6 Ocak 2017 Cuma

Kaya Artemis Resort & Casino - Kıbrıs Balayı / Part 1

Soğuk ve yağışlı bir günden içinizi ısıtacak sıcacık bir post yazacağım :) 

 Nisan ayında bir Antalya bir Kıbrıs sıcak olur dedik.Antalya'ya daha önce gittiğimiz için biz balayı tercihimizi Kıbrıstan yana kullandık.


25 Nisan Pazartesi günü uçağımız 08:35'deydi bizim 07.35'de orada olmamız lazımdı ki normalde iki saat öncesinden olmanız gerekiyor ama ben check-in yaptığım için onun rahatlığını yaşadım 1 saat kala Sabiha Gökçen Havaalanında olduk gerçekten neden iki saat önce havaalanında olun dediklerini anladım.Evet Kıbrıs için TC vatandaşıysanız pasaport ve vize gerekmiyor ama yinede o kuyruğa giriyorsunuz ve size giriş çıkış belgesi veriyorlar. Neyse işlemler tamam derken uçak rötarda yapmış oluyor biz 10.15 civarında ineceğimiz Kıbrıs'a saat 11.00 gibi iniyoruz hatta belki daha da geçtir üzerinden 8.5 ay geçti ancak hatırladıklarımı yazabiliyorum :)


Daha önceden transfer aracı için ek ücret ödemiştik uçaktan inip transfer aracına bindik , binmeden öncede bavulları verdik normalde hani Türkiye'de bavulu verdiğin taraftan biniyorsun ya bende öyle sanıyordum ☺ "Aşkım kapı nerede " dedim ve sonra aklıma geldi ki biz Türkiye'de değiliz ki trafik burada soldan akıyor. Yani şoför koltuğu sağ da :) 

1 saat sonra otelimize varmıştık. Cam kenarından ancak bu kadar çektim. Havada fena değildi en azından tişörtle durabiliyordun fakat benim umudum daha fazla sıcak olmasından yanaydı bu havada acaba denize girebilir miyiz diye düşünmüyor da değildim :)


Otelin içine girdik. Lobiye geçtik yanımıza bizimle ilgilenen beyfendi geldi.Kimliklerimizi ve Evlilik cüzdanını aldı işlemlerin yapılmasını beklerken bize otelle ilgili bilgi verdi , otel planını uzattı valla iyi oldu oradan bakarak hep ilerledik çünkü otel bayağı büyüktü :) 


İşlemlerimiz tamamdı saatte 13.00 ' dı otel tamamen dolu olmadığı için 14.00'a kadar bekletmediler.Biz otel odasında kalmadığımız için villa odaya (tatil köyü odası olarakta geçiyor) gidecektik.Bu küçük araç geldi ve bizi götürdü. 9. Bloktaydık ve tam da yerindeydik hemen çıkıp havuza ve restauranta gidebiliyorduk zaten bu oteli tercih ederseniz ve özellikle villa odasında kalacaksınız 9-10-11-12. blokları seçmekte fayda var biz kendimiz seçmedik ama dediğim gibi güzel yere denk geldik ☺


Balayı çifti olduğumuz için odamızı bu şekilde süslemişlerdi .


Odamızda ikram olarak ; lokum , çikolata , meyve , kuruyemiş ve şarap vardı. Bizim alkolle aramız olmadığı için o şarabı ben orada bırakmadım İstanbul'a getirdim tanıdık birine verdim ☺


Masaj paketleri fiyatları biz yararlanamadık size az çok yardımı dokunur diye paylaşıyorum ☺
Ayrıca balayı çiftlerine özel Diana Spa & Health Club'ta %25 indirim vardı.


Bayağı yorgunduk , uykusuzluk da vardı bir gün önce evlenmişiz sabah 06.00'da kalkmışız birşeyler yiyip yola koyulmuştuk önce yemek yiyelim sonra da biraz gezinip havuz kenarına gideriz diye düşündük.


Amfi tiyatronun önden görünümü burası. Amfinin içine baktık ama daha açılmamıştı galiba çalışma yapılıyordu yanarım yanarım orada neden fotoğraf çektirmediğime yanarım ☺


Bahar geldiğini insan anlıyordu o kadar güzel açmış ki çiçekler bol bol fotoğraf çektik ☺


Çok güzel Aqua Parkı vardı fakat biz hiç uğramadık :( Sadece önünden geçerken bakmakla yetindik.Bakın ben bunları özellikle yazıyorum muhakkak uğrayın yani nasıl eğleniyorlardı anlatamam o kadar para verdiler de neden tadını çıkaramamışlar diye düşünüyor olabilirsiniz  ilerleyen günlerde başımıza neler geldiğini anlatacağım için az çok bana hak vereceksiniz.

