12 Aralık 2014 Cuma

Kadıköy / Moda - Kalamış

Biz ki Adalardan Modalardan gelmiş bir neslin evlatlarıyız :)

25 Ekim Cumartesi günü .. Sabah odama resmen güneş doğmuştu.Hayırdır inşallah diyerekten camdan bir baktım pırıl pırıl bir İstanbul havası bana gülümsüyordu :)
Sevgiliyle plan yapmamıştık , telefonda kısa bir görüşme yaptıktan sonra önce Moda'ya gider birşeyler içer sonra da Kalamış'a gider birşeyler yeriz diye düşündük..


Sevgilim beni aldı yaklaşık 15-20 dakika içinde Kadıköy / Moda'daydık..Moda'ya ilgili daha önceden post yazmıştım o yüzden detay için tık tık : Moda :)


Sevgiliyle bu güzel havanın tadını çıkarıyorduk.. Bu arada bakmayın benim kaban ve çizme giydiğime dışarı çıktıktan sonra pek bir pişman oldum o kadar sıcaktı ki bir ara kabanı üzerimden bile çıkardım. Düşünün Ekim sonundaydık neredeyse Kasım ayı geliyordu.İstanbul'un havasına güven olmaz diye boşuna demiyorlar..




Mis gibi bir sahil havası almayalı çok olmuştu diye düşündüm. Hele de böyle güzel havalara hasretken biraz yürüyüş yapalım dedim..Fakat sürekli olarak Sevgiliyi durdurup " Aşkım şurada fotoğrafımı çeker misin , yok bu olmamış şurada çek" diye diye pek bir yol katedemiyorduk :)


Serhat'ımı fotoğraflıyorken bir baktım arkada yelken-cikler :) " Aşkım sağ kay , yok yok biraz sol , elini biraz aşağı indir dur tamam hiç kıpırdama " derken ortaya böyle bir fotoğraf çıkıyor :) Fena da sayılmam hani :) Yine de almışım o yelken-ciği Serhatımın parmakları arasına.




Çatlamış dudağım da ne bir ses ne bir nefes ,
Uzaklarda bir yerler de türküler söyleniyor..

Sevgilinin çektiği bu fotoğrafı görünce aklıma Barış Manço'nun bu şarkısı geldi.. Hem Barış Mançoyu hem de bu şarkıyı ayrı bir severim. Rahmetli Barış Manço'da Moda'lıdır.


Güzel bir sahil havası aldıktan sonra birşeyler içmek istedik. Geri döndük ve hemen iskelenin üzerinde olan daha önceden de geldiğimiz Tarihi Moda İskelesi Beltur'a girdik. Haftasonu olması itibariyle kalabalıktı. Biz arka tarafına doğru ilerledik. Kenarlara otururuz diye düşündük fakat doluydu bizde ortada bir yerde oturduk. Ben Nescafe Serhat'ım ise Çay söyledi.


Nescafe güzeldi beğendim , Serhat'ım da çayı beğendiğini söyledi. Fakat fiyatları hatırlamıyorum :) 
Bu manzaraya göre fiyatlar normal onu söyleyebilirim.

Uzunca bir dinlendik , sohbet muhabbet ettik hatta bir ara durup ikimizde akıllı telefonlarımızla oyun oynamaya başladık .. Ben bu aralar Criminal Case diye dedektiflik oyunu var da ona takılmış durumdayım.. Hatta şöyle ki denize doğru bakıyordum iç geçiriyordum ki bir anda " aaa " dedim. Sevgilim " ne oldu " bende "analizim bitmiş bakmam lazım " dedim :) Zavallı Sevdiceğim de önemli birşey var sanmış..







Sevgiliyle tekrar motorumuza bindik ve Kalamış Parkına doğru ilerledik. Biraz durduk fotoğraf çektik. Burası da Maltepe parkının biraz daha küçük hali :) Çocuklar için park alanı , paten ve kaykaycılar için özel bir parkur v.s. herşey var.. Bol oksijenli yemyeşil de ağaçlar..Mis mis :) Fotoğraf faslı sonra erdikten sonra tekrar motorumuza binip Kalamış & Fenerbahçe Marina'ya doğru ilerledik.


Öncesinde Tekel'e uğrayıp biraz alışveriş yapalım dedik ne görelim tatlı mı tatlı küçücük bir köpek :) Adı da Herkülmüş. Evet ismiyle çok uyumlu :P Pek yüz vermiyordu biz karşısına geçiyoruz sağa bakıyor , biz sağ geçiyoruz karşısına bakıyor...

Kuruyemiş aldık , ardından cips de alalım dedik baktık çekirdeklerde bize bakıyor bir tane de çekirdek aldık sonrasında da çıktık. Malum dursak gözümüz de durmayacaktı ..Aldıkça alacaktık valla :) He sorsanız yediniz mi diye ? Hayır sadece kuruyemiş yedik o kadar..



