11 Ekim 2014 Cumartesi

Kurban Bayramı'nın 1.günü ve Ailecek Doğumgünü

Kurban bayramını geri de bıraktık. Postları rötarlı da olsa elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.Daha yazacağım bir kaç post daha var ama Kurban bayramına öncelik vermek istedim nedeni ise  (ogünün tarihine göre hesaplarsak )12 gün önceden doğumgünümün kutlanması :)


4 Ekim Cumartesi Bayram'ın 1. günü her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneannemde toplanacaktık.Ailecek Anneanneme doğru giderken yolda bir tıkanma oldu baktım ki dana kaçmış bir sürü adam da (adam demeye bin şahit ister.!!!) hayvanın gözünü kapatmış vura vura , ite kalka kurbanlık alanına doğru götürmeye çalışıyorlar.Yani çıkıpta birşey diyecektim ama kendimi zor tuttum. Kurban kesiyorsun , Allah için birşeyler yapıyorsun fakat hayvana zarar vererek yaptıktan sonra bu sana sevap olacak mı zannediyorsun.. Biz de Kurban kestiğimiz de kurbanlık alanlarına götürür hayvana zarar vermeden , işini bilene yaptırırız..Hayvan kaçsa da ite kalka, döve döve onu geri göndermeyiz. Unutmayın, oda bir can..! Konuşamıyorlar, karşılık veremiyorlar diye bu şekilde davranmanızın hiç bir lüzumu yok. Allah öte ki dünya da bunun acısını çıkartacaktır..
Hele de yol boyu ilerlerken kaçak göçek yerlerde kesim yapanlar hayvanı o kadar inletiyorlardı ki artık kaç dakika öyle inledi o hayvan bilmiyorum =( O kadar üzülüyorum ki böyle olunca şikayet edesim geliyor.Hem kaçak göçek kesiyorsun hemde hayvana eziyet ediyorsun.. Allah'a havale edip susuyorum..


      Büyük Dayım , Yengem ve kızları İlknur haricinde bütün aile birlikteydik..Hoşgeldin faslından sonra hemen büyüklerin elleri öpüldü..Bu arada bizim küçükler de benim elimi öptü =(  O kadar yaşlandım mı ben ya?

      Bayram Sofrası denince benim aklıma ilk gelen Yaprak Sarması olur .. Masamız da yaprak sarması 'nın yanı sıra Annem'in meşhur pizzası vardı. Bir gün bu Pizzayı annem yaparken size de tarifini vereceğim. Diğer pizzalar gibi değil Annem Hamur'la yapmaz yufkayla yapar ve herkes bayılır. O dışarda ki pizzalarda neymiş Annem'in Pizzasının yanında..




Biz bu Üçlü olarak arkamız dönük oturuyorduk ki bir anda Annem'in arkadan " Mutlu Yıllar Size " sesi yankılandı :) Şimdi diyeceksiniz ki 14 gün önceden neden doğumgünü kutladınız ?
Haklısınız..Fakat benim ailecek kutlanan doğumgünlerim hemen hemen hiç gününde olmaz.Bütün aile ekim ayında hangi gün toplanıyorsa o gün kutlanır.16 Ekim de arkadaşlarım veya Serhat'ım ne planlıyorsa artık onu yapıyoruz..Bir keresinde arkadaşlarım bana sürpriz yapmışlardı o gün Annemlerde sürpriz hazırlamış biraz karışıklık yaşandığından bende en sonunda ayrı ayrı kutlanmasın da yarar var dedim o gün bugündür ayrı ayrı kutluyoruz.Bir ara inanın ki 5 gün üst üste doğumgünü kutladığımı biliyorum artık pasta yemekten o kadar gına gelmişti ki bir kaç ay yememiştim. Herkese "Doğum günüm " diyorum gelmek zorunda kalıyorlar bir de biliyorlar ki ne kadar önem verdiğimi. Önemli olan bir arada olmak olduğu için Doğumgünü bana bahane oluyor..Haksız da sayılmam..

Sanmayın ki tek benim doğumgünüm kutlandı.. Aile de ekim ayında doğanımız çok var. Mesela Kuzenim Muhammet 6 Ekim , Elif Teyzem 15 Ekim , Benim 16 ekim . Yengemin de 10 Ekim ama maalesef o aramızda olamadığından bu üçü bir aradanın ki kutlanmış oldu :)


Teyzem önce ben üflicem dedi o üfledi fakat bu poz o kadar doğal ve o kadar içten olmuş ki hepimiz çok mutluyuz..


Mum üfleme sırası bana geldi.Sarı Kuzum Emre bana " Dilek tut , dilek " diye elini uzatmasına ne demeli ?  Sanki dövecek gibi :)


Muhammet'te üflemesini yaptıktan sonra son kez bir de hepimiz üfledik ve pastayı yedik :)

Bu arada Faruk Güllüoğlu Baklavacılarının ünü'nü hemen hemen birçoğumuz bilir. Size tavsiyem siz oradan tatlınızı alın sakın pasta almayın hiç güzel değil.. Hem pahalı hemde lezzeti yok..Zaten ben meyveli pastayı sevmiyorum en azından içini yiyim dedim ama ı ıhh ailecek hiç beğenmedik..

Saygılar..

6 yorum:

  1. Canım gelecek dogum gunun kutlu olsun nasılsa yine kutlarım ^_^ ve 5 gun ust uste dogum gunu ıyıymış ama :)) çok mutlu güzel yıllara İnşaallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep beraber canım Teşekkür ederim..
      Ayy evet 5 gün kutladım ama ne sen sor ne ben söyleyeyim :)) artık bakalım 16 sın da sevgili ne yapacak ona bırakıyorum :))

      Sil
  2. mutluluk dolu, aşk dolu, huzur dolu bir yaş diliyorum sana canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkürler canım..
      Amin..!

      Sil

Share