23 Aralık 2015 Çarşamba

Uzun Saç mı ? Kısa Saç mı ?


Bana göre bir bayanı güzel yapan tek şey elbette ki saçlarıdır. Uzun , kısa , boyalı , boyasız , katlı , katsız , kahküllü , kahkülsüz, önü kısa arkası uzun , kapalı bir bayan dahi kendi için, eşi için saçını boyatabiliyor, kestirebiliyor.v.s. çok çeşitliyiz biz bayanlar:) Kişisel mailime aldığım bir kaç mailden sonra bu konu hakkında bir post hazırlayayım dedim gelin hep beraber ölçelim tartalım..


Kısa saçlı olan fotoğraf 2012 yılından en son o zaman kestirmiştim.1.5 yıl kısa kullandım her üç ayda bir gider saçlarımı kestirirdim. Önleri uzun arkaları kısa modeldi.Nitekim Nişanlıcığım bile beni kısa tanıdı uzun saçıma pek alışamadı :) " Kestir şu saçlarını " deyip duruyor " az kaldı az evlenince ilk işim kestirmek olacak " diyorum. Etrafımda ki arkadaşlarımdan kimisi " sana uzun yakışıyor " diyor kimisi de " sana kısa çok yakışıyor " diyor. Valla kimisi de " her ikisi de yakışıyor karar veremiyorum "diyorlar. . Bana sorarsanız kısa saç her zaman daha modern gözükmektedir ve bir insan saçını bir kere kısa kestirdim mi alışıyor sürekli kestirmek istiyor..

Bir de çok soran var ama saçımda boya yok. Bir dönem saçımın aralarında kızıl vardı ardından siyaha boyatıp aralarına patlıcan moru attırdım. Sonrasında baktım ki olmayacak önce mavi siyah ardından siyah yaparak kendi saç rengime geri döndüm . Saçımda 7 yıldır boya yok. Kısa saçlıyken daha koyu gözükmesinin sebebi saçlarımın uçlara doğru gittikçe renginin açılması.Koyu kestaneyken açık kestane oluyor..Seviyorum saç rengimi ama boyatmam lazım. Yıllardır saçımda bir iki beyaz vardı bir şekilde kapatmayı beceriyordum ama şimdiler de sormayın daha da çoğaldı saçımı ayırdığım yerin hem sağında hem solunda önde iki tane kabak gibi parlıyor arkada aralarda kalanları hiç söylemiyorum bile...Esmer olduğum için ne renk boyatacağım bilmiyorum :(

Şimdi uzun saç ve kısa saçın artılarını eksilerini inceleyelim;


Saç Yıkamak : Uzun saçı yıkamak en az 20 dakika sürmektedir. Ben minimumu söylüyorum benim 25-30 dakikayı bile buluyor. Yani saçlarımı köpürtmek için bir hayli uğraşıyorum bir de gür ve kalın telli olduğu için köpürmesi de bir hayli fazla zor oluyor. (-)
              Kısa saçta böyle bir dert yok. Kısa kullandığım zamanlarda en fazla işim 15 dakika sürüyordu ve şampuanı az sıksam bile hemencik köpürü veriyordu. (+)



Saç TaramakUzun saçı (hele de benim gibi gür ve kalın telli saçlarınız varsa )taramak tamamen bir kabus oluyor.Banyo sonrasında resmen saçlarımı açarken ağlıyorum. Ne ara o kadar dolanıyor bu saç anlamıyorum ki. Her gün her gün olmasa da iki günde bir yıkanıyorum ve bu iki günde bu saç niye bu kadar dolanıyor. Resmen saçlarımı tararken kollarımın ağrıdığını hissediyorum.. Bir de banyodan banyoya da taramam ben saçlarımı. Her gün her gün tararım.Yazın biraz daha rahat ediyorum her gün yıkanınca o kadar sıkıntı olmuyor ama kışın hele ki iş yerinin Kurtköy'e taşınmasından sonra resmen nevrim döndü. Artık iki gün de bir 'e döndüm. (-)
               Kısa saçta ise böyle bir dert yok en azından küt kullanılan bir saçsa iki dakika da rahat rahat tarayabiliyorsunuz. (+)

Fotoğraf Kaynağı : KadinLive

Saç Kurutması : Bana sorarsanız en kabusu da bu !

