12 Ocak 2016 Salı

Sevgili Günlükcüm / 34 "İstanbul'un Kar'la İmtihanı"

Bu aralar nedendir bilinmez yazasım gelmiyor.. Hep başka insanların "yazasım yok " demelerine "nasıl olmaz ya " derdim.Valla şu stresli dönemlerde olmuyormuş onu anladım.. Taa ne zaman önce yazacağım postu bile şimdi paylaşıyorum..

İstanbul için uyarıda bulunan gazeteler,haberler bu sefer yanıltmadı diyebilirim :)

30 Aralık günü sabah kalktığımda kar göreceğim umuduyla perdeyi açtım bir baktım sadece yağmur yağıyor " kar yağsa da tutmaz" dedim..


Neyse karla karışık yağmur falan yağıyor arada sırada bastırıyor. Bir ara bu kadarını çekebildim. Yine de tutmaz diye düşünüyordum. Akşama doğru hızı arttırdı biz saat 17.00'da mesaiyi sonlandırdık. Anam yola bir çıktık baktık ki. Hemen hemen bir çok yer karla kaplıydı. Neyse ki saat 19.00 olmadan evdeydik.


31 Aralık Perşembe günü inanılmaz bir kar yağışı vardı. Sabah çıktığımda " nasıl gideceğiz " diye düşündüm.Bir de üstüne üstlük servis şoförümüz de değişmişti ve gelecek olan servisi böyle karlı bir hava da bulmaya çalışacaktık. İşin tuhafı ilk önce bizden başlayacaktı servis. Hem soğuk hem yoğun kar yağışı derken önümüze gelen bütün servisleri durduruyorduk :) En sonunda binebilmiştik. Saat 07.00'da binmiştik 08.30'da varmıştık yarım saat geç kalmıştık ki bizim bu şoförle ilk günümüzdü bazı yakın servisler saat 09.00 bile geldiler..


Uçak seferlerinin iptal olmasını gayet iyi anlıyorum.Şu fotoğrafta gördüğünüz sarı bina var ya işte havaalanı onun arkadasında kalıyor diyebilirim :) Gözükmüyor gördüğünüz gibi..Neyse ki yeni yıl nedeniyle 12.00'da mesaiyi bitirdim..



01 Ocak Cuma günü Sevgiliyle yeni yılın ilk gününde Çengelköy'ün ara sokaklarına girip bol fotoğraf çektik. En sonunda da kar topu savaşı yaptık :) Serhat efendi beni ezdi geçti valla..Ben bir tanesini alırken o üçüncüyü atıp duruyordu :)














02 Şubat Cumartesi günü Ümraniye'ye gidecektim.Anam evden tam çıkarken bir kar yağışı bastırdı. Otur oturduğun yerde yağmur dedim Hazır annemde izinliydi. Kahve yaptım kar yağışını izledim..




Akşamına da annemle birlikte kar topu savaşı yapmaya çalıştık. Daha doğrusu yapamadık. Annem bana kıyamadığı için atamıyordu :)



     Evden çıkarken poşet almıştım 26 yaşında koca kız yokuş aşağı kayıyordu valla çok zevkliydi..Bir ara annem aşağıda beni tutmak için bekliyordu onu bile devirdim düşünün  :) Gerçi Annem 50 kilo ben daha kiloluyum ondan..


Saygılar..

6 yorum:

  1. Ohh ne güzel çocuklar gibi şenmişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle çok eğlenceliydi :) İzinli olduğumda kar yağmasını daha çok seviyorum..

      Sil
  2. ayy şirinliğe bak ya cok tatlısın :D poşet diyince ben bu sene kayamadım iyi hatırlattın ama tekrar tutarsa kayıcam bu sefer :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin tatlışlığın bi kere :)
      Valla çocukluğuma döndüm çok eğlenceli poşetle kaymak canım muhakkak yap bu sene :)

      Sil
  3. Kar görünce çocuk gibi oluyoruz hepimiz:-)

    YanıtlaSil

Share