24 Şubat 2017 Cuma

Hayattan Beklentilerim..!

Havalar mis gibi giderken benim içim sıkılıyor.Beklediklerim olmadığı için mi yaz geliyor bu yazı geçen yaza göre çalışacağımı düşünüp her bronzlaşmış kimseleri gördüğümde iç geçireceğimden midir bilmiyorum kafam pek karışık bu aralar.

Antalya - Konyaaltı Plajı

        Bir önceki yazımda belirtmiştim ya hani 2013 yılında Antalya'ya gittiğimizi ve evlenince de bir fırsatını bulup burada yaşama isteğimizi..Ama ne oldu hayaller hayatlar biz Antalyayı isterken yine kaldık trafiğin akmadığı şu metropol şehir İstanbul'da..Severim tabi İstanbul'u doğup büyüdüğüm yer ama artık eski havası kalmadı ki.. Her yer kentsel dönüşüm , trafik gün geçtikçe büyüyor hani yollar , metrolar falan yapılıyor ama yine de İstanbul trafiğinde bir ilerleme yok. Eskiden araba almak da bu kadar kolay değildi şimdi herkesin altında araba ee trafikte doğal olarak katlanıyor da katlanıyor hele bir de güneşi görenler olmasın geçen gün markete alışverişe giderken şu bizim üst caddede ki trafiği gördüm de aman Allah'ım bu insanlar çıldırmış olmalı dedim bizim motorumuz var yazın hem üfür üfür esiyor hemde trafiğe kalmıyorsun hoş bende istiyorum araba eşime de diyorum ama sonra düşününce pek akıl karı olmuyor yazın motor iyi oluyor da kışın işte sıkıntı arkadaşlarına ailene gidiyorsun aman otobüsün son saati kaçmasın diye evden çıkıp gidiyorsun bir de acil bir şey olsa anca taksiyi tercih edeceksin yada en kötü kayınpederi arayıp (hazır evde yakınken)ondan arabayı isteyeceksin ki eşimde öyle şeyleri pek sevmiyor kendi babası olmasına rağmen arabayı almak nedense pek istemiyor ☺

     Kısacası Antalya'ya taşınmak istiyorum ve bu hayalimin en kısa sürede gerçekleşmesini istiyorum..!



Güzel bir iş istiyorum bunu her fırsatta dile getiriyorum sizden dua istiyorum başvuru yapıyorum ama bir yer var o iş olsun istiyorum lütfen dualarınızı eksik etmeyin..

Anadolu Kavağı (Fotoğrafta hiç shop yok)

İstanbul'un ara sokaklarına dalıp hiç bilmediğim yerleri keşfetmek istiyorum.Evlendiğimizden beri bu fırsatı hiç yakalayamadık bir iki kere bir yerlere gidip çay kahve içtik o kadar.Evlendiğimizde Nisan'ın sonlarıydı balayından geldik Serhat hafta içi ayrı çalışıyor hafta sonu DJ'lik işlerine koşturuyordu tam DJ'lik işleri bitti bu sefer hafta içi çalıştığı şirkette hafta sonu bir de özellikle pazar günleri ek mesai yaptı yılın sonuna kadar da böyle devam etti bu süre zarfında ufak çaplı da bir motosiklet kazası geçirdi üç haftaya yakın evde durdu şu son iki aydır evde o da havalar soğuk gerçi Serhat evcimen gerçekten tam bir yengeç burcu markete bile zar zor götürüyorum adamı ☺

15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) 29 Ekim Havaii fişek gösterisi

Çengelköy'de boğaza nazır bir çay bir kahve içmeyi özledim daha doğrusu denizi özledim evlenmeden önceki son 3 senemi her gün denize bakarak geçirirken şimdi dört duvar arasında her yerde binalar falan ruhum daralıyor..

 Biraz kafa dağıtmaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum halime şükrediyorum isyan etmiyorum o ayrı ama bedenim sağlamken ruhum daralıyor bu yüzden artık çalışmaya başlamayı istiyorum evden sıkılacağım hiç mi hiç aklıma gelmezdi "ömür boyu çalışmadan evde durabilirim " diyordum ama öyle olmuyormuş herkes " sıkılırsın " dediğinde " sıkılmam ya ne güzel evde olcam ohh" derdim 1 ay sonra 1 sene olacak işten ayrılalı anladım ki gerçekten evde durmaktan sıkılıyor insan bir de şöyle hayatı boyunca hiç çalışmayan birine göre belki evde durmak bu kadar sıkıcı gelmez ama ben 18 yaşında başladım çalışmaya 26 yaşında ayrıldım ve bi fiil çalıştım 7 yıl 8 ay bu yüzden o kadar sıkılmıştım ki evde durmaktan sıkılmam diye düşünmüştüm ama sıkılıyormuşsun doğru söylüyorlarmış.