                  Uzun saçı kurutmak resmen bir facia dönüşüyor diyebilirim. Hele de 2200-2300 W fön makinası kullanmıyorsan bu daha da facia. Bizim evde 2300 W bu kuaförlerin makinalarından vardı bozuldu yenisini alana kadar idareten küçük 1300 W olanı kullanalım dedim ama ne hacet yok yani yarım saat oluyor saç kurumuyor nemli kalıyor artık yoruluyorum bırakıyorum ertesi gün kalktığımda saçlarımın yarısı dalgalı yarısı düz ilginç bir şekil almış oluyor..Geçen gün hiç üşünmedim ve 40 dakika da saçımı kurutmakla uğraştım.Sonuç tamamiyle kurumuştu!Ben Kuaföre gidince kuaförler fenalık geçiriyor zaten :) yani kısacası kurutmak en az yarım saatimi alıyor. Bir de şunu düşünün eve gidip yemek yiyorum duşa giriyorum çıkıp oyalanmadan saçımı kurutuyorum bir bakıyorum ki saat 21.15-21.20 olmuş ee bana vakit falan kalmıyor ! (-)
                Kısa saçı kurutmak o kadar kolay ki anlatamam ya en fazla 10 dakika içinde saçların kup kuru oluyor kendine de fazlasıyla zaman ayırmış oluyorsun (+)


Saç Yağlanması Uzun saçta saç daha çabuk yağlanıyor en azından ben öyle düşünüyorum.Zaten hem cildim hem saçlarım yağlı gibidir.Bugün yıkanayım yarına yine yağlanıyor bir çözüm üretemedim şu saçlarımın yağlanmasına. Bu yüzden her gün her gün duş alıyordum ama her gün her gün yıkamakta önerilmiyormuş daha çabuk yağlanmaya yol açıyormuş.Artık zaten buraya taşındıktan sonra iki günde bire döndüm yapacak birşey yok. (-)
               Kısa saçta ise saçı sürekli düz kullanmak zorundasın. Evet saç düzleştiricileri, fön makineleri saçları daha çabuk yağlandırsa da kısa saçta bu o kadar da belli olmuyor. (+)



Saç Şekillendirme :  Uzun saçın herhalde tek güzel yanı saç sekillendirmesine müsait olması. Düğün dernekler de istersen düz fön çektir , istersen bukle yaptır , istersen topuz bu konuda kesinlikle uzun saça artım var. Ama uzun saça bakmak gerçekten çok zor ben saçıma hiçbirşey yapmıyorum yıkanıp kurutuyorum uğraşmıyorum uğraşamıyorum. Ama kısa saçta öyle değil kısa kullanacaksan düz kullanmak zorundasın.Bir de düğün dernekler de yaptırabileceğin saç modeli çok az ..(+)
Kısa saçın daha demin de belirttiğim gibi tek kötü yanı belli çeşit model yaptırmak oluyor.En fazla maşa oluyor oda benim saçım eskisi gibi çokta tutmuyor.(-)

Aklıma şu an bu kadarı geliyor :) Saçımla uğraşmayı pek sevmiyorum bakım falan da yapmıyorum.Evlendikten sonra balayına gidip dönelim ilk işim saçlarımı kestirmek olacak. Eski küt haline geri döndüreceğim Allahın izniyle :) Bu zamana kadar bekleme sebebim de evleneceğim zaman saçlarımı açık bıraktıracak olmamdı ama asıl kararımı gelinliğime göre karar vereceğim. Açık saça uygun bir gelinlik giymezsem ahdım var kına gecem de açık bıraktıracağım. Yoksa boşu boşuna uzattığıma yanarım :)


Saygılar..

