25 Aralık 2015 Cuma

Hangi Filmi İzledim ? "Ters Yüz (Inside Out)"


Kafanızın içindeki küçük seslerle tanışın

Filmin Konusu: Riley'in hayatı babasının işi nedeniyle San Francisco'ya taşınmasıyla baştan aşağı değişmiştir. Bütün hayatını geri de bırakan Riley'i yeni bir ev , yeni bir okul ve yeni arkadaşlıklar beklemekteydi..Peki ya o içinde ki duyguların cevabı neydi.? Zihninin içinde yaşayan, ona günlük tavsiyeler veren bu duygular (Neşe , Üzüntü, Öfke v.s.)Riley'in yeni hayatına alışmasını sağlarken işleri daha karışık bir hale getireceklerdir..Neşe,Riley'in her defasında olumlu düşünmesini sağlayan en önemli özelliğidir.Neşe'nin bile bu karışıklığı düzeltmesi beklediği gibi kolay olmayacaktır.

Filmin Türkçe Seslendirenleri: Aysun Topar (Neşe), Gupse Özay(Üzüntü), Engin Alkan(Bing Bong),Murat Şen(Korku),Ercan Demirel(Öfke),Suzan Acun(Tiksinti),Mısra Balkan(Riley)

Benim film hakkında ki yorumum: Öncelikle gerçekten son zamanlarda izlediğim en iyi anismasyon filmlerinin başında Ters Yüz geliyor diyebilirim. 

Filmin ilk 10 dakikası geçti.Sevdiceğimle birbirimize  baktık" çok mu çocuksu, başka film mi açsak" dedik.Sonra da "neyse başladık madem bitirelim "dedik izlemeye devam ettik.Ondan sonrasını sormayın inanın o kadar sardı ki beni ne çocuksu filmi, çocuğu koy benim gibi heyecanlı izlemez :)

İnsan beyninin nasıl çalıştığını o kadar iyi tanımlıyor ki , sevindiğimiz zaman,öfkelendiğimiz zaman, üzüldüğümüz zaman ki duyguları o kadar gerçekçi yansıtmışlar ki kendinizi bu filmin içinde bulabiliyorsunuz.Sanki gerçekten beyninizi yönlendiren birilerinin var olduğuna inanıyorsunuz..Bilinç altına itilen duyguları,hayali kahramanları v.s. gerçekten çok iyi anlatmışlar çok başarılı bir film..
Gupse Özay'ın Üzüntü'yü seslendirmesi kesinlikle çok yerinde olmuş. Çok beğendim gerçekten çok yakışmış ! 

Aslında bu filmi bayağı bir önce izlemiştim ama bir türlü yazma fırsatı bulamamıştım.Film bir çok dalda ödüle layık görülmüş ve izleyeciler tarafından puanlama oranı da bir hayli yüksekmiş.En iyi 250 Filmin arasına da girmiş.İzledikten sonra bayağı bir araştırma yaptım :) Ne yalan söyleyeyim en başta da dediğim gibi son zamanlarda izlediğim en iyi animasyon filmin başında gelir.

Çok fazla detay veremiyorum  sadece şunu söyleyeyim son sahne de Riley bir erkekle çarpışıyor erkeğin beyni " kız , kız , kız " diye bir o yana bir bu yana kaçışıyor çok güldük ya :)

Saygılar..

9 yorum:

  1. Bende izleyeceğim inşallah bir türlü nasip olmadı aklımda hep ama sayenizde en yakın zamanda olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumunuz için :)
      Kesinlikle tavsiye ederim.
      Sevgiler..

      Sil
  2. Ben de animasyon çok severim bundan haberim yoktu izleyeceğim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animasyon seviyorsan bu filme bayılacaksın canım :)

      Sil
  3. ben de izliycem izliycem bir türlü izleyemedim yaa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence en kısa zamanda izlemelisiniz :) eminim beğeniceksiniz..

      Sil
  4. ben sinemada izlemiştim çok güzeldi en sonundaki diğer şeylerin zihnini göstermesi çok iyiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel keşke bende sinema da izleme fırsatını bulabilseydim :) çok keyifli bir filmdi gerçekten.

      Sil
  5. En kısa zaman da ziyaret edeceğim :)

    YanıtlaSil

Share