10 Eylül 2014 Çarşamba

Arsuz Tatili Part 3

     Arsuz da ilk hafta sonumuz  ve geriye 1 haftamız kalmıştı. Tatil de zaman ne kadar çabuk geçiyordu durdurabilene aşk olsun :(

23 Ağustos Cumartesi günü Sevgiliyle birbirimize bakıyorduk "denize gitsek mi gitmesek mi " diye. Sevgilinin gitmeye niyeti yoktu paşam tatil de bile " The Walking Dead" izliyordu..Normalde burada yaşayanlar hafta sonu çok kalabalık olduğundan denize gitmezler.Doğruya doğru. Daha önceki senelerde hafta sonu deniz'e gittiğimde iğne atsan denize düşmez duruma geliyordu :) Ben yine kalabalık olmasını göze aldım ama midem ve karnım ağrıyordu bu yüzden denize gidipte hem mikrop kapmaya niyetim yoktu hemde bir şey olduğunda koştur koştur eve gelme gibi bir durum olmasını da istemiyordum.Bu durumda evde kalmaya karar verdik ve bizim minnoşlarda evde kaldıklarından onların havuzunu çıkardık onları izledik.


Bende de böyle bir havuz var :) Bu kadar küçük değil benimki , enlemesine çok geniş olmasa da boylaması bayağı büyük.Bir keresinde Acıbadem'de oturduğumuz zaman Serhat'ımla daha tatile gitmemize çok vardı ve sıcaklardan da bunalmıştık havuzu şişirttik o evde kocaman bir teras olduğu için terasada koyduk havuzu sonra çocuklar gibi içine girdik keyfini çıkardık. Gülmeyin :) Ne yapalım ruhumuz çocuk ruhlu...



Teyzeme de daha önce söylemiştim " bende ki havuzu getireyim mi " diye " bizde bir tane büyük bir havuz var gerek yok getirmene " demişti. Fakat çocuklar içine girince Teyzem "Biz bunu en son 2 sene önce kullandık gözüme büyük geldi.Tabi normaldir bizim çocuklar o zamanlar küçükmüş şimdi baksana "dedi :) Benim havuz olsaydı 4 kişi kesin ama kesin sığardık..
Ev klimalı ,dışarısı sıcak , ee Sevgili dizi keyfinde bende sıkıldım , girdim çocukların yanına ferahladım :) Şaka yapmıyorum. Tabi ben girince hareket edecek yer kalmadı ama olsun biraz da olsa o küçücük havuzun keyfini çıkardım.Teyzemlere " Teyze şuraya bir yere havuz yaptırın bari haftasonları havuza girelim " dedim :) Bakalım öyle bir plan var ama şimdilik daha askıda.




Çocukların su eğlencesi bitmeye yakın Sevgili filmini bırakıp yanıma geldi. " Sıkıldım Aşkım ya üzüm mü toplasam ne yapsam " dedi.  Teyzem " İyi olur Yarın Ada'nın doğumgünü için gerekiyordu zaten" dedi. Bir tas bir makas bir de merdiven verdik. Sevgili ağaç tepelerine çıktı :)

Cumartesi günü akşam bir ara Sevgiliyle alışverişe gittik ama bu alışveriş ev içindi. Ben de pek bir halsizdim yürümeye bile mecalim yokken yine de o yolu iyi yürüdüm dönüşte de birer dondurma yiyip ev yolunu tuttuk.





24 Ağustos Pazar günü Adacığımın Doğumgünüydü. 10 yaşına bastı minnoşum elimde büyüdü sayılır..Teyzemin bazen işi olduğu zaman ben bakardım uyumaz,uyutmaz,ağlar ağlayınca susmaz.Bana " mamu" , biberona " biba " , patatese " pitiba" :) derdi..İlginç bir çocuktu. Ablası Ece'de hiç o kadar sıkıntı yaşamadım. Uslu , uysal, aklı başındaydı ama bu tam tersi çıktı :)
Gün boyu yine evdeydik akşam için hazırlık yapıyorduk ki elektrik gitti :) Hiç şaşırmadık ama böyle bir günde gitmesi insanı üzüyordu Allahtan Ada dışarı da ki süslemelerle meşguldü de fark etmemişti..


Ada ve ben bir gün öncesinden saçlarımızı örmüştük. Tabi ki ben Ada'nın ki gibi hepsini teker teker ve tepeden örmedim. Ben bir kaç tutam aldım , ördüm ve yattım. Ertesi gün akşama kadar da o şekilde saçlarım örük örük durdum :) Elektrik geldikten sonra  hemen giyindim, makyaj yaptım ve saçlarımı açtım. Bizimkiler " Kuaförden çıkmış gibi duruyor " dediler :) 




Belli olmayan bir aile Selfiesi :) Aslında fotoğrafta bir çok kişi var ama karanlık olduğu için Ben, Serhat, Ada ve Ali çıkmış :)








Fotoğraf işini Serhat'ım çok daha iyi beceriyor valla :) Bu yüzden makine hep Sevgilimin elindeydi ama gecenin sonlarına doğru Fatoş Teyzem aldı :)