28 yorum:

  1. Benim saclarimda senin gibi.uzatinxa baya bi eziyet veriyor bana bakimi cok zor yikamasi taramasi vs,ben genelde.kisa.kullaniyorum cok kisa degil birinci resimdeki sekilde degil ama omuzlardan azicik aşağı ya da omuz, sana uzun cok yakisiyor ama yine de bakimi zor bilirim, yakismayi sorarsan uzun derim ama o saçlar havalaninca da kotu durur fön ya da tamamen kivirciklik sabitleyici vs gibi.seyler yani her.cikista bakim gerek, ugrasiyorum sorun olmuyor dersen oyum.uzundan yana ama kullanım acisindan kısa, birinci resimdeki küt gibi olmamis ama biraz daha uzun arkadan v seklinde gelebilir duz kesim degilde katli kesim saclari.kalin.kisilere daha.iyi aralara makas atip.inceltiyorlar saci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde önleri uzun arkası kısa model kullanıyordum ama son kes kestireceğim için düz uzaması gerekiyordu:) Ama gerçekten uzun saç eziyet oluyor ya kısa kestireceğim bakalım daha zaman var gerçi :)

      Sil
    2. şimdi kestirme sakın :D kışın çekilir yaza dogru kestirirsin hem değişiklik hem rahatlık hemde yaza girerken de harika bir enerji olur diye düşünüyorum :D

      Sil
    3. Daha var zaten canım :) aynen yazın rahat olur . Toplama gibi bir alışkanlığım olmadığı için yazın çok zor oluyor :)

      Sil
  2. benim saçlarım da uzun. sıkıldıkça gidip orta boya indiriyorum. hem hemen uzuyor, bana da değişiklik oluyor.
    ama düğünden önce kestirme. gelin başına saç lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zaten 3 yıl bu yüzden uzattım hatta evlenene kadar 4 yıl olacak :) Evlendikten sonra kestireceğim kısaya geri döneceğim zor yani uğraşmak ya. Bakalım hayırlısıyla o günler gelsin de ..

      Sil
  3. Benim de saçlarım inanılmaz uzun. Bu sebeple yaşadığım sorunlarda yalnız olmadığımı bilmek beni biraz mutlu etti. İnce telli ve dalgalı olduğu için kullanımı da oldukça zor. Şimdi kestirmek istiyorum ancak eşim rica ediyor diye kıramıyorum. Bir süre daha uzun kullanacağım. Eğer imkanın varsa bence kestir! Çünkü kısa saçlı haline bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Kimisi kısayı beğeniyor kimisi uzunu bende kararsızım. Ama Nişanlım beni kısa saçlı tanıdığı için bu halime pek alışamadı o da kısa istiyor belki beni uzun saçlı tanısaydı o da eminim ki kısa saç istemezdi :) Evlendikten sonra eski haline döndürmeyi düşünüyorum bakalım inşallah ..

      Sil
  4. ben sizin gibi gençlere hele saçları da senin gibi güzelse uzun saçı çok yakıştırıyorum. Kızıma da dedim o kadar kestirme diye ama kısalttı o da. Kullanabildiğin kadar uzun kullan bence ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkürler. Uzun saçı kullanmak pek zahmetli. Yıkaması , taraması, kurutması.. Eskiden kestirmeye kıyamazdım şimdi ise kestirmek için can atıyorum. Kökü bende kestiririm yine uzatırım :)

      Sil
  5. Uzun saçın albenisini hep farklı bulmuşumdur , ama yüzün güzel olduğundan her türlü hoş görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya çok teşekkürler yorumu okuyunca pek utandım :) O senin güzelliğin..
      Evet kısa saçlıyken pek özendim uzatıcam diye ama yine özendiğim gibi olmadı. Saçlarımla uğraşmadığım ve toplamayı dahi sevmediğim için en iyisi kısa kestirmek.

