30 Kasım 2015 Pazartesi

KPSS Hazırlık /Lise - Ön Lisans 2016

Yine bir KPSS hazırlığıyla karşınızdayım :) 
Daha önce ki hazırlığım KPSS 2014 'deydi.

Bu sene ki hazırlık bayağı erken mi başladı dersiniz ? Evet bayağı erken başladı benim gireceğim sınav 2016'ın Ekim ayında olmasına rağmen ben Kasım ayının ortasından itibaren çalışmaya başladım.. Başladım başlamasına da ne yaptın dersiniz ? Test çözüyorum öyle oturup harıl harıl ders çalışmaya ne yazık ki vaktim olmuyor. Neden mi ? Çünkü sabah 06.35'de evden çıkıyorum akşam da 19.45 gibi evde oluyorum. Yemek ye, duş al derken saat oluyor sana 21.30-22.00 sonrasında bırakın ders çalışmayı televizyonda şöyle dizi izleyeyim de öyle yatayım diyemiyorsunuz.Yarın bir gün evlenicem ailemle biraz vakit geçireyim diyorum ama küt diye uykum geliyor gözlerimi tutamaz oluyorum..Bu Kurtköy işi beni mahvetti açıkcası. Beykoz'da oturan arkadaşımla neredeyse aynı anda evlere gidiyoruz benim daha diyecek sözüm yok. Nokta!

Süper KPSS Notları : 10.99 TL
Test Kitabı : 11.99 TL

Yanımda çalışan arkadaşım Nilüfer normalde Edebiyat mezunu oda atanamayan öğretmenler kadrosunda ! Onun sınavı yaz ayında olacak Haziran mı Temmuz mu hatırlamıyorum şimdi.Normalde ben ona " Bu sene tekrar aöf'e kayıt olacağım beraber çalışırız " demiştim. Fakat aöf sınavları evlilik tarihime çok yakın olduğu için yine bir sene sonraya ertelemek zorunda kaldım.. Sonra " aa 2 sene de bir Kpss 'ye girebiliyordum. En iyisi KPSS'ye kafa yorayım hem Kurtköy de boş zamanlarımda çalışır hemde sınava hazırlanmış olurum " diye düşündüm bu habere Nilüfer'de sevindi. Beraber iki haftadır test çözüyoruz..
2014 yılından kalan eski kitaplarımı bulamadım zaten kalın kitapları da çalışmak çok zor olacağı için sıkı bir araştırmaya girdim.GittiGidiyor'dan daha önceden de alışveriş yaptığım tubakitabevi'ne denk geldim. Yani tamamen tesadüf diyeyim. Daha önce ki kitaplarımı oradan sipariş vermiştim..2-3 gün içerisinde Kargoya verilir denmesine rağmen ertesi gün kitaplar elime ulaşmıştı :)


Şimdi sadede gelecek olursak ; Öncelikle 18 sayfa da gerçekten Türkçeyi rahatlıkla bitirebilirsiniz.. Atıyorum ki konu sıfatlar. Diğer kitaplarda en az 4-5 sayfa anlatım varken burada kitabın yarısını bile kaplamıyor :) Bu sayede ders çalışmaktan da gözünüz korkmuyor.. Ben sözel bölümü bitirdiğim için Türkçeyi gerçekten çok iyi çözmem lazım. Yani neredeyse full'e yakın yapmam lazım bu yüzden öncelikle Türkçeye kafa yoruyorum.

Fotoğraf Kaynağı : KpssNotları

Mesela Coğrafya, Tarih , Vatandaşlık derslerinin de çarşaf boy denilen çalışma kağıtları var.O tarih dersini bilirsiniz veya coğrafya dersini çalış çalış bitmez anlamazsın baştan başlarsın. Bir de kursa gitmeden kendi çapında çalışmaya çalışınca o daha da kötü kısa notlar yerine upuzun notları okumakla uğraşırsınız bir yerlere not etmekle uğraşırsınız sonra da daralır " amann be " dersiniz nitekim 2014 de girdiğim sınav öncesinde de o kadar kitabı ilk başlarda çalışmak gözümü korkutmamıştı bir de Nişanlıcığım askerdeydi yapacak birşeyim de yoktu ama baktım ki 1 ayın sonunda sıkıldım bıraktım sonuç 67 almıştım ee normaldir çalışmadan bu kadar.
Ama bu notlardan alabilirsiniz tavsiye ederim ben alacağım aldıktan sonra da yine farklı bir post yazacağım :)


