20 Mayıs 2015 Çarşamba

Hangi Filmi İzledim ? " Autómata ( Otomat ) "


Pazartesi görünümlü Çarşamba gününe Merhabalar :)
Yeni bir filmle karşınızdayım..
Filmle ilgili detaylara başlayayım :)

Filmin konusu : 2044 yılında robotlar artık heryerdelerdir.İnsan ve robotlar arasındaki bilinç yarışında, robotların bir adım öne geçtiği bir zamandayız. Öyle ki artık yapay zekanın, kendi kurallarını da yaratmaya başladığı bu zaman diliminde, robotlar da kendi türlerini kontrol altında tutmayı amaçlamaktadırlar. Diğer robotların uyması gereken prensipleri ortaya atan da yine bir robottur ve emsallerinin aksine; insanoğlunun asla ulaşamadığı bilgelik seviyesine adım atmalarına çok az kalmıştır.

Filmin oyuncuları :Antonio Banderas  (Jacq Vaucan ) , Birgitte Hjort Sorensen , Dylan McDermott , Robert Forster , Tim McInnemy ,  Melanie Griffith

Benim film hakkında ki yorumum :

Fantastik - Bilim Kurgu filmi olan Automata , bundan 29 yıl sonrasında dünya da robotların normal karşılandığı bir filmi anlatmaktadır.. İyi hoş robotları gayet güzel yapmışlar , hatta dilenci bir robot bile var. "Bayım sahibim aç " diye dileniyor. Düşünün artık. Fakat çok durağan bir film yani sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor. Hiç bir atraksiyon yok " Ha şimdi atraksiyon olacak " diyorsun aynı durağanlık devam ediyor. Sonu zaten bir çok filmde olduğu gibi mutlu sonla bitiyor. Fakat o mutlu sona gelmek için bütün filmi izlemeye değer mi bilemiyorum.. Ben pek anlamadım açıkcası... Film dediğin seni sürükleyecek , yaa acaba ne olacak diyeceksin , yerinde duramıcaksın . Açıkcası Antonio Banderas 'ı karşımda gördüğümde pek yakıştıramadım bu role.. Bana sorarsanız Antonio Banderas benim gözümde Aşk adamı :) Aşk filmlerinde daha başarılı. Yani bu tür Bilim Kurgu filmlerine yakıştıramadım ne yazık ki.. Hatta Tom Hanks ile birlikte bir filmi vardı " Philadelphia" o filmde oyunculuğunu bence konuşturmuş her ne kadar Eşcinsel bir rolde oynasa da bence adam bu tarz filmlerde gayet başarılı veya ne bileyim Cehennem Melekleri filminde falan en azından bir aksiyon var.. Bu filmde ki durağanlık beni de bitirdi :) İzlemeyi tavsiye ediyor muyum ? Pek değil.. Eğer ki sırf Antonio Banderas için izlemek isterseniz o zaman izleyebilirsiniz ama ben izlerken sıkıldım haberiniz ola :)


Saygılar..

3 yorum:

  1. Böyle filmlere bayılıyorum, çok zeki kurgular oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen farklı oluyor bende en çok bilim kurgu tadında filmleri seviyorum :) Yaratıcılık falan gayet iyi .

      Sil

Share