13 Temmuz 2015 Pazartesi

Filizler Köftecisi İftar Durağı / Üsküdar

Kadir Gecemiz mübarek olsun.Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Amin.


8 Temmuz Çarşamba günü için Sevgilimle sözleşmiştik. Üsküdarda ki Filizler Köftecisi'ne gidecektik.Hem daha önceden ikimizinde gitmediği ( ben gittim ama sabah kahvaltısına okumak isteyenler için TIK TIK) bir yer olsun hemde yemek kartımızın geçeceği bir yer olsun istedik. Malum Ramazandan dolayı yemek kartlarında bir miktar para kaldı :) Daha önce bir post yazmıştım iftar menülerinin en fazla 40 TL olmasıyla ilgili.. İnternetten fiyata baktım 64 TL 'di. İlk önce bir duraksadım doğru mu gördüm diye ama çocuk menüsünün bile fiyatı 32 TL olduğuna göre gerisini siz düşünün :) Neyse dedim ki " Hayatım ben çok yemiyorum biliyorsun bir iki lokma birşey yesem doyuyorum ee sende öyle iki menü almamızın bir anlamı yok " dedim.Cimrilik diye algılanmasın inanın ki öyle değil başka yiyecek seçeneği olsa neyse de o kadar çeşit şey yicez bir de üstüne üstlük yarısı da tabakta kalacak çöpe atılacak. Günah..Yoğun ısrarlarıma dayanamayan sevgili okeyledi ve siparişleri beklemeye başladık.


Kız kulesine nazır olan Filizler Köftecisi oldukça büyük bir alana sahip . Biz randevusuz gittik ( benden söylemesi randevusuz asla gitmeyin. Biz iki kişi olduğumuz için yer buluruz elbette diye düşündük. ) yer bulduk ama neredeyse mutfakla içiçe yiyecektik :) üç adım atsak mutfaktaydık.Buna da şükür diyerek beklemeye başladık. Yarım saat kalmıştı. Menümüz yukarıda ki gibi bayağı bir çeşit var. Garsonlar da yavaş yavaş içecekleri dağıtıyorlardı..Biz yine Sevgilimle bir tanesini paylaşırız dedik. Hatta bana kalsa ben içmicem bile çünkü gazlı içecek içtiğim zaman hemen tıkanıyorum . Nitekim Sevgilimde öyle..Telefonuma bakıyordum bir an sarsıldım :) Bir baktım garson içecekleri taşıdığı tepsiyi kafama vurdu . Geriye döndüm . Adamcağız "Çok özür dilerim çok pardon " dedi. " Önemli değil "dedim. Yani önemli değil insanlık hali ne olacak dedim:)


Masalarda herşey hazırdı. O kadar kişiye (1000 kişilik kapasitesi varmış)iftara 10-15 dakika kala hazırlayacak değillerdi.Salatanın mesela yağı yoktu onu sonradan ekleyebiliyorduk.


İftariye tabağı salata domates ceviz falan tamam da pastırma ve kaşar olmamış. Yani pastırma ve kaşar saat kaçtan beri orada öylece boynu büyük şekilde duruyor merak ettim doğrusu..Resmen kurumuştu. Ee doğal olarak tadı da mayhoşlaşmıştı..


Valla ne yalan söyleyeyim bu yoğurt bir harika dostum :) Çok lezzetliydi hafif ekşimsi hafif tatlımsı.. Kanlıca yoğurduna benziyordu.


Her ne kadar sevmesem de (patlıcanlı hiçbirşeyi sevmiyorum ) Patlıcan Salatası..


Zeytinyağlı Barbunya.. Fena değildi.. 