Yine bu fotoğrafta sol da gördüğünüz Vip Havuz. 16 yaş ve üzerini alıyorlardı. Fakat bizim kaldığımız yer diğer havuza yakın olduğu için biz buraya hiç gelmedik buraya da muhakkak gelin ☺


Saçım başım biraz dağınık kusura bakmayın ☺





Burası da muhteşem denizi. Gerçekten muhteşem diyorum. Pırıl pırıl bir deniz , kumlu kumsalı harika ya. Fakat ben sadece denize ayaklarımı sokabildim ☺ Deniz buz gibiydi ve hava şartları da çok aman aman değildi biz alışık değiliz eşimle hep yazın ortasında tatile gittiğimiz için bu hava bizi çarptı gerçekten çarptı ilerleyen postlarda yazacağım bu ilk gün , ilk gün her şey yolunda ☺



Gezdik dolaştık odaya gittik. Bavulları falan boşalttım, dolaba yerleştirdim sonra havuz kenarına geldik .




Gördüğünüz gibi havuz da çok kimse yok dışarısı çokta sıcak değil 24-25 derecelerde.Daha çok çocuklar vardı havuz da bizde ilk gün girmedik (ki normalde yazın ortasında olsak ben kesin hemen girerdim beklemezdim) "Ne de olsa daha çoook günümüz var" dedik.Şimdi keşke o ilk gün girseymişiz diyorum ☺Zaten bir ilk gün bir de İstanbul'a gelmeden önceki son gün güzeldi diğer günlere bir şey diyemiyorum.


Akşam oldu yemeğe gittik ve giderken bile üşüdüm. Çokta yürümedik yani uzun elbise giydim, üzerine hırka baktım olmuyor üzerine trençkot giydim :) Bilseydim daha kalın şeyler alırdım yanıma dedim.Bu yüzden Nisan ayında gidecek varsa (ki neredeyse Nisan'ın sonu) yanınıza yinede kalın birşeyler alın derim ben ☺

İşte o soğukluğun ardından restaurant'ın içine girdiğimde sıcacık bir çorba içmek istedim. Otelin yemeklerini soracaksınız orta derecede diyebilirim ben. Otelin herhalde bir tek orta derecede diyebileceğim yemekleri oldu onun haricinde herşey çok iyi. Garsonları görmeniz lazım mesela ben tabakları taşırken " yardım edeyim ben size , siz geçin oturun" falan diyorlar. Hizmet ederken de hiç suratlarında memnuniyetsizlik yoktu eşim bana diyor " aşkım burası bize fazla" diye ☺bende " parasıyla geldik aşkım" dedim. Fiyatı da hazır gelmişken söyleyeyim uçak, gidiş dönüş transfer, otel 2600 TL . Bence yinede uygun gerçi 2800'dü de arkadaşım sayesinde indirim aldım 2600 oldu. Ben 4 ,5 sene önce Bodrum'a 2200 TL'ye gittim artı otobüsle gidip döndük bence fiyatı gayet iyiydi en azından bu otel için öyle.


Yemeğimizi yiyip dışarı çıktık , biraz oturduk , etraf çok güzel görünüyordu fakat üşüyorduk kalktık biraz daha gezelim dedik.


Ce eeee ☺



Amfi gecede ayrı güzel duruyordu bol bol fotoğraf çektik odamıza geçtik daha vakit erkendi gecenin ilerleyen saatlerinde tekrar çıkarız diye düşündük ama ne oldu dersiniz ? Ne kadar yorulmuşsak ikimiz de televizyon izlerken uyuyakalmışız ben saat kaçtı kalktığımda hatırlamıyorum uyandım baktım yok gözlerim açılmıyor televizyonu kapattım tekrar uyumaya devam ettim :)

Saygılar..

2 yorum:

  1. Ben de yaz sezonunda gitmemiştim. Yazın çok daha keyifli olur. Çok güzel ve büyük bir otel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten büyük bir otel yazın daha keyifli olabilir.

      Sil

Share