27 Mart 2015 Cuma

Dünya Saati Etkinliği / The Lights Off Event

İklim değişikliğiyle mücadele amacıyla her sene 28 Mart’ta yapılan Dünya Saati etkinliğine çalıştığım şirkette katılıyor, 20:30-21:30 saatleri arasında tüm ışıklarımızı kapatıyoruz!
Sizleri de bu mücadeleye katılmaya, yakınlarınızı da bu konuda bilinçlendirmeye davet ediyorum.


Tek yapmanız gereken  28 Mart 2015 Cumartesi akşamı saat 20:30’da ışıklarınızı bir saatliğine kapatmak ve iklim değişikliğiyle mücadelede aktif  rol almaktır.


Dünyada 2 milyar insanın katıldığı ortak mücadelenin bir
parçası olun.

Dünya Saati Nedir?
Dünya Saati etkinliği 2007 yılında Avustralya'da başladı. Ülkedeki tarihi ve anıtsal yapılar, binlerce kurum ve milyonlarca insan ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi.

Avustralya'da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurumun katılımıyla başlayan Dünya Saati kısa sürede 7 kıtada, 162'den fazla ülkede, 7 binden fazla şehirde binlerce insana ulaşarak bugün dünyanın en büyük çevre hareketinin adı oldu.

Bugün dünyanın anıtsal ve tarihi yapılarından Sidney Liman Köprüsü, Toronto'daki CN Kulesi, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü, Roma'daki Kolezyum, Çin Seddi ve Boğaziçi Köprüsü gibi küresel öneme sahip birçok anıt yapı ve tarihsel bina, hızla büyüyen kampanyanın umudunu ışıklarını kapatarak tüm dünyaya iletiyor. 

Hepimiz tek evimiz, gezegenimizin karşı karşıya olduğu, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız!

2014 etkinliklerini görmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

2 yorum:

  1. http://grilady.blogspot.com.tr/2015/03/hafta-sonu-neler-yapiyorsunuz-mim-i.html Mimlendinizzz :)

    YanıtlaSil

Share