Evde bir gün hiç bir iş yapmadan durmak istiyorum yemek olayını geçiyorum o iki günde bir fiks yapılıyor zaten o ayrı konu da mesela eskiden iki günde bir temizlik yapıyordum eve şimdi bazen can sıkıntısından dün süpürdüğüm evi bugün tekrar süpürdüğüm oluyor.Dün akşam arkadaşım aradı saat işte 18.30'a doğru " ne yapıyorsun " dedi "hiç toz alıyordum " dedim "bu saatte mi " dedi evet bazende böyle akşam üzeri can sıkıntısından toz alırken kendimi buluyorum ki ev temizliği açısından en sevmediğim şey toz almaktır o yüzden haftada bir alıyorum tozları bir de allerjim olduğu için biraz aksırıyorum,tıksırıyorum..Geçen günde camları sildim hoş kolumun yettiği yere kadar sildim çünkü apartmandan çıkınca benim evim 3. katta ama dış görünümden 4. katta cesaret edemiyorum mermere çıkıp temizlemeye korkuyorum başımda dönüyor bayağı sildim en son kışa girmeden önce temizlemiştim öyle bir temizlemişim ki Serhat " HD kalitesi gibi olmuş " diyor.


Gece yatmadan önce tonlarca şey düşünüp iş yazmaya gelince tıkanıp kalıyorum daha doğrusu ne yazacağımı unutuyorum. Yatağa yatıyorum düşünmekten uyuyamıyorum iş durumlarını kafama bayağı takıyorum sabahları da eskisi gibi 11.00 da uyanmıyorum 10.00 en geç 10.30 oda en geç bir de kalktığımda dişlerimi tekrar sıkmaya başladığımı fark ediyorum çalışmadığım dönem rahattım evlenince tamamen bu diş sıkma olayını atlatmıştım şimdilerde tekrar iş durumları devreye girince son 1 aydır dişlerimi sıkarak uyandığımı fark ediyorum korkuyorum bir gün dişimden biri kırılacak diye o kadar sıkıyorum ki ağzımda yaralar oluşuyor..


Bu haftaki iki yazımda iç karartıcı oldu farkındayım ama eminim her şey çok güzel olacak..!
Allah her şeyin hayırlısını versin.
Mübarek Cuma gününde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle..!

Saygılar..

10 yorum:

  1. çalışmaya alışan insanlar evde kesinlikle sıkılıyor bundan eminim boyle diye diye ev hanımı olamayacağım asla :)) herşeyin hayırlısı ve en güzeli olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle yıllarca insan çalışınca evde durmaktan çok sıkılıyor ama bakalım ilerde çocuk olunca işler değişir mi orasını ilerleyen Zaman'larda göreceğiz artık :)

      Sil
  2. Her gecenin bir sabahı...
    Her kışın bir baharı var diyorlar... doğru da diyorlar...
    Önümüzde bahar!
    Ben de senin gibi bir dönem böyle evdeydim, zor bir süreç gerçekten. Ama sonra bir anda güzel şeyler olmaya başladı. Böyle güzelliklerin baharla birlikte sana da gelmesini dilerim. (Ben de büyükşehirden kaçmak isteyenlerdenim) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende herşeyin çok güzel olacağına inanıyorum yeterli olumlu düşüneyim. Olumsuzluğu çağırmak istemiyorum .. Yaz geliyor mutluyum da en azından gri havaların kasvetinden uzaklaşmış oluyorum :)

      Sil
  3. Sen biraz sıkılıp daralmışsın belli, Allah en kısa zamanda iş rastlığı versin Antalya iyi de birde bu şehrin yaz mevsimi var onu da düşün derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bilmez miyim biz Ağustos ayında gitmiştik inanılmaz sıcaktı fakat insanoğlu her şeyden şikayet etse de alışmaya çalışmak zorunda kalıyor :) Ben sıcak severim yeter ki olsun da gidelim :)

      Sil
  4. İstanbul'da yaşam insanları ,gençleri bile, hasta eder oldu.Bir de havaların devamlı kapalı, soğuk olmasıda cabası.Baharla birlikte içimiz açılır, ruhumuz ferahlar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet az kaldı sayılır baharın gelmesine hatta ilk cemre düştü bile :) Belki de havaların kasvetli oluşu bu duruma getiriyor beni bakalım bir an önce güzel günlerin olması dileğiyle :)

      Sil
  5. 10 yıl çalıştım doğum iznine doğuma 2 hafta kala ayrıldım o iki hafta her gün sabah çıkıp akşam geldim eve duramıyordum duvarlar üstüme üstüme geliyordu. şimdi oğlum 19 aylık bazen 2-3 gün bakkala bile çıkmadığım oluyor. Gerçekten zor evde oturmak hele uzun yıllar çalıştıysan daha da zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle bende 8 yıla yakın bi fiil çalıştığım için belli bi süreden sonra evde durmak sıkıyor insanı :) umarım gönlüme göre bi iş bulurum .

      Sil

Share