30 Aralık 2017 Cumartesi

Sonunda TA-ŞI-NI-YO-RUZ..! :)

 Doğru duydunuz TA-ŞI-NI-YO-RUZ..! ☺
Yine aynı mahallem de, aynı sokakta tek fark binanın gıcır gıcır , 0 bina olması ☺ Artık rutubet yok , ısınamamak yok (hoş daha alt katta kimse oturmuyor ama) , alışveriş sonrası üç kat merdiven çıkmak yok.

Geçen gün ki postumda belirttim , şirketin eğlencesinde sadece 20 dakika durdum diye nedeni ise eve o akşam bakacak olmamdı ☺

Ahhh Ahh 20 yılımı geçirdiğim Suadiye'm , pek bir özledim,keşke hala daha orada oturabilseydim..! :(

Şimdi kısacık bir maceramızı anlatayım ; Bizim iş yerinde çalışan 50'li yaşlarda Hasan abi var bana yakın oturuyor akşamları da beraber dönüyoruz , uzun yıllardır Ümraniye'de yaşadığını söyleyince bende ona çıtlatmıştım vardır tanıdık birileri diye o da bizim yolumuzun üstünde ki bir evden bahsetti " bakkalın yanında yeni yapılan bir bina var , eşimin arkadaşları da orada oturuyor , istersen bir ara " dedi bende ertesi gün önünden geçerken telefonunu aldım eve gelip hemen Serhat'a arattım , adamlar " 1500 TL" dediler. Bende kendi kendime " düşseler 1400 TL'ye düşerler " dedim bu yüzden üzerinde çok durmadım.

Geçenlerde ev bakmıştık ev küçük falan demiştim annem o günden sonra araştırma yapmış , internette bir tane ev görmüş bana da linkini attı ,  bir baktım bizim geçenlerde aradığımız 1500 TL'lik ev , internette 1450 TL diyordu bende Annem'e " gitme oraya bize 1500 TL dediler düşse yine en fazla 1400'e düşerler " dedim.Ama Annem , kayınvalidemi de aramış gitmiş bakmışlar. Sonra kayınpederimin yanına geçmişler , benim kayınpeder nalbur olduğu için inşaatçıları , emlakçıları tanır , gerçekten de emlakçıyı tanıyormuş "bize 1250 TL verirlerse tutarız" dedik. Annem o gün bakmamı söyledi eve , ben zaten eğlenceden yine erken ayrılmayı düşünüyordum ama şu ev olayı olmasaydı en azından 20 dakika durup dönmezdim ☺Akşam saat 19:00'ı geçiyor biz ev baktık , Allah'tan evde elektrik vardı. 

Ev 83 mt2 , rahat , geniş benim herşeyim sığıyor , 2 oda 1 salon odaların genişliği de iyi , sadece mutfak küçük , küçükten ziyade bir sürü dolabı var , ince uzun gidiyor , masa sığmaz veya iki kişi yanlamasına sığmayabilir önemli de değil..Nasıl bir mutfak biliyor musunuz sanki bina yapılırken Amerikan mutfak olarak tasarlanmış ama sonrasında bu fikirden dönülmüş gibi ☺ Evime gidince fotoğraflarım..Daire giriş katta , şu an alt tarafı boş , satılık , umarım bir an önce birileri taşınır da ısıtma daha iyi olur. 


Kira'da en son 1300 TL dediler bende kabul ettim.Serhat çalışmamasına rağmen yine de kabul ettim bu evde hastalanıp ilaç parası vereceğime gitmeyi tercih ettim , iki aya kadar güzel bir telefon alırım diyordum ondan da vazgeçtim en azından bir kaç ay daha sabretmeye çalışacağım , saçımı boyatırım evlilik yıl dönümüzden önce diyordum ondan da vazgeçtim oda erteleniyor önemli değil benim için , hatta ilk maaşı bir güzel ıslatırız dedik galiba onu da bir güzel ıslatamıcaz belki ufak çaplı bir ıslatma olur ama oda önemli değil benim için önemli olan evdi..İnanın biri emlakçıyı arayıp " 1350 TL olur mu " dese o ev 1350 TL'ye anında tutulur merkeze 7 dakika uzaklıkta , ee metro da açıldı 10 dakika , çok değerlendi buralar anlayacağınız. İki gün önce evi tuttuk , daha kombi var ama montajı yapılmamış onun projesini çizdirmek , montajı yaptırmak , gaz açımını beklemek biraz sürecek gibi.Hoş evin doğalgazı için Serhat başvuruyu yaptı ama haftaya anca olur.Benim isteğim yeni yılı orada geçirmekti ama olsun ne diyeyim geç olsun güç olmasın.

Saygılar..

16 yorum:

  1. Canım böyle samimi sohbet eder gibi anlatmalarını çok seviyorum. Yeni evin için inan ben de mutlu oldum. Umarım orada çok güzel günleriniz geçer. Yeni evin şansına inanırım ben. Biz de bir eve taşınırken önce bulgur pirinç falan sokulur eve bereket olsun diye, öyle yap istersen. Her şey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel ve içten bir yorum böyle canım :) pirinç ve bulgur olayını bu eve gelin geldiğim zaman yapmıştık , diğer ev içinde yaparım :) Teşekkür ederim ..

      Sil
  2. Yeni yıl yeni ev , güzel bir olay.Güle güle oturmanızı diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Su an bana saka gibi geldi. Bizim burda kiralar 800-900 oldu diye isyanlardayiz. 1250 yr sevinemicem 😀

    Ay bende senin gibiyim evde rutubet var. Son kat buz gibi. Ama uyguna ev bulup tasinamiyoruz. Darisi benim basima insallah senin adina cok sevindim. Resimlerinide bekliorum 😀 gle gle oturrrrrrr insallaaahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa İstanbul da 800-900 'e ev kalmadı maalesef canımm varsa bile 900 TL ye çok uzaklarda kalıyor neredeyse havaalanına yakın :) İstanbul şartlarında 1300 bile artık normal gelmeye başladı bana 😁Hoş 1200 olsa ona razıydım ama ne yapalım böyle bi evde oturmaktansa 1300 veririm daha iyi dedim .
      Herşey umarım istediğimiz gibi olur ☺️

      Sil

  4. Yeni yılda güle güle otur evinde yeni ev yeni umut .İyi seneler.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla huzurla oturun yeni evinizde inşallah canım benim 😊yalnız çok güzel anlatmış in çok hoşsun 😊 dilerim yeni yılda herşey güzel gönlünüze olur inşallah sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı bir yorum böyle :)
      Çok teşekkür ederim Allah'ın izniyle bir taşınsak :)
      Sevgiler ..

      Sil
  6. Senin adına çok sevindim. 2018 senin yılın o zamaan. Sağlıkla huzurla oturun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur Can'ım :) 2018 hepimize uğurlu gelsin benim uğurlu rakamımda 8 :)

      Sil
  7. Canııııım gönlünce olmasına çok sevindiiiim. Mutlulukla huzurla sağlıkla oturun inşallah hayırlı olsun canım :***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım benim :) Allah hepimizi ev sahibi yapar inşallah.

      Sil

Share