      Sil
  6. Ben her türlü uzun saç diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eskiden bende uzun diyordum ama şimdi inan ki dayanamıyorum ya :) bakalım kısa kestirsem de kökü bende uzar yine :)

      Sil
  7. Benim de saçlarım uzun ve ince telli aynı zamanda kuru ama ne yıkarken ne tararken ne de kuruturken bahsettiğiniz zorluğu yaşamıyorum.Bunda bence önemli nokta,saçı yıkarken ve durularken birbirine dolandırmadan yıkamak.Mesela saçı tepede toplayarak yıkamam.aşağı doğruyken elle ufak hareketlerle yıkayıp gene aynı şekilde çok az hareketle suyun akış yönüne doğru duruluyorum en ufak bir dolaşma,çıtır olmuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tepeden yıkıyorum doğru hiç bu yönden düşünmedim teşekkür ederim en azından kestirene kadar bu şekilde deneyebilirim :)

      Sil
    2. Evet denemenizi tavsiye ederim zaten bunlara dikkat edince saç niye dolansın ki..bir de havluyla kurularken de gene saçı dolaştırmadan sadece bastırarak nemini alıyorum.böylece kırık da olmuyor saç yıpranmıyor..

      Sil
    3. Artık saç yıpranmasını geçtim hergün hergün taradığım halde saçımın dolanmasına o kadar sinir oluyorum ki resmen yıkandıktan sonra tararken ağlıyorum,çat çut sesler geliyor.. Havluda da öyle nemini almıyorum kafayı eğiyorum iyice suyunu alana kadar dolaştırıyorum saçı :) Yine dolanıyor..Ama bu dediğiniz şekilleri muhakkak deneyeceğim :) Teşekkür ederim bilgilendirme için.

      Sil
  8. Benim saçlarımda yaklaşık bir ay önce çok uzundu ama sağlığı için kestirmek zorunda kaldım. Hemde saçım toparlansın istedim. Eğer saçların sağlıklı deeğilse kestir bence,zaten daha hızlı uzuyor:) Ama bana sorarsan uzun saç sana çok yakışmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu güzel yorum için :) kısa saça alışmıştım . Evet şimdi kestirsem yine bi boşluğa düşücem ama alışırım zamanla :)

      Sil
  9. Uzun saç çok severim evet bakımı zor ama güzel sana kısa da yakışmış uzun da ama ben uzun saçlı haline bayıldım maşallah :) aynen katılıyorum kestireceksen de düğün sonrası kestir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Anne teşekkür ederim yorumun için :) Bakımı zor olmasa (bir de hiç düzleştirmek,maşalamak gibi işlerle de uğraşmadığım halde ) kestirmeyi düşünmezdim. Çünkü uzatıcam diye heves etmiştim ama böyle olacağını tahmin etmemiştim oysa ki eskiden de hep uzun kullanırdım sanırım kısaya alışınca uzatmaya tahammülüm olmuyor :)
      Düğün sonrası Allah'ın izniyle balayına gidip dönelim kestirmeyi düşünüyorum.

      Sil
  10. Açık söyleyim ben bir erkek kuaför olarak yazıyorum.kısa saç sizi daha hoş göstermiş.nişanlınızın kestir diye diretmesini anlıyorum.yeni saçlarınızla ve müştakbel eşinizle mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler.
      Bir kuaför gözüyle de yorum yapmanız beni ayrıca mutlu etti teşekkür ederim.

      Sil
  11. Ben köprücük kemiklerine kadar seviyorum ama maalesrf tiroit hastaligimdan sonra çok dökülünce yillardir kisa kestiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun . Allah acil şifalar versin.. Bence bu şekilde de gayet güzelsiniz :)

      Sil
    2. Tesekkur ederim canim doktorlar hastaligimi anlayana kadar maalesef çok kaybim oldu. Çok üzüldüm tabii bir kadin olarak ama alisiyor insan. Daha beter dertler var.

      Sil
    3. Tabii ki beterin beteri var derler .. Allah dermansız dert vermesin..Amin.

      Sil

Share