8 Mayıs 2015 Cuma

Hangi Filmi İzledim ? " Jüpiter Yükseliyor "

Sevgilimle havaların soğuk ve yağışlı olduğu zamanlarda yaptığımız aktivitelerden biri de film izlemek :) Cipsimizi , colamızı alıp , yanına da benim yoğurtla hazırladığım güzel bir sos eşliğinde film izlemeye dalarız. Sevgilim aksiyon ben daha çok bilim kurgu ve dram sevdiğimden ortak nokta da buluşmak zor oluyor :) Öyle " romatik olsun ya " diye ısrar eden bir kız da değilimdir.Romantik filmleri daha çok tek başıma izliyorum..Ama vurdulu , kırdılı filmler izlemeyi de hiç sevmiyorum. Bu yüzden çocukca olmadığı sürece "Animasyon " filmlerinden bile izleriz. Bazıları çokta güzel oluyor , animasyon deyip geçmemek lazım :)


3 Mayıs Pazar günü hava kapalıydı Yağmur yağdı yağacaktı bizde Sevgilimle Çengelköy'e gider birer kahve içer , tavla oynarız diye düşünmüştük. Sevgilim motor'una atlayıp yanıma geldi ben tam dışarı çıktım bardaktan boşalırcasına Yağmur yağmaya başladı. Annem pencereden çıkmış " eve gelin bu hava da motorla bir yere gitmeyin Allah korusun motor kayar falan düşersiniz " deyince bizde koştur koştur eve çıktık :) Dışarıda içeceğimiz kahveyi ben evde herkese yaptım. Sonra Sevgilimle hangi film'i izlesek diye düşündük.

Jüpiter Yükseliyor diye bir film dikkatimizi çekti fragmanını da izledik. Ben beğendim , Sevgilim'de beğendiğinden okeyledik.

Filmin konusu İnsanlığın bu dünyada tek olduğunu düşündüğü bir zamanda, kendi halindeki genç bir kız, Evrenin Kraliçesi tarafından suikaste gitmek üzeredir. Ancak dünya dışından başka birisi onu kurtarır. Ve Evrenin Kraliçesi'nin hükümdarlığını sona erdirmesi için o kıza ihtiyacı vardır.

Filmin oyuncuları ,Channig Tatum (Caine Wise) , Mila Kunis (Jupiter Jones ), Sean Bean (Stinger), Eddie Redmayne (Balem Abramax)

Benim film hakkında ki yorumum ;

Öncelikle Channig Tatum 'u , Rachel Mcadams 'la oynadığı Aşk Yemini adlı filmde  keşfetmiştim. Tabi daha önce ki filmlerini de izlemişim ama ilk kez orada dikkatimi çekmişti. O filmde çok güzeldi. Aklınızda bulunsun derim..Romantik bir adam olarak izlediğim o filmden sonra Bilim kurgu dünyasında karşıma çıkınca her role yakıştığının kanıtına vardım. Fakat Mila Kunis ( Yani filmde ki Jüpiter) için aynı şeyi söyleyemeceğim. Mila Kunis'in de daha önceden Justin Timberlake'le oynadığı Arkadaştan Öte filmini izlemiştim orada çok beğenmiştim. Hatun güzel hatun ona lafım yok ama Bilim Kurgu gibi bir filmde oynamasını açıkcası ben pek yakıştıramadım.. Bu role Angelina Jolie yakışırdı diye düşünüyorum.

İleri derecede teknolojiyi , aksiyon sahnelerinde , sonuna kadar kullanmışlar diyebilirim..Görsel efektler falan da gayet iyi hatta bir ara havada falan savaşıyorlar insan o kadar heyecanlanıyor ve o kadar stres yapıyor ki anlatamam..

Orta seviyeli bir film Bilim Kurgu'nun bütün filmlerini izlemeye razıyım derseniz izleyin derim.Bilim Kurgu sevmeyenlerdenseniz o zaman biraz sıkabilir.. Ben , daha önce de dediğim gibi bazı aksiyon sahnelerinde hop oturup hop kalktım ama kafamda ki "Bilim Kurgu "filmini pekte tatmin etmedi..

Saygılar..

2 yorum:

  1. Çok beğenerek izlediğim bir filimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende orta seviyelerde diyebilirim :) efektler falan bayağı iyiydi o etkiledi biraz da olsa beni.

      Sil

Share