13 Şubat 2017 Pazartesi

12 Maymun - 12 Monkeys / Yabancı Dizi Yorumu

Eşimle birlikte evlenmeden önce bir iki tane yabancı dizi izliyorduk fakat evlendikten sonra bu sayı o kadar çok arttı ki sayısını ben bile hatırlamıyorum artık kağıda yazıyorum hangi dizileri izlediğimizi ☺ Evet internetimiz daha iki ay önce geldi biz bu dizileri nasıl izledik diye soracak olursanız eşim ya iş yerinde ya da kayınvalideme gidiyordu indirmek için.


İzlediğimiz dizilerden biri 12 Maymun (12 Monkeys ) oldu bu diziyi gerçekten çok beğendiğim için öncelikli olarak bunu yazayım dedim.

Dizi 1995 yılında Bruce Willis , Madeleine Stowe ve Brad Pitt'in başrollerini oynadığı sinema filminin diziye uyarlanmış hali.Hani belki izlemişseniz diye söylüyorum ben izlemedim diye hatırlıyorum ☺


Dizinin Konusu : Tüm insanlığı yok edecek kadar tehlikeli olan bir virüs nedediyle , 2035'te dünya nüfusunun çok küçük bir kısmı hayatta kalmıştır. Salgının etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlamıştır.Virüsün yok olması için çözüm yolu arayan bilim insanları , zamanda geriye gidebilecek bir makine yaparlar ve ilk test denemesi içinde eski mahkum James Cole seçilir.James geçmişe gittiğinde kendini bir akıl hastanesinde bulur ve  Dr.Cassandra Railiy bulur bu virüsü onunla yok edebileceğini söylemektedir ancak kendini gelecekten geldiğini inandırmakta güçlük çekmektedir.

Dizinin Oyuncuları : Aaoron Stanford (James Cole ) , Amanda Schull (Dr.Cassandra Railiy) , Jose Ramse ( Kirk Acevedo) , Barbara Sukowa ( Katarina Jones ) ,Emily Hampshire (Jennifer Goines)

Benim dizi hakkındaki yorumum : Dizi şu an içerisinde daha 2.sezonda yani 2.sezon bitti 3. sezonun çıkmasını neredeyse 1 senedir bekliyoruz.Fringe dizisini izlediniz mi bilmiyorum bir efsane olan dizi. Ona benzetenler olmuş evet az biraz benziyor neden çünkü bilim kurgu dalında bir dizi ve bilim kurgu dizilerinin bir çoğu hemen hemen birbirine benziyor bizim Türk dizileri gibi yani aşk, ihtiras , intikam , aldatma v.s. bizim Türk dizilerinde de bunlar oluyor ben artık kimin kimle olacağını falan dizinin bir kaç bölümünden sonra söylüyorum ☺ Normalde dizilerin ilk bölümünden pek bir şey anlamazsınız hatta pek sarmaz sizi beni de pek sarmaz ama bu diziyi izlemeye başladığınız an  sarmaya başlıyor insanı ve 2. sezonun sonuna kadar" biri "var onun kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz ve o tahmin ettiğiniz "biri" o kadar farklı biri çıkıyor ki bende 2.sezonun sezon finalinde tahmin ettim orada da zaten kim olduğu belli oldu artık ☺

Bilim kurgu , gerilim filmlerini dizilerini seviyorsanız tam size göre diyebilirim.Biz bir başladık 2 haftada diziyi bitirdik o da dediğim gibi interneti geç bağlattığımız için iki haftada bitirdik yoksa biz 1 haftada da bitirirdik ☺Ya bir de akıl hastanesinde olan Emiliy Hampshire canlandırdığı Jennifer karakteri beni çok güldürüyor ya kesinlikle çok iyi bir oyunculuk sergilemiş.

Saygılar..

2 yorum:

  1. Bu diziye bayılıyoruz biz de..bekliyorum yeni bölümleri: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayağı oldu sezon finaline gireli hala bekliyoruz bizim Türk dizileri gibi değil ki :)

      Sil

Share