26 Aralık 2016 Pazartesi

Doğum günü Kutlamaları / 2016

Bir önceki postum da eşimin doğum gününü yazmıştım benimkinin üzerinden 2 ay geçti daha taze taze ☺


Bizim aile geleneklerinden biridir muhakkak ailecek bir doğum günü kutlamaya özen gösteririz ya bir gün önce ya bir gün sonra hatta bazen bir hafta önce bile kutlandığı oluyor :) 

Elif Teyzemin doğum günü 15 Ekim benim doğum günüm ise 16 Ekim biz bu yıl 15 Ekim de kutladık yalnız annem gelemedi o yüzden bir yanımda buruktu :(



Anneannemler de kutlama yaptık eksiklerimiz vardı daha demin de dediğim gibi en büyük eksiklik zaten benim annemin olmamasıydı oda çalıştığı için ve akşam vardiyasında olduğu için gelememişti :( 
Önce yemek yedik sonra pasta kestik. Benim gözlerimde sadece eyeliner vardı ve fotoğraflara baktığımda amma soluk çıkmışım diyorum bilseydim biraz renklendirirdim yüzcağızımı :) Normalde öyle yapardım da evlendikten sonra hele bir de evdeysen cildini nadasa bırakıyorsun ben yararını gördüm hoş zaten yüzüme de öyle çok bir şey sürmezdim ama yine de sürdüğüm oluyordu.


16 Ekime girdiğimiz gece Annem mesaj attı bana ,  o sırada eşimde gelmişti yanıma " doğum günün kutlu olsun aşkım " diye fakat yine de saniyeyle annem daha erken kutladığı için biraz trip atıyordum :) Bir de doğum günlerinde artık hüzünleniyorum yaşım ilerlediği için olabilir.Gerçi kim der bana 27 :) Kimse inanamıyor. Eskiden yani çocukken ve genç kızlık dönemlerinde falan biraz daha yaşıtlarıma göre büyük duruyordum yaş ilerledikçe minyonlaştım :) Neyse ki bu özelliğimi Anneciğimden almışım.

Sabah bir kalktım eşim banyoda ki aynaya bu yazıyı yazmış :)  İlk önce fark etmedim bir yerden bi kırmızılık görüyorum ama nerden derken sağa bir baktım bu yazıyı gördüm.(Rujla değil kırmızı kalemle yazılmış onuda belirteyim de☺) Ay çokta güldüm ya "İyi ki doğdun aşkım . Seni seviyorum çocuklarımın anası " yazmış ☺ Ortada daha bir tane bile çocuk yokken bizimkisi çoğul konuşmuş " çocuklarımın" diye :)

Ben o gün tekrar Anneanneme gittim Annem falan da gelecekti kahvaltı yapacaktık Serhatta pazar günü çalıştığı için o işe gitmişti. Neyse çok güzel bir kahvaltı sofrasıydı ama ne yazık ki telefonum tam da o dönem bozulduğu için bende fotoğrafı yok baksanıza yukarıda ki fotoğrafı bile fotoğraf makinesiyle çektim :)




Akşama doğru eve geçtim birşeyler hazırladım sonra Serhat geldi.Yemek yedik . Çay koymuştum " benim doğum günüm sen getir bir kere de çayı" dedim. Tabi bizim ki mutfağa gitti ama iki saatte gelmedi sonra ayağa kalktım bir baktım ki küçük bir pasta üstünde de 27 yazıyor. Biraz gözüme sokar gibi olmuş 27 ama ne yapalım kaçış yok 30'a ne kaldı ☺

Özel bir kutlama yapmadık yani baş başa olsun istedik bir de o dönemler biraz sıkıntılıydı eşim ufak çaplı bir motosiklet kazası geçirmişti çok şükür ki Allah'a sadece kolunda ufak bir çatlakla atlattık ama iki haftadan uzun bir süre işe gidemedi.Bu yüzden daha yeni böyle bir şey olmuşken özel bir şey yapma niyetinde değildim.Daha önceden de dedim eşim böyle özel günlere pek önem de vermiyor çocukluğundan gelen bir şey olduğu için üzerinde durmuyorum.

Nice mutlu senelerimiz hep birlikte olsun inşallah ☺
Saygılar..

7 yorum:

  1. Ne güzel bir gelenek... Geçmiş doğum günleriniz kutlu olsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. nice güzel yıllarınız olsun...
    sevgiler..
    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Kesilen saçlarınızı aldınız mı acaba yağmur hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef alamadım çünkü çok iyi bi kuaföre denk gelmedim . Kendi kuaförüm farklı yerde kalmıştı yaz da geliyor diye öyle Ümraniye de bir yerde kestirmiştim ama pek memnun kalmamıştım :( çok üzülmüştüm belki de onlar kaşla göz arasında aldılar :(

      Sil
    2. Hatta bizde Annemle düşünmüştük yardım etmeyi ama ne yazık ki kuaför istediğim gibi kesmedi hemde saçımı sorduğum da yerleri göstermişti 😔çok üzülmüştüm amacım destek vermekti çünkü .. ama eğer onlar kaşla göz arasında aldılarsa onları Allah’a havale ediyorum . Allah yardımcınız olsun .

      Sil

Share