13 Ağustos 2014 Çarşamba

Kuzguncuk Gezisi ve Evde Sinema Keyfi

Ah Kuzguncuk , güzel Kuzguncuk..

10 Ağustos Pazar günü için önceden Sevgiliyle sözleşmiştik.Pazar günü önce oylar kullanılacak daha sonrasında ise beraber Kuzguncuk'a gidecektik.
Ailemle birlikte oyları kullandık sonrasında ise Çengelköy'de yemek yedik . Sevgiliyle haberleşip Çengelköy merkezden Sevgilimin bindiği otobüse bindim..Otobüs geldiğinde içeri kendimi nasıl attığımı bilmiyorum dışarısı çok sıcaktı , sıcaklığı geçtim fazla nem vardı . Otobüse girince Cennetin kapıları açıldı resmen şu klimaları hiç sevmem insanı fena hasta ediyor ama yapacak birşey de yok bu sıcaklarda klimasız da olmuyor.




Sevgiliyle Kuzguncuk ışıklarda indik ve ışıkların hemen karşı sokağına ( sağ'da Dilim pastanesi var ) doğru ilerledik.İcadiye caddesi olarak geçer burası görmeniz lazım çok hoş bir yer. Hiç o bunaltıcı sıcaklığı hissetmeden Ağaçların gölgesinde ilerliyorsunuz.Sağlı sollu sıralanmış cafeler, rengarenk evler sizi farklı bir dünyaya götürüyor.Sanki burası İstanbul değil Ege'nin küçük bir kasabası hissini yaşatıyor.

2002 yıllarında Ekmek Teknesi dizisi vardı..Rahmetli Savaş Dinçel'in başrolünü oynadığı Nusret Baba ,  Hasan Kaçan'ın Heredot Cevdet karakteri..Ne güzel bir diziydi oysa ki..Herkes severek izliyordu. İşte o dizi tam burada çekiliyordu..


        İki tane dondurma aldık ve tekrar ilerlemeye başladık.Baktık sağ tarafta bir atraksiyon var..Gelin ve Damadın fotoğraf çekimleri vardı. Dış çekim için bence çok güzel bir yeri tercih etmişler..Bende Sevgiliye döndüm" Bizde mi burada çektirsek aşkım " dedim,"bakarız hayatım bakarız " dedi. Çocuğu daha şimdiden çileden çıkardım =) Aslında ben Büyük Ada'da çektirmek istiyorum ama fotoğraf çekimi derdine düğünü kaçırmaktan korkarım.Düşünsenize bir de gelinlikle Büyük Ada'ya vapurla geçiyorsunuz başka seçenekte yok =) Vapur da tüm gözler sizin üzerinizde.Bir de ben pimpirikliyim sürekli "Ay saçım bozuldu , ay makyajım aktı , ay gelinliğim kirlendi,ay geç kaldık " derim . Valla benim Adam evlenmekten o an vazgeçer =D

                       


Kuzguncuk'un tavsiye edilen Restaurantlarından biri de fotoğraflarımızın hemen arkasında o güzel Konağın olduğu yer Zahir Restaurant.
Makbule ve Kahvaltısının tadına doyum olmuyormuş.Biz tok olduğumuzdan bu lezzetlerden yararlanamadık :)
Ama sizler ilgileniyorsanız buradan duyurum olsun :)


         



                                      Sevgilimle beraber bugünün anısına bol bol fotoğraf çektik.


 Ciklet Kafe Kuzguncuk , çok tatlı ve çok sıcak bir yer..En azından dışarıdan öyle gözüküyor. Kapalıydı bu yüzden oturma fırsatı bulamadık.Ama daha önce gidenler memnun kalmışlar.Bende tavsiye ederim.Başka bir gün Sevgiliyle tekrar gelmeyi planlıyoruz.