Bir de yanında test kitabı alayım dedim. Bu boyut olarak biraz küçük :) Normal test kitabı gibi sandım ama değil bildiğiniz roman gibi ama taşıması kolay :)

KPSS 'de de torpil şart derler. Evet belki 60-70 yapsan tanıdığın varsa yardımcı olur ama sen gidipte 85-90 yaparsan torpile gerek kalmadan girebilirsin diye umuyorum ama sadece umuyorum çünkü 85 yapan arkadaşım da 88 yapan arkadaşım da atamamıştı. Yazık oldu :(

KPSS'ye girecek arkadaşlara şimdiden bol şans..
Saygılar..

30 yorum:

  1. yaklaşık 5 yıl kadar önce yemeden içmeden kesilip 8 ay kadar çalışmıştım. stresli ve zorlu bir süreç olduğunu biliyorum. 2010 yılı sorularının başına gelenleri biliyorsunuzdur. 90 aldığım not, belki de daha yüksek bile olacaktı. Kolaylıklar gelsin ve şimdiden başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zorlu bir süreç gerçekten.Umarım bende güzel bir puan alırım.
      Teşekkür ederim.
      Sevgiler..

      Sil
  2. İşin zor valla. Benim teyzemde kaç yıldan beri çalışıyor. İnşallah bu sene öğretmen olarak atanır. 87 alıp daha önceki yıllar atanamamıştı. Ama işte sürekli değişen alım sayısı filan buna sebep oluyor:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde torpili boşver. Kul hakkı hem.
      O kadar kişi zaten torpil yüzünden atanamıyor.

      Sil
    2. Evet kul hakkı yeniyor ve kul hakkı yemek çok büyük günah..
      Kısmet umarım herşeyin hayırlısı olur canım.
      Acil kısımdan torpil bulmak lazım :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. KPSS insanı yaşlandırıyor resmen, artık devlet güvencesi öyle kıymetli hale geldi ki bedava ürün satılıyor hissi yaratıyor içerde.İnşallah düzene girer bu sistem.Umudum az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden memura kız verilmezdi şimdi herkes memur olmak istiyor tatlım :) Bakalım çok büyük bir amacım yok. Elimden geleni yaparım. Zaten evlilik aşamasında ne derece kendimi odaklayabilirim ki :) Kısmet hayırlısı artık.

      Sil
  4. Kolay gelsin. Bende yazın çalışacağım inşaallah. Insaallah istediğiniz gibi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güzel puanlar alırız :)
      Size de şimdiden kolay gelsin..
      Sevgiler..

      Sil
  5. Canım Allah kolaylık versin gerçekten. O süreçler gerçekten zor iyi bilirim ama umarım çalışmalarının karşılığını alırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım umarım Allah hayırlısını verir :) Evlilik sürecinde ne kadar çalışabilirim bilmiyorum ama evlendikten sonra belki biraz daha sıkı sarılırım ..

      Sil
  6. Allah kolaylık versin... Çalışırsan yaparsın;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hadi inşallah :) Bazen pek bir gaza geliyorum umarım hep bu gazla devam ederim..
      Sevgiler..

      Sil
  7. Ah bu çocukların ve gençlerin ömrü test çözmekle mi geçecek, Üniversiteyi bitir yine başka
    sınavlara hazırlan dur. Allah kolaylıklar versin, başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim umarım herşeyin hayırlısı ve en güzeli olur :)
      Sevgiler..

      Sil
  8. bende bir zamanlar çok çalışmıştım kpss ye 85 aldım ama atama olmadığı için bölümümden atanamadım. bence işi gücü bırakıp çalışmak gerek çünkü yarım yamalak oluyor öbür türlü şimdiki aklım olsa işi bırakır adam gibi çalışıp 90 puan ve üstünü almaya çalışırdım. Yaş ilerledikçe daha da zor oluyor bilgiler unutuluyor zor geliyor . kolay gelsin başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum en basit şeyleri bile unutur olmuşum :( Aldığınız puan da bence gayet güzel ama başkalarına yeterli gelmemiş..
      Teşekkür ederim bilgilendirme için.
      Sevgiler..

