2 Aralık 2014 Salı

Çocukluk Arkadaşımın İsteme , Söz ve Nişan Merasimi

İş yoğunluğunun tavan yapmış olduğu bir dönemde olduğum için 1 aya yakındır post yazamıyorum.. Bir de yazmayı o kadar çok özledim ki elim yazmaya gidiyor sonra bırakmak zorunda kalıyordum :( hala daha işler bitmiş sayılmaz ama birazcık bir vakit bulup dinlenmektense blog yazmayı tercih ediyorum :)


27 Eylül Cumartesi..Hava kapalı dışarıda Yağmur yağıyor . Çocukluk arkadaşımın bugününde yanında olmalıydım bu yüzden her türlü soğuk her türlü Yağmur bana vız gelirdi :) Bizim gideceğimiz yer Gebze ( ki Gebze İstanbul da değil Kocaeli sınırlarında ) yaklaşık 1 saat uzaklıktaydı bu bize sıkıntı olur diye düşündük fakat tek sıkıntı trafiğe kaldık , bir de yolu bulma konusunda pek becerikli olamadık :P


Sevgilim o gün için Kayın peder'den arabayı aldı ve hop hemen yanıma geldi..Saat 17.00'a geliyordu, trafik kilit durumdaydı. Yapacak birşey yoktu yoksa geç kalacaktık.

Mehtap'ı arıyorum adres için telefonu açmıyor.Neredeyse Gebzeye giriyorduk ki" Yağmur , telefonum kitlendi yaklaşınca bu numaradan arayın, tarif ederiz " dedi.Biz de Sevgiliyle bu arada tartışma halindeyiz, neden daha önce adresi almamışım diye benimle tartışmaya giriyor. Velhasıl kelam en son baktığımız da Eski Hisar İdo' nun önündeydik.Yakında Yalovaya bile geçecektik  :) Neyse geriye doğru döndük ara sokaklara girdik.Tamam sonunda evin oradaydık.




Damadımız ve ailesi de tam bizden önce eve girmiş.
Şimdi öyle bir şey ki Mehtap benim çocukluk arkadaşım annesi, babası,ablası,amcası,teyzesi,kuzeni v.s. herkesi tanıyorum.Herkeste beni tanıyor.Onlarla sohbet muhabbet etmeye dalınca bizim eve girmemiz biraz geç oldu :)



Hemen arkadaşıma sarıldım..Uzun süredir görmemiştim.Böyle görünce pek bir duygulandım.. Ev çok kalabalıktı. Kızlar ayrı erkekler ayrı yerdeydi..Öyle bir gelenek yok :) O kadar kalabalık ki erkekler aynı yerde otursun , biz bayanlarda yanda otururuz diye düşünülmüş.Açıkcası bizde pek oturmadık ki.. Mehtap'ın şirketten arkadaşı Pınar ve ben yardım ettik.Havva bu anlara yetişememişti bu da kötü oldu :(


Herkesler toplandı bir yüzük telaşı başladı..


Bir anda diğer odadan çıkan herkes erkeklerin olduğu odaya doğru ilerledi. Biz kapıda kaldık, en rahat Sevgilim görebiliyordu. Bir ara içeri girmeyi başardım , tam dua ediliyordu ki benim telefon çalmaya başladı :) Bütün gözler benim üzerimde.. Arayan Havvaydı fakat açamıyordum.He bu arada benim yaptığım akılsızlığa ne demeli :( Koskoca Fotoğraf Makinesini yanımda getirmişim aa bir baktım ki içinde SD kart yok. O kadar üzüldüm ki :( Çünkü özellikle Mehtap'da benden istemişti makineyi ama yapacak birşey yoktu telefonla çekmekle yetindik.




Yüzükler takıldı , gelin çikolatası yendi..Pek bir duygulandım..Çocukken aynı okullarda mı okumadık , beraber top mu oynamadık , ip mi atlamadık , kavga mı etmedik , tatillere mi gitmedik yediğimiz içtiğimiz hiç ayrı gitmezdi ki..Muhteşem Yüzyıl da Süleyman oğluna Mustafaya " Sen büyüdükçe masumiyetimiz de kayboluyor " demişti. Ne kadar doğru aslına bakarsanız. Masumiyetten ziyade büyüdükçe dertleri de büyüyor insanın..Eskiden aklıma elektrik su doğalgaz faturasının hiçbiri gelmezdi , eskiden bir " ev " almanın değerinin bile bu kadar önemli olduğunu bilmezdim..



Kahve faslını en sona bıraktık. Nedeni ise, Damat Emrah Bey , Kırıkkale de yaşadığı için ve misafirleri de uzaktan geldiklerinden önden yemekler yenildi sonra isteme olayı en sonda kahve faslı oldu .Bence böyle daha da güzel oldu :)


Google Eğlenceli Araçlardan otomatik bir video :)

Emrah'ın kahveyi yudumlamasıyla Serhat'ın bacağını tutması bir oldu. Sadece tuz kattık oysa ki Mehtap'a bıraksak daha da birşeyler atacaktı fakat aman ne olur ne olmaz diye durdurduk. Bu arada Serhat'a " bak bak sende feyz al " diyorum. Çünkü Sevgili diyor ki , "ben içmem seni de rezil ederim " dedi :( Benim Tuzlu Kahve yalan oldu anlayacağınız..Saat 21.00'dı Havva ve Serkan yeni gelmişti. Biz de yarım saat durup kalktık hava hem esiyordu hemde Yağmur yüzünden göz gözü görmüyordu.. Sağ salim eve girebildiğimiz için şükrettim..

Ah ah darısı benim başıma diyorum.. Bizim de belirlediğimiz bazı tarihler var bakalım , çok yakında :)

Saygılar...

4 yorum:

  1. çocukluk arkadaşımla hep hayaller kurardık birbirimizin yüzük merasimine dair.
    ama ikimiz de her iki tarihte birlikte olamadık.
    ne mutlu size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de öyle küçüklüğümüzden beri hep bugünleri hayal ettik , hatta nikah şahitlerinin de birbirimizin olacağına dair söz verdik..Kısmet o günleri de görürüz inşallah :)

      Sil
  2. Gif resmi çok güzel olmuş ahaha nedir bu damat adaylarının ellerimizden çektikleri :))) canımm işlerinin yoğunluğu hafifler İnşaallah özledim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım damat adaylarının bizden çektiklerine ne demeli bilinmez :))
      Bende özledim canım ya en kısa sürede bol bol post yazmak dileğiyle diyorum :(

      Sil

Share