Palanın Yeri Köfte Salonu ; Size sadece tek birşey söyleceğim , aç olsam gidip yemek yiyebileceğim tek yer burasıydı. Yemeğinin lezzeti değil sırf Pala Bıyıklı Hasan Amca için. Çok tatlı değil mi.? Kendisinden rica ettik ve fotoğrafını çektik.
Bir gün çok acıktığımda sırf Hasan Amca için gidip orada yemek yicem :)



Sevgiliyle birlikte bu güzel Semt'in tadını ara sokaklara girerek çıkarmaya devam ettik. Bol bol güzel evlerin önünden geçerek yine hayallere daldık. O kadar güzel bir yer ve o kadar huzur verici ki , insan burada kendine kiralık evler bile bakmaya başlıyor :) İstanbul da yaşıyorsanız veya İstanbul'a gezmeye gelmek istiyorsanız buraya uğramadan gitmeyin derim :) 




Bu güzel rengarenk merdivenler de fotoğraf çekmek çok eğlenceliydi :) Ben yine şanslıydım benim fotoğraflarım çekilirken kimse geçmiyordu ama Sevgili için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hatta sağda ki foroğrafa doğru bakarsanız bir tane Teyzem (Yukarı doğru yürüyen değil ) Serhatın tam arkasında sırtı dönük bir şekilde duruyordu :) Sevgilim de " hadi aşkım çek" diyor. Çaktırmadan arkayı gösteriyordum :)


 Kuzguncuk , farklı ibadetlerin bir arada toplanıldığı bir yer.Bakarmısınız fotoğrafta gördüğünüz yerde hem Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Klisesi var hem de hemen yanında Kuzguncuk Cami var.Sevgilim bu fotoğrafı çekmek için karşıdan karşıya geçmişti.Şimdi gülsem mi ağlasam mı bilemedim size bir anımı anlatıcam; Sevgilim karşıdan karşıya geçerken trafik biraz sıkışmıştı.Şahin marka bir arabada damar müzik dinleyen iki kız geçiyordu.Hani erkek gibi kızlar vardır ya aynen öyle.Kızın direksiyonu tutma şeklini görmeniz lazım herhangi bir erkek bile öyle tutmaz o derece yani. Neyse Sevgilim tam karşıya geçiyordu o arabanın önünden kaldırıma çıkıyordu ki kızlar Sevgilime baktı ben hani karşıdan karşıya geçti ya o yüzden baktılar sandım.Sevgilime bakıyorum arabadakileri göstererek gülüyor bende  "kızların tipine baksana" dediğini düşünüyorum gülüyorum.Kızlar bir yandan damar şarkıları söylemeye devam ediyor bir yandan ufak ufak ilerliyorlar.Sevgilim fotoğrafı çekti yanıma geldi " Aşkım kızlar bana laf attı.Şuna bak ceylan gibi sekiyor dediler" dedi."Gerçekten mi " dedim " Evet aşkım bir de kafa sallıyorlar bana bakarak şarkı söylüyorlar sana gösterdim ya" dedi " İyi de aşkım ben senin bana "kızların tipine bak" dediğini düşündüğüm için güldüm.Oradan bana laf atıyorlar desene atlardım camdan içeri" dedim. Sevgilim" ben ilk defa birşey gördüm ya " dedi. Şimdi bir yandan dalgaya vuruyorum gülüyorum bir yandan ister istemez sinirlerim bozuluyor. Hani laf atan kızlar ,taş gibi olsa neyse de değiller ama olsun yine de nasıl benim Sevgilime hem de beni gördükleri halde laf atıyorlar ki ? Zaten sonrasında Sevgilimle dalga konusu oldu " bak beni sinirlendirme ceylan gibi sektiririm seni he " diyorum :)



Güle güle , bir yandan dalga geçe geçe tekrardan Kuzguncuk ışıklara geldik. Bizim şirketin orada da şubesi bulunan Dilim Pastanesine oturduk.Sprite söyledik ama yoktu ben Kola ve iki dilim Ekler , Sevgilim Limonata ve Muzlu Rulo pasta söyledi.Aç değildim ama çok susamıştım. Nasıl hararetimi aldı Kola anlatamam.Normalde pek içmem ama bu sefer iyi geldi.