Eveeeet Teyzem " Hadi Pastayı keselim " dediği anda elektrik kesilmez mi .. Ada yavrum ağlamaya başladı. Biz hepimiz köşe bucak bir yerlerde oturduk kimbilir ne zaman gelecek dedik. Aksilik oldukça üst üste olacak ya o sıra da Ece'nin kafasına da Çekirge gelmez mi . Ece " Anne Anne" diyor  Elif Teyzem o sırada onla ilgilenirken oradan Elif Teyzem'in kafasına atlıyor. Yanlarında da ben vardım ben hemen kaçtım zaten =) Fatoş Teyzem Elif Teyzemin kafasından aldı çekirgeyi aşağıya attı. Ada iyice panik atak oldu :) Ağlayarak eve girdi :) Ardından biz gençler ve küçük çocuklar da eve geçtik. Öyle bir süre bekledik. En son o kadar insanı eve çağırıp pastayı o şekilde keseriz diye düşündük ki elektrik geldi.Hepimiz nasıl seviniyoruz. Elif Teyzem kapıdan içeri girdi"Çabuk çabuk pastayı keselim tekrar gitmeden " dedi. Biz bir o yana bir bu yana koşturmaya başladık ve hayırlısıyla pastayı kestik :)




Pasta kesildi kesilmesine hatta herkes yemeğe bile daldı. Sonra " haydi oynayın " dediler. Saat kaçta oynamaya başladık bilmiyorum ama gece saat 00.30'du biz hala daha oynuyorduk.


Ankaranın Bağları mı oynamadık ;


Salsa mı yapmadık ,


Danza Kuduro 'da daha önceden otelde öğrendiğimiz koreografiyi mi yapmadık ,



Civciv dansı mı yapmadık ,

"Bu şarkı kalbimin tek sahibine " şarkısında dans mı etmedik :)

Apaçi mi oynamadık , harlem shake mi oynamadık , pop müzikle mi kopmadık , oryantel mi oynamadık , damat halayı mı oynamadık. Zaten geceye biz bayanlar topuklularla ve açık saçlarla başladık dans etmeye başladığımız zaman sandaletleri giydik ve saçları topladık.

Hani 7'den 70 ' e derler ya hep beraber çoluk çocuk genç orta yaşlar herkes bize katıldı ve orada kimsenin de böyle doğum günü olmamıştır. Fatoş Teyzem " Emrenin doğum gününe de gel " dedi Serhat'a :) Allah'tan Sevgilim çocukları seviyor ve onlarla ilgilenmekte hoşuna gittiği için ortaya çok eğlenceli şeyler çıkıyor...Çocukları sevmek ayrı birşey ama çocuklarla ilgilenmek apayrı gerçekten. Ben çocukları severim , ilgilenirim de ama belli bir yere kadar. Zaten Serhat olmasaydı ben sadece 1 saat onları oynatır bırakırdım ama Serhat sayesinde 3-3.5 saat sürmüştür. Ben kendim kenara geçip dinlendiğim zaman bile Serhat çocuklarla dans ediyordu :) Bu adamdan iyi Baba olur. Net :)

Üstüne üstlük o günün yorgunluğunun üzerine akşam Ece, Ben, Ali , Serhat,Alara,İpek Tabu oynadık.Kırmızı ile işaretlediğim yani benim olduğum takım yendi :) Çok çekişmeliydi ama görmeniz lazım saat 04.00 olmuş biz hala daha birşeyleri anlatma derdindeydik :)

Diğer yazım da görüşmek üzere şimdilik Hoşçakalın :)

Saygılar.




14 yorum:

  1. Ayy ufak tefek aksilikler olsa da çok güzel eğlenmişsiniz :)
    İmrendim bak şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o elektrik kesintisi unutulmazdı :) Hemen hemen hergün kesiliyordu alışmıştık ama tam pasta kesileceği zamana denk gelmesi kötü oldu :)
      Gerçekten çok eğlendik seneye bakalım bir daha böyle organize olabilirmiyiz, o tarihler de gidebilir miyiz belli olmadığından bu sene iyice eğlenmiş olduk :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. ne güzel eğlenilmiş ve ne güzel anlatmışsın daha güzel günleriniz olur inşallah:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. En güzel günler sizinde olsun.
      Sevgiler..

      Sil
    2. slm çok tatlısınız.Takipteyim:(

      Sil
    3. Hoşgeldiniz..Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. tam bir günlük yazısı gibi olmuş. ada ya mutlu yıllar. çekirge bile kutlamaya katılmış siz yanlış anlayıp korkmuşsunuz bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu yeni okudum ve sabah sabah çok güldüm :) Çekirge olayında doğru söylüyorsunuz biz hiç o açıdan düşünmemiştik :)

      Sil
  4. Takibindeyim ve iyi eglenmissiniz ekip bayağı sıkı gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Evet bayağı eğlendik, ekip zaten biz ne yaparsak onu yapıyorlardı. Onlar bizden daha çok eğlendi :)
      Sevgiler.

      Sil
  5. Hahah dolu dolu süpeeeeeeer bir gün olmuşşşş :)
    Miniğinde doğum günü kutlu olsunn nice mutlu sağlıklı yaşlara inşalah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dolu dolu süper bir gün oldu :)
      Nice güzel yaşlarına da böyle beraber dolu dolu geçiririz inşallah :) temennim bu benimde..

      Sil
  6. Okurken ben de eğlendim:) Nice güzel yaşlara! Mutluluğunuz daim olsun! Begonvilli Ev'den sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler sizi eğlendirebildiysem ne mutlu bana :))

      Sil

Share