5 Mayıs 2015 Salı

Yaza Merhaba ve Çocuk Sevmek

1 Mayıs Cuma günü yazlıkları çıkarma gibi çok mühim bir görevim vardı. Güzel bir kahvaltı yapıp ardından başladım. Kışlıkları bir tarafa ayır yazlıkları diğer tarafa ayır. 1 saat boyunca sırf kıyafetlerle vakit geçirdim.Atılacakları attım (daha doğrusu ihtiyacı olan birine vermek için kenara ayırdım) , güzel güzel yerleştirdim . Gün sonunda şöyle bir baktım da pek güzel oldu. 


Tişortlarım'ın yeri ile kışlık kazaklarımın yeri hep aynıdır. Kışlıkları çıkarırken de bu çekmeceye koyarım , yazlıkları çıkarırken de :) 4 katlı olduğu için hep 3.katın kıyafetleri değişiyor diğerleri sabit :) atletler , çoraplar  v.s. hep ayrıdır.


Bu komidinde de değişmeyen en üst ve en alt kattır. En üst katta daha çok kışlık etekler ve kot etekler vardır. Onun alt katı şortlar , askılı bluzlar , gecelikler (daha çok yatmadan yatmaya giyilecekler), bir alt katı yazlık etekler , bir alt katı bermuda şortlar ve yazlık kısa şortlar en altında da taytlar :)


Gardrop'um da en sevdiğim bu elbiselerimi koyduğum askılık :) Ortasında bir kolu var onu indirdiğimde tüm elbiseleri rahatça seçebiliyorum. Tabii ben biraz fazla indirmişim elimde kaldı =D tüm elbiseleri tekrar yatağa koydum sonra tekrar teker teker yerleştirdim. Yazlık kışlık tüm elbiselerim de burada :) Gardrop'umun sağ yan tarafında pantalonlarım ve caprilerim , sol tarafında da gömlekler , kırışmaması gereken bazı bluzlarım var.Evlenince ne yapcam bu kadar kıyafeti merak ediyorum doğrusu :)

Temizlikti oydu buydu derken baktım 2 saate yakın olmuş. Sonrasında güzel bir kahve yaptım ve Sevgilimi bekledim..

Sevgilim" Dayımlara gidelim çocukları sevelim " dedi.Okeyledim.

 Tarık Dayısı ve Gülay Yengesi benim " ilk " aile içi tanıştığım kişilerdi. Kahvaltıya gitmiştim hiçbirşey yiyememiştim ay sonrasında pek bir güldüm bu halime. Gerçi hala daha gittiğimde yemek yerken utanıyorum da yine de o ilk gün ki stresleri yaşamıyorum. Bir de sıcak kanlı insanlar olduğu için hiç sıkıntı yaşamıyorum.

                                 

 Sevdiceğimle bir iki saatliğine ziyarete gidelim , sonrasında beraber birşeyler yaparız dedik.Sevdiceğimin de çalışmaması süper oldu buluştuk saat 14.30'da onlardaydık. Gülay yenge ve ikizlerden Elif vardı. Oda uyuyordu :) Ela , Anneanneyle gezmeye çıkmış..Bir yarım saat sonra Elif uyandı Allah'ım öyle tatlı ki. Tombiş tombiş bir de benim kuzenim olsaydı kesin yanaklarından ısırmıştım kesin..! Ama ağlatırım diye korktum bu yüzden sadece öpmekle yetindim.İlk uyandığında pekte yüz vermiyordu kendisi.



Zamanla alıştı bize ama yinede pek gülümsemiyordu.Ezan sesi duyunca mesala namaz kılıyormuş namaz kılıyor dediğim eğiliyormuş yere :) Bir de çok güzel bir dansı var onu da yapmıyordu.


Ne zaman ki Ela eve girdi Allah görmeyin coşkuyu :)


Gördüğünüz gibi namaz kılmaya mı başladı (ona göre tabi bu namaz kılmak :)) , sonra o meşhur " dıkka , dıkka" dansını yaptı.Videosunu paylaşmak çok isterdim de. Annesine söz verdik , nazar değer diye paylaşamıyorum. Ama inanın 15 Aylık bir çocuğun öyle dans etmesi görülmemiş şey. Öyle komik kollarını , bacaklarını hareket ettiriyor ki. Yerim ya :) Isırmamak için kendimi çok tuttum.


Saat 19.00'a geliyordu biz " kalkalım " dedik. Gülay yenge " durun , durun İkeaya gidip gelelim öyle gidersiniz "dedi. "Tamam "dedik. İkeaya gittik. Ne oldu dersiniz. Sevgilim çocukların arabasını sürüyordu. Bende yanında yürüyordum iki tane orta yaşın üstü hanımefendiler geldi " aa bunlar çift yumurta ikizleri ne güzel" dedi bize baktı gülümsedi sonra tekrardan " kolay gelsin size " dedi ve gitti.Ben anlamadım "sağolun "der gibi başımı salladım.Zaten sabah yazlıkları çıkarmakla uğraştım büyük bir temizliğe girdim ardından iki çocuk pek bir yorulmuştum. Evlenince ikiz çocuğum olursa nasıl olur bilemiyorum :) Neyse sonra bu teyzem giderken Elif için demez mi " bu Anne'ye benziyor " diyor. Ben Serhat'a baktım o başladı gülmeye ben başladım gülmeye . Tarık Dayı ve Gülay Yenge geldi " ne oldu niye gülüyorsunuz " dedi bizde durumu anlattık.. Hani bende de ikiz potansiyeli pek yok :) İkiz olup böyle fit kalan hatunlar varsa helal olsun diyorum. Zaten tek çocukla uğraşmak zorken ikinci bir çocuk. Valla Allah sabır versin.

İkea'ya gittik geldik " biz gidelim eve artık " dedik. Yine durdurdular bizi :) Yemek yedik üzerine sahlep içtik derken saat 23.30'du ben eve girdiğimde =D bayağı bir vakit geçirmiştik artık yorgunluktan gözlerim kapanıyordu ama yine de dayandım ne de olsa izinliyim Beyaz Show'u da izledim sonrasında yatağa girdiğim an uyudum. Yorucu ama güzel bir gündü. Allah tüm Anneler'e sabır versin diyorum.Gerçekten " Cennet Annelerin ayakları altındadır ".

                                                            Saygılar..

6 yorum:

  1. Yaa o bebişleri yerim beeeeen canim simdi bebis isirmak istedi ne zamandir isiramadim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım benim , bende uzun zamandır sevmiyordum bu ikizler iyi geldi :) bol bol öptüm ama bi türlü ısıramadım ağlarlar diye :)

      Sil
  2. Allahım şunların tatlılığına bak maşallah :) Senin temizlik sonrası kahveni yapıpta sevgilini beklemeni yesinler 41 kere maşallah size :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah çok tatlılar dimi ya tam ısırmalıklar taaammm :)
      Teşekkür ederim canım temizlik sonrası kahve falan güzel oluyor ardından Sevgiliyi beklemek daha güzel tabii :)

      Sil
  3. Bebişleri görünce kızımın bebekliğini özlediğimi fark ettim. Güzel bir gün geçirmişsiniz. Allah mutluluğunuzu bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Amin..!
      Bebek sevmek gerçekten çok güzel bir duygu , umarım Allah tüm bebek isteyen Anne'lere bu duyguyu yaşatır :)
      Sevgiler..

      Sil

Share