14 Aralık 2015 Pazartesi

Sevgili Günlükcüm / 33 "Kurtköy de İlk Cumartesi "

                                                                     12.12.2015


Sevgili Günlükcüm ;


Aslında bu postu cumartesi günü yazmıştım ama maalesef o kadar yoğun oldum ki paylaşmaya bile fırsatım olmadı..

Eminim ki sizde benim gibi cumartesi mesailerinden nefret edenlerdensinizdir.. Hatta belki şimdi birileri bu yazıyı okuduğunda " oda birşey mi benim hafta sonu iznim bile yok hafta da bir kere oda hafta içi" diyordur.Hak veriyorum. Ama benim bünyem buna pek alışık değil. Özellikle şu taşınma sürecinden sonra hiç değil..Çengelköydeyken işe geç gidebiliyordum mesai saat 08.00 'da başlasa da hafta sonu biraz daha durgun olduğundan saat 09.00-09.30'da başlıyordum ama bugün yine 08.00'da mesaiye başladım. Hafta içi sabahları 06.00'da uyanırken bugün 06.20'de uyandım. arada dağlar kadar fark yok anlayacağınız.. Akşam çıkışı zaten muallakta ! Çengelköy de çalıştığım da 13.00-14.00 yani yoğunluğa bağlı erken çıkıyordum burada erken çıkış ihtimali o kadar yüksek gözükmüyor saat 15.00'dan önce çıkamam diye tahmin ediyorum. Malum sanayi bölgesindeyiz ve erken çıkışlar için tek bir saat var oda 15.00. He bu serviste seni kartal metrosuna kadar bırakıyor sonra başının çaresine bakıyorsun. Zaten metroya bin , oradan otobüse bin derken saat oldu mu sana 17.00 ! Pek moralim bozuk. Ne aileme , ne Nişanlıcığıma hiçbir şekilde vakit ayıramıyorum.Akşam 22.00 oldum mu benim gözler kapanıyor. Hafta içi kendime dair yaptığım hiçbirşey yok. Bütün işler hafta sonuna kalıyor. Eee gördüğünüz gibi çalıştığım için de tek dinlenebilecek noktam pazar günleri onda da hiçbirşey anlamıyorsunuz !

Kurtköye taşındıktan sonra ki değişimlerim ;




* Kilo oranım ! Taşındığımdan bu yana (3 hafta da) 1.5 kilo aldım. Bu gidişle gelinliğin için duba gibi görünücem. Ben stres yaptıkça daha çok yemeğe başladım. Bir de düşünün sabahın 06.30'unda evden çıkıyorsunuz. Annem sağolsun bana sandviç hazırlıyor onu şirkete gidince yiyorum oluyor size saat 08.00. Öğle arası 12'de veya 13'de o zaman da öğle yemeği yiyorsunuz ki ben evden zeytinyağlı getiyorum. Eee akşam saat 20.00'dan önce evde olamadığınız için gün içinde meyve , çubuk kraker , çoğunlukla çikolata tüketiyoruz. Akşam da pertim çıkmış şekilde eve giriyorum.Yemek yemeğe halim yok ama karnımda şimşekler çakıyor.20'den sonra yemeği yiyorum iki saat sonra uyuyorum bunu her gün tekrar ettiğimi düşünün. Belki yürüme mesafem de sabah 10 dakika akşam 10 dakika. Onun haricinde yürüme mesafem de yok ! Eee ben almıyım da kilo kimler alsın ?



* Uyku düzenim ! Saat 07.00'da kalkmaya alışmışım ve 18.30 da eve girmeye alışmış olduğum için tamamiyle farklı bir düzen oldu . Daha doğrusu düzensizlik ! Oysa eskiden de servis yokken Suadiyeden kalkıp işe gidiyordum. Ama o zaman daha gençtim.Böyle deyince herkes gülüyor "sanki çok yaşlısın " der gibi. Ama doğru daha atiktim, daha hızlı hareket ediyordum en önemlisi kafam şimdilerde ki gibi dolu değildi. Sürekli baş ağrısı yaşamıyordum , sürekli burun akıntısı ve boğaz ağrısı çekmiyordum.Sürekli uykusuz modda gezmiyordum.Şimdilerde hem erken yatıyorum uykusuz oluyorum hemde evlilik sürecindeyken sürekli birşeyleri düşünmekten başıma ağrılar giriyor kafam çok meşgul.Öyle sabahta akşam da serviste uyuma alışkanlığım yok. Nasıl alışkanlık edeceğim bilmiyorum.

