15 Aralık 2015 Salı

Gelinlik Seçimi / Önerisi / Tavsiyesi


Her genç kızın en güzel rüyasıdır gelinlik giymek..

Biz bayanların eminim ki yıllardır aklında " nasıl bir gelinlik giyeceğine " dair  hep bir hayalleri vardır..Ama kimse istediği gibi bir gelinlik bulamamıştır daha doğrusu bulmuştur da başka gelinlikleri denerken fikirleri değişmiştir. Nitekim etrafım da çok arkadaşım var bu şekilde fikri değişen :)

Fotoğraf Kaynağı: Modabulutu

Benim hayalim de hep taşlı modeller vardı. Aynı yukarıda ki fotoğrafta olduğu gibi . Ama sonra ne değişti , neden değişti bilmiyorum ama artık eskisi kadar bu modellere pek bakmamaya başladım. Galiba o genç kızlığımda ki "gösteriş meraklılığı" sona erdi daha sade , daha zarif modellere bakmaya başladım..

Fotoğraf Kaynağı: Kadinlopedi

Mesela bu üstte gördüğünüz fotoğrafta ki gelinlik çok zarif , çok şık ve çok sade. Yalnız bu hatun kişisinde güzel durduğu gibi bende de güzel durur mu onu bilemeyeceğim :) Eskiden kesinlikle straplez bir gelinlik olsun istiyordum ama galiba zaman geçtikte onu da istememeye başladım :) Yaş ilerliyor diye mi böyleyim acep ?

Fotoğraf Kaynağı: Hanzade Moda

İşte bu gelinlik beni benden aldı ! Bu tarz bir gelinlik istiyorum. Straplez ama üstü tüllü. Oynarken falan aman düşecek sorunu yaşamam. Gerçi onu ona göre ayarlıyorlar biliyorum.Ama giyen bir kaç arkadaşım da dikkat ettim de oturdukları zaman biraz açılıyor yani göğüs kısmı biraz da olsa gözüküyor. Ben öyle şeylere gelemem takıntılıyım arkadaş :) Bir arkadaşımın görümcesi gelinlikçi dükkanında çalışıyor arkadaşım sordurdu bu gelinliğe" 2.000 tl "cik demiş.Aslına bakarsanız piyasaları düşününce normal geliyor bana bu fiyat. Eylül'de arkadaşım evlendi o da 2.000 TL'ye kiralamıştı.Bir de gerçekten straplez ile üsttü tüllü , işlemeli gelinliklerin fiyatları arasında fark var. Straplez gelinlikleri 1500-1800 TL arasında bulabiliyorsunuz ama bu tarz gelinlikler en az 2.000 TL'den başlıyor.

Gerçekten bende gelinlikçiye gittiğimde fikrim değişir mi bilmiyorum ama bu en sonda ki gibi bir gelinlik bulursam hiç kaçırmayacağım  :) Kafama belli ki takmışım ve rüyamda da bu tarz bir gelinlik giydiğimi görüyorum. Bir de nedense artık bembeyaz bir gelinlik görmüyorum modası mı geçti ne ? Ben esmer olduğum için bembeyaz olsun istiyordum ama artık neredeyse bembeyaz gelinlik giyen çok az . Gelinlikçilerin önünden geçerken bile hep kırık beyaz gelinlik görüyorum.

Eğer bu sonuncusu gibi bir gelinlik giyersem 3 yıldır uzattığım saçlarımı açık bıraktırma ihtimali olmayacak. Çünkü böyle bir gelinliği giyip üstüne saçımı açık bıraktırırsam gelinlik kendini göstermeyecek. Neyse bende o zaman saçımı kına da açık bıraktırırım :)
Saç toplanmasından gerçekten hoşlanmıyorum hatta bazen saçlarımla ilgili kişisel mailler de alıyorum " boya var mı , bakım yapıyor musunuz " diye. Hayır hiçbirşey yapmıyorum :) Bununla ilgili de farklı bir post hazırlayacağım..

Sizin de fikirlerinizi , önerilerinizi ve nereden alabileceğim konusunda yorumlarınızı bekliyorum :)

Saygılar..

10 yorum:

  1. Yağmur'cum eminim ki sende hepsi ayrı güzel duracaktır. Ben bu tatlı telaşları atlatalı 2 ay kadar oluyor. Ancak gelinliğe karar verene kadar internet başında sabahlara kadar araştırma yapmaktan resmen şaşı kalacaktım :)) Şimdiden bol şans ve sonsuz mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle bayağı bi araştırma içine girdim. Ama sürekli mağaza da gezmek istemiyorum daralıyorum da :) İnşallah içime sineni bulurum ve alırım . Çok uğraşmam :)

      Sil
    2. Ben de hiç sevmiyorum şu mağaza gezme işlerini... inanılmaz stresli ve zaman kaybı gibi geliyor bana! Hiç stres yapma çok ciddiyim. Ne olursa olsun geçmişe baktığında hatırlamaktan keyif alacağın güzel anılar biriktirmeye çalış. Zaten gelin olarak en dikkat çekici ve en güzeli sen olacaksın düğününde. O sebeple aklına yatan iki gelinlik modeline karar ver ve git dene! ;) Ufak tefek aksaklıkların bu günlerini ve moralini bozmasına izin verme! Kucak dolusu sevgiler!!!

      Sil
    3. Yorumun beni hem çok mutlu hemde çok motive etti:) Çok teşekkür ederim.. Umarım en kısa zaman da istediğim gelinliğe çarçabuk ulaşırım . Allah hayırlısını versin herşeyin..

      Sil
  2. gelinlik gerçekten riskli bir kıyafet.mankenin üzerinde çok beğenirsin ama sende aynı durmaz yada hayalettiğin gibi olmaz. bu yüzden bence hazır al . ben baya hayal kırıklığı yaşadım bu konuda.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle düşündüm hazır almak en iyisi diktirme olayına girince içime sinmez diye korkuyorum. Bu önerinizi muhakkak dikkate edeceğim..
      Sevgiler..

      Sil
  3. 2. Gelinlik eminim sana da cok yakısır Yagmur'cugum senin de cok zarif sade bir güzelliğin var maşallah:) Allah kolaylık versin bu sürecte sana ve dilediğin hersey gönlünce olsun inşallah;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerin için çok teşekkürler tatlım :) zorlu bir süreç gerçekten Allah kolaylık versin . Amin !

      Sil
  4. bende o telaşlara başlayacağım nişan kısmını atlattım :D Ben straplez ve taşlı sevmiyorum bilmiyorum taşlı banada abartı geliyor he gelinsin sonuçta diyenler var ama bende dantel yada boncuklu dantellerden daha çok hoşlanıyorum. Kolay gelsin canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesinlikle dantel çok güzel duruyor :) umarım istediğimiz gibi gelinlik buluruz . Hayırlı olsun şimdiden ..

      Sil

Share