Kalamış'ın iç kısmına doğru ilerledik burada sıra sıra dizilmiş bir çok cafe bize gülümsüyordu :) O kadar çok cafe var ki , hangisine gireceğinizi şaşırıyorsunuz . Daha doğrusu bizlik sıkıntı yoktu biz bugün bi yerde oturmayacaktık ama daha öncesinden (bundan yaklaşık 7-8 yıl öncesine kadar) geldiğimde nereye gitsek , hangisinde otursak diye çok düşünmüyorda değildim :)


Kalamış deyince aklıma ilk gelen ; Yok başka yerin lutfü ne yazdan, ne de kıştan..Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamıştan" şarkısı geliyor.. Sonra da geçmişe dönüyorum orta okul yıllarında Koro'da bu şarkıyı söylerdik.Ah ah zaman çabuk geçsin diyorsun bir bakmışsın zaman su gibi akıp gitmiş.. 


Motorumuzu park edip Kalamış & Fenerbahçe Marina'ya geldik şu tekneleri , yatları , katları görünce "keşke benimde bir tane olsa " diye iç geçirmiyor da değilsiniz hani.Hatta hayal bile kuruyorum" Aşkım yazın buradan kalkar Bodrum'a gider oradan bütün koyları gezerdik " diyorum :) Güzel hayaller .. 


Sevgiliyle beraber huzurlu bir gün geçiriyorduk.. Bir yandan sohbet ediyor bir yandan kuruyemiş yiyorduk.. Etrafta bir sürü gençler mi , köpeğini gezdirenler mi , yaşlı kokoş teyzeler mi , İstanbul Beyfendileri mi .. Kısacası her çeşit insanı burada bulabilirsiniz. Fakat kaliteli insanlar , buranın altını çiziyorum..


Sevgilinin yine ilginç fotoğraflarını yakalamaya çalışırken ben , ortaya böyle bir fotoğraf çıkarttım :)
Yine fena olmamış sanırım ..

Gün sonunda Sevgiliyle huzurlu ve de çok mutluyduk. O kadar yağışlı günlerin ardından böyle güzel havalara hasret kalmışız..Bugün ki hava ya bakıyorum da Yağmur yağıyor..Aralığın ortasındayız hava soğuk sonra düşünüyorum kış gelsin geçsin ki bir an önce yaz gelsin ne kaldı ki 3-3.5 ay sonra havalar ısınmaya başlar :)

Şimdiden haftasonunuz güzel geçmesi dileğiyle :)

Saygılar

20 yorum:

  1. Oo en sevdiğim yer :)) Tarihi moda iskelesini çok seviyorum fotoğraflar da çok iç açıcı bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle :)
      Moda zaten güzeldir fakat bu tarihi moda iskelesi farklı bir güzel ..Fotoğrafları beğendiğinize sevindim..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Hoşgeldiniz..
    Elbette takipteyim :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İşte geldimmm. :) İade-i ziyarete...
    Bu resimlerdeki şeker kız Candy sizsiniz herhalde? İçimi ısttınız akşam akşam. Her zaman gülün. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Evet ben ve erkek arkadaşım tüm içtenliğimizle buradayız :)
      Güzel yorumunuz için teşekkürler
      Sevgiler..

      Sil
  4. Merhaba bloğunu severek takibe alıyorum.Blog keşif etkinliğini sende duyurursan daha çok kişiye ulaşabiliriz.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Hoşgeldiniz.. Elbette etkinliği duyurabilirim teşekkürler :)

      Sil
  5. Blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunuzu takibe aldım.

    Benim blogumda da daha önce başlatmış olduğum blog takip etkinliğim var herkesi beklerim.

    http://www.sosyalmedyakafe.com/2014/10/bloglar-dayanismasi-blog-takip-etkinligi.html

    Etkinliğimi bloglarınızda yayınlarsanız sevinirim.

    iyi günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Hoşgeldiniz etkinlikliğin duyurusunu yapacağım teşekkürler :)

      Sil
  6. Merhaba. Ne kadar guzel bir ciftsiniz. :) blog kesif etkinliginde rastladim blogunuza. Ben de bekliyorum bloguma. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz..
      Takibe alıyorum teşekkürler..
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Merhaba , çok güzel yakalanmış fotoğraflar var elinize sağlık :) yine beklerim :)

    http://bibusdesign.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hoşgeldiniz ,
      Güzel yorumunuz için çok teşekkürler beğendiğinize sevindim ..
      Sevgiler..

      Sil
  8. Kadıköy'ü özlemişim hasret giderdim bu yayın sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir yorum .. Bende uzun zamandır gitmiyordum gidince bende sizin gibi özlem giderdim ..
      Sevgiler..

      Sil
  9. Ahh ahh yaa İstanbul'u Özlettiniz bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul 'un trafik derdi bir hayli fazla olsa da gene de çok güzel bir şehir :)

      Sil
    2. 1 Gün boyunca Avcılar Bostancı Yapardım Sadece 1 Kere gider gelirdim :) Trafik işte ama Trafiğine Kurban Olayım Ben İstanbul'umun :)

      Sil
  10. Sevdicanın etkinliğinde gördüm ve geldim , takipteyim artık :)
    Çok samimi ve harika fotoğraflarla dolu bir blog :)
    Kadıköyde yıllarım geçti bir aydır görmemiştim özlemişim meğer şimdi anladım :)
    Sevgiler :)
    http://kibelem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.. Çok güzel bir yorum olmuş..
      Benim de kaç yılım geçmişti Kadıköy'de ama iş güç derken eskisi gibi uğramaz olmuştum , bende gittiğim de güzel bir hasret giderdim :)
      Takipteyim . Sevgiler..

      Sil

Share