Küçük bir yer olduğundan yaklaşık 1-1.30 saatte gezimizi tamamlanmış olduk.

Dönüş yolundaydık. Sevgilime " Aşkım film izlemeye gidelim mi hem Anneme söylerim Mısır'da patlatır bize" dedim."Olur"cevabından sonra eve doğru ilerledik.


Hangi filmi izlesek diye düşünürken " Nuh Büyük Tufan'da " karar kıldık.

Film genel anlamda güzel ama keşke biraz gerçekliğe uysaydı. Bu filme fazlasıyla tepki gösterilmesini izleyince anladım..Bir keresinde Din'e veya İslam'i değerlere dair herhangi birşey yok..Sıradan bir karakter var ortada.Evet Hz.Nuh değil de hayali bir karakter anlatılsaydı eminim bu kadar tepki çekmezdi.

Saygılar..

21 yorum:

  1. Benim de gitmek istediğim yerlerden İstanbula her ne kadar gelemesem de sık sık,oh tadını çıkarın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malum kış aylarında pek gezilemiyor biz de yaz aylarını değerlendiriyoruz.
      İstanbul'a geldiğinizde vaktiniz olursa muhakkak gezmenizi öneririm :)
      Sevgiler.

      Sil
  2. Ahh burasi Istanbul'da gordugum en guzel yer! :) Ne tatli, ne sirin bir yermis, tam benlik. Yolum Istanbul'a dustugunde hemen bir arkadasimi kolundan tutup oraya ucacagim :)) Ne de guzel fotograf cekilir orda. Tavsiyen icin de tesekkurler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Beğendiyseniz ne mutlu bana :)
      Umarım İstanbul'a gelip bu güzel Semtte siz de gezme fırsatını bulabilirsiniz.
      Sevgiler

      Sil
  3. Bir ay boyunca İstanbul'dayım nereleri gezebilirim diye araştırma yapıp duruyorum sürekli çok hoşuma gitti burası, gidebilirim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydam olabildiyse ne güzel :)
      İstanbul Büyükşehir gez gez bitmez doğup büyüdüğüm yer ama inanın benim bile görmediğim o kadar çok yer var ki ..
      Yolunuz düşerse muhakkak Kuzguncuk'a gitmenizi öneririm.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Yorumuna istinaden döndüm bloguna. İyi ki gelmişim. benim kafadansın. :)
    Senden önce ben kitabını okursan yorumunu beklerim memnuniyetle..Seni sosyal anneler grubunada beklerim.Etkinliklerimizde görüşmek dileğiyle..

    www.seleninevcilikhayati.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkürler :)
      Sitenizi daha detaylı inceleyeceğim.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Cok güzel kareler tatlim, ama ben cok sizi cift olarak begendim, cok yakisiyorsunuz masallah! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun..Güzel yorumunuz beni çok mutlu etti :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Çok güzel görünüyorsunuz, gezi de çok keyifli geçmişe benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eğlenceliydi gerçekten , teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Resimler çok güzel semt de ha keza!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok güzel bir yer.
      Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  8. Sizi güldürebildiysem ne mutlu bana :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel fotograflar. Sende cok güzel anlatmissin. Bende senin yorumlarini beklerim, sonucta bende size bilinmeyen yerleri anlatmaya calsiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim :) Muhakkak bende sizin sayfanızı ziyaret edeceğim işler biraz yoğun olduğu için yorumları bile daha yeni gördüm :)

      Sil
  10. 3 yıldır İstanbul'da yaşıyorum hiç gitmedim ama şu an acayip heveslendim. Listeye alıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolunuz düşerse muhakkak gidin derim ben bile doğma büyüme istanbulluyum daha yeni gitme fırsatı buldum gidince de keşke daha önce gitseymişim dedim :))
      Sevgiler..

      Sil
  11. Ne güzel bir gezi olmuş :) Yeni keşfettim blogunuzu çok güzel takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Hoşgeldiniz :)
      Beğendiğinize çok sevindim ..
      Sevgiler..

      Sil

Share