Fotoğraf Kaynağı : http://www.indigodergisi.com


* Kendine vakit ayırma ! Aslında bunu yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım çünkü kendime hafta içi hiçbir şekilde vakit ayıramadığım gibi aileme de , nişanlıma da vakit ayıramıyorum. Evet Nişanlıcığımla hafta da bir de olsa hafta sonu görüşüyoruz. Ama şu an için ailemi daha ön plana tutmak zorundayım. Bir kaç ay sonra evleneceğim ve onlardan ayrı bir hayat süreceğim belki hafta da bir belki iki hafta da bir göreceğim.Annem akşamcı olduğu dönemde ben o gelene kadar uyumuş oluyorum ve birşey diyeyim mi geçen hafta annemin yüzünü iki gün hiç görmedim.

* Sigara içme oranı ! Her ne kadar övünelecek birşey yapmıyor olsam da buraya taşınmanın belki de tek artı yönü bu ! Gün içinde içtiğim sigara oranı değişmedi ama akşam eve gidince içme oranım değişti. Eskiden eve gittikten sonra 4 tane içiyorsam şimdi 1 veya 2 oluyor. Bu durum beni  sevindirmiyor değil belki bu gidişle bırakmam da daha kolay olur hem de maddi açıdan da cebe rahatlık oluyor.

Daha anlatmak isteyipte anlatamadığım çook şey var..Mesala cumartesi günü çıktım ya işten güya erken çıktım 15.00'da ama neredeyse saat 18.00'dı eve gittiğimde yani sadece 1 saat erken gelmiş oldum o kadar.

Siz siz olun kesinlikle evinizin bulunduğu yerden çok uzak bir yerde çalışmayın. Ne kendinize , ne ailenize , ne de sevdiklerinize vakit ayıramıyorsunuz..


Saygılar...

12 yorum:

  1. Cumartesi'yi ben de mesai günlerinden görmeyi bir türlü kabul etmeyenlerdenim, işine uzak çalışanlardanım ama İzmir'de ulaşım bir İstanbul değil :) O yüzden şikayetçi değilim.. Sanırım düğün arifesinde iştah açılması oluyor yaa ben de aynı durumdayım, umarım tobilik gelin olmayız hahaha:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle İstanbul'un tek kötü yanı trafik :(
      Valla kendime inanamıyorum canım biliyor musun :) Nişanımda 5 kilo vermiştim şimdi ise kilo alma yolunda ilerliyorum.Kendimi durduramıyorum ne yalan söyleyeyim ..

      Sil
    2. Son 2 ay hiç birşey yememe diyeti yapmayın düşünüyorum bende :) Mayısın 28'inde evleniyorum, başka bir şehre yerleşeceğim için Nisan başı işten ayrılacağım ki anca toparlanabilirim ve hazırlıklarımı yapabilirim diye.. İşte o andan itibaren "hiçbirşey yememe diyeti" yapacağım :) patenti bende diyetin:) uydurma yani :)

      Sil
    3. Hahaha süper bir isim uydurmuşsun :) Zaten koşturmaca da eminim ki verirsin kilolarını canım. Nişan zamanımda unutmuyorum son zamanlarda sanki mideme kelepçe takmışlar gibiydi anında tıkanıyordum. Bir de yaşadığın evden, ailenden ayrılma hüznü olacak bence eminim ki biz veririz bu kiloları :)

      Sil
  2. benim ofisteki masamda kocaman bir kuruyemiş kutusu var. tavsiye ederim. hem kilo aldırmıyor, hem faydalı.
    bir de en güzel gelin sigara kokmayan gelindir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle bırakmak istiyorum da şu an ki sinir stres döneminde o işin nasıl olacağını bilmiyorum.Evlendikten sonra ilk iş zaten sigarayı bırakmak olacak.Bunda Serhatla birlikte karar kıldık . Bakalım inşallah o günleri de görmek nasip olur :)

      Sil
    2. hadi bakalım, sigaraya veda postunu bekliyorum o zaman. takipteyim :)

      Sil
  3. evimden çok uzak bir işim olmasa da cumartesi günleri tam gün çalışıyorum. tam bir işkence :) tek tatil günüm pazar. O günde de ev işi mi yapsam gezsem mi dinlensem mi üçgeninde geçip gidiyor. sonuç olarak hep ama hep yorgun hissediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bende o moddayım. Çoğu cumartesi günü çalışmıyorum yalan yok. Ama çalışınca toparlayamıyorum bir de evle iş arası uzak olunca hiç halim kalmıyor :( Oturup ağlayasım bile geliyor.
      Allah size kolaylık versin..

      Sil
  4. Samimi ve güzel blog ben de sizi severek takip edeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Ne kadar güzel bir yorum böyle..
      Sevgiler..

      Sil

Share