilemiyorum Anne yemekleri hep bir farklı geliyor bana , farklı bir güzel geliyor :) Umarım bende hem kendi Annem gibi hemde Kayınvalidem gibi güzel yemekler yaparım. Amin :)


Yemek faslı sona erdiğinde inanın hareket edecek halim kalmamıştı hem rehavet çökmüştü hemde bu aralar ( gerçi bu aralardan daha önce ) biraz kilo aldığım için giydiklerimin içinde sıkışıp kaldım :) 
Yeni gelin iş başındaydı. Masayı toplamaya , bulaşıkları yerleştirmeye , tatlı ve kuruyemiş servislerine yardım ettim.
Tatlı olarak daha önce yediğim ama adını bilmediğim " Bülbül Yuvası " tatlısıydı.Beğendim ben açıkcası :)


O güne dair de tek güzel çıkan fotoğraf :) Yani en güzeli buysa bundan öncekiler nasıldır orasını siz düşünün ? :)
                                                       
                                                           Saygılar..

20 yorum:

  1. kayınvaliden çok çok güzel becerikli kadın zevkli kadın masa kuruşu çorbanın renginden bile anlarım ben :D anladın sen onu baya baya maharetli biri bence ,yemeklerle ilgili olduğum için kıvamını bile tahmin ettim yani düşün :)
    benim annem malatyalı mesela onun çorbası hoşafı ve aynı bizdeki sofra düzeni kendimi annemde hissettim hehe :D
    çok çok şanslısın bence
    diliyorum hep huzurlu böyle geçen günlerinz olsun cnm
    sevgilim nedir ya alıştır kendini nişanlım de bol bol nişanlım dye tekrar et sevgilim çok sıradanzaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni hem güldürdü hemde mutlu etti :) gerçekten kayınvalidem bu konuda çok becerikli . Yaptığı tüm yemeklerin tadı damağımda kalıyor bu yuzden umarım bende Annem e ve Kayınvalideme benzerim . Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler :)
      Sevgiler ..

      Sil
    2. sen yaparsın ya senden o elektriği alıyorum ben

      Sil
    3. Çok teşekkürler umarım yapabilirim :) yapıcam diye gaza geliyorum şu an :)

      Sil
  2. Yazının sonunu okumamışım :D tahminim doğru çıkmış hehe yemeği güzel yaptığı konusunda benimde annem çok maharetli kayın validem hiç anlamaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından kayınvalidenin anlamaması senin işine gelir :) benim işim bu konuda çok ama çok zor bin fırın ekmek yemem lazım diyebilirim :)

      Sil
    2. ne demessinçok işime geliyo rizeye gidince açım :D keşke anlasaydı da ben de hastalandığımda bir tas önüme koyabilseydi :)
      ne yapalım şans :) her yönden iyi anlaşırsanız sana çok faydası olur seninki gibi bir kaynananın :D

      Sil
    3. Bu yönden hiç düşünmemiştim hastalanıp aç kalma konusunda :) çok şükür Allah'a binlerce kez şükrediyorum kayınvalidem çok iyi bir insan umarım her daim böyle devam ederiz .

      Sil
  3. Zamanla bizler de annelerimiz kadar güzel yemek yapmayı öğreniriz inşallah :)) Takipteyim ben de, sevgiler ve bir ömür boyu mutluluklar. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma :)
      İnşallah benim temennim de bu yönde :)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. İlk gittiğim an bir heyecan fırtınası oluşuyor sonradan alışıyorum :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. Yağmur evlenin de sende ağırla evinde misafirlerini^^ Çok özenli görünüyor herşey, ağzınızın tadı bozulmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım.Daha var diyelim biz Mayıs 2016'da düşünüyoruz.Düğün balayı derken gelir gelmez Ramazan ayına giricez . İşte yandığım an o andır :) Yeni gelin olarak ilk gelecek misafirlerimi inan çok merak ediyorum :)

      Sil
  6. Maşallah nazarımız değmesin :) Bir ömür boyu mutluluklar dilerim takibindeym canım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle..
      Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)
      Sevgiler..

      Sil
  7. Allah mutluluğunuzu daim etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Çok teşekkür ederim. Daha güzel mutluluklar sizinle olsun.
      Sevgiler..

      Sil

Share