      Sil
    2. hangi bölüm mezunusunuz bilmiyorum ama özel sektörde çalışan evli bir bayan olarak söylüyorum ne yapın edin devlete atanın. Devletteki kadın hakları çok fazla . örneğin çocuğunuz doğduktan sonra 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkınız var ve Türkiye'deki hiç bir özel sektör çalışanına bu imkanı sunamıyor.

      Sil
    3. Bende özel sektör de çalışıyorum 7.5 yıldır ilk işim diyebilirim ve şartların ne kadar zor olduğunu biliyorum..Maaş, izin v.s. devlet memurluğu gibi olmuyor.. Hafta sonu iznim bir gün önceden belli oluyor , bayram izinlerim arefe gününden belli oluyor falan filan ama devlet memuruyken hafta sonu izni , bayram izni v.s. herşeyi biliyorsun.Maaş konusunda en az 2000 tl alıyorlar ben daha o kadar yıllık çalışanım o maaşın seviyesine erişmem için daha çooook fırın ekmek yemem lazım..Çalışma saatim 08.00-18.00 ama devlet memurluğunda 17.00'da işin bitiyor.Evliyken düzene oturtmam lazım ve hayat şartları gerçekten zor . İstanbul'da ev kiraları 1000 TL'den aşağı değil bu yüzden bayanın da eşine destek olup çalışması gerekiyor.

      Sil
    4. ben çok pişmanım zamanında işi gücü bırakıp kpss çalışmadığım için. şimdi haftanın 6 günü çalışıyorum ha birde bu arada evliyim :)

      Sil
    5. Bakalım benim evlendikten sonra ki sürecim nasıl ilerleyecek belki ondan sonra kendimi kapatır ders çalışmaya odaklanırım :)
      Allah hayırlısını versin herşeyin..

      Sil
  9. Offf yaramı deştin...
    Ben de daha iki ay öncesinden bir hevesle başladım , hatta iş yerimde bile çalışma imkanım var ... Öyle bir gaza geldim ki iki hafta bayağı bir konsantre şekilde hazırlandım ... Sonra ne mi oldu , içimdeki o istek püf diye sönüverdi ...
    Bütün şevkim kaçtı , nedense torpilsiz atanamamaktan korktum hep , çalışma azmim de böylece son buldu iki hafta sonunda ...
    Bilmiyorum ya , vakit varken başlasam mı diye düşündürdün bana ama güçlü bir motivasyon gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde iş yerinde yoğun olmadığım bir dönemdeysem çalışma imkanım oluyor . Bazen hevesim kaçmıyor da değil ama sonra yine başlıyorum. Konu anlatımını çok fazla çalışamıyorum araya telefonlar, mailler girince sadece test çözmekle yetiniyorum. Daha vakit var bence birşeylere odaklayıp çalışmak gerekir diye düşünüyorum. Evlilik arefesinde olduğum için ve artık bütün işlerimi hafta sonu hallettiğim için tek çalışabileceğim yer iş yeri. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum..
      Sevgiler..

      Sil
  10. Blog keşif etkinliğinden geliyorum :)
    Bana da beklerim
    http://mavikivi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. canımm hayırlı olsun bende hazırlanıyorum bu sene yargı falan aldım yayınevı olarak bırde isem yayıncılık aldım. Yotuube da ramazan yetgin var isem yayıncılıgın ucretsız 2016 vıdeoları var. ben oradan calısıyorum baya etkılı oluyor ıstersen sende bır bak. cografya tarıh anayasa hepsini video olarak cekmısler guncel olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da bol şans Can'ım şimdiden :) söylemen iyi oldu bende bakarım izlerim muhakkak . İş yerin de çalıştığım için çok izlemeye fırsat bulamam da şu evlilik olayları geçsin de o zaman bakarım muhakkak .

      Sil
  12. youtubedan takip ettiğiniz ders videoları varmı bende tekrar kpss çalışmaya karar verdim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fok Bıyığı arkadaşımın yorumunu kopyalıyorum ;" Yotuube da ramazan yetgin var isem yayıncılıgın ucretsız 2016 vıdeoları var. cografya tarıh anayasa hepsini video olarak cekmısler guncel olarak" yazmış. Daha bakmaya fırsatım olmadı. Bir bakarsanız belki faydası olur :)

      Sil
    2. çok teşekkür ederim.

      Sil

Share