Ezan okundu.Mercimek Çorbası geldi. Ben normal şartlarda çorbayı çok sevsem de ramazanda az yiyorum yoksa hemen tıkanıyorum. Sevgilimin çorbasından iki kaşık aldım ve iftariye tabaklarına odaklandım. Salata , barbunya üzerine paçanga böreği derken ben çoktaaan doydum bile :) Zaten ana yemekte 15-20 dakika sonra geldi. İşte bundan sonrasını dikkatlice okuyunuz ;
Ana menümüz geldi. Fotoğraflayamasam da iki kişinin rahatlıkla yiyebileceği bir tabaktı.Karışık ızgara, pilav ve püre vardı. Ben bir tane köfte , bir tane de kuzu şiş yedim çok az da çatalın ucuyla püre yedim . O sırada arkada iki garson var. Bir tanesi 10-15 tabaklı tepsiyi tutuyor , diğeri dağıtıyordu. O diğeri tepsiyi tutan çocuğun dengesini bozdu ve ne oldu dersiniz. Sevgilimin omuzlarından aşağı pilavlı tavuklu tabaklar indi =) Bakmayın böyle güldüğüme ya. O an şok oldum ya. Allahtan kafasından aşağı inmedi. Sevgilimin oturduğu sandalye battı , deri ceketinin üzerine pilavlar yapıştı. Düşünün motor kaskını bir çevirdi ki içinden tavuklar pilavlar dökülüyordu. Eyvah eyvah kavga çıkacak dedim :) Hemen orada ki garsonlar yetişti Sevgilimin kaskıyla ceketini içeri alıp temizlemeye götürdüler.. Sevgilim o sırada kendi üstünü başını temizlemeye çalıştı. Bir yandan da hesap istedi adamlar " Borcunuz yok " dediler. Bende "bari yeseydikte ondan sonra dökülseydi " dedim aslında şakaya vurdum. Tamam olabilir insanlık hali de böyle bir olay yaşanınca insanın şevkide kalmıyor ki.. Sevgilim de bende aynı düşüncedeydim adamlar " yeniden verelim "dediler ama Nişanlıcığım " yok abi heves kalmadı " dedi. Ve pıtır pıtır öylece terk ettik orayı :)

Daha önceden de filizlerle ilgili ailecek gittiğimiz zaman kahvaltı fiyatları konusunda sorun yaşamıştık. Şimdi de bu. Bir daha buraya gelir miyiz inanın nötr durumdayız :)

Saygılar..

8 yorum:

  1. yok bi de alsalardı para!!
    ben kaç kere yiyemediğim yemeğin parasını ödedim gerçi saç çıkıyo bilmem ne bi bakıyorum hesaba eklemişler, olması gereken bu.
    o değil de bi menü alıp iki kişi yeme fikri cidden harika bir fikir!
    iftar menüleri dehşey cidden bir insan bir iftarda 64 liralık ne yiyebilir!?
    ancak hiç aklıma gelmezdi iki kişi yemek. takdir ettim.
    hayırlı kandiller bu aradaç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet para alsalardı bile devam edemezdik soğumuştuk artık. Zaten insan iftar zamanı doğru düzgün bişey yiyemiyor ki bi iki lokma birşey atıştırdığı an doyuyor bende öyle bi fikir sundum nişanlıma ilk başta kabul etmedi ama sonra ikna oldu eğer ki yemeği sonuna kadar yeseydik bile inanın tıka basa dolu olurduk :) iki kişi o kadar para olsa anlayacağım da dediğim gibi 64 çok pahalı en iyisi benim bulduğum fikir . Takdir etmenize sevindim yorumunuzu okurken güldüm :)
      Hayırlı kandiller.
      Sevgiler..

      Sil
  2. İyi yapmissiniz neyse burayı aklıma yazayim birde iftar işi zor ya büyük.mekanlarda dahada zor.çok profesyonel ekiplerle çalışmak gerekiyor yoksa altından kalkamiyorlar daha da üzücü sonuçlar olabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinden geldikçe hızlı davranmaya çalışıyorlardı ama iftar olduğu için yetişmeleri zor oluyor .. Biraz üzüldük , biraz şaşırdık ama olsun en azından bir daha iftar zamanı buraya gidilmeyeceğini anlamış olduk:)

      Sil
  3. İlginize çok teşekkür ederiz Serhat Bey :) (Ada Menekşe güveç yoğurt)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel bir yoğurdun tadına bakmamızı sağladığınız için asıl biz teşekkür ederiz :) Başarılarınız daim olsun.

      Yağmur&Serhat

      Sil
  4. Merhabalar yediğiniz güveç yoğurdu filizler köftecisinde mi yediniz acaba ya merak ettim de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Evet sadece orada yedim daha sonra herhangi bir yerde denk gelmedim :)

      Sil

Share