21 Mart 2017 Salı

Hoş geldin İlkbahar..!

2015 Göztepe Lale Festivalinden 

Evet bugün 21 Mart ilkbahar'ın başlangıcı bugünden itibaren güneş ışınları Kuzey Yarım Küreye dik düşmeye başlar. Güney Yarım Küre sonbahar'a girerken Kuzey Yarım Küre ilkbahar'a giriyor neden böyle bir giriş yaptım bende bilmiyorum sanki coğrafyam süper ☺ Hatta hiç sevmediğim konulardır bu paralel meridyenler falan neyse Güney Yarım Küredekiler siz ilkbaharla yazı geçirdiniz , kışınızı da doyasıya yaşayın biz de ilkbaharımızı yazımızı doyasıya yaşayalım değil mi ya ? keşke şöyle bi imkanım olsa yazın Türkiye'de yaşasam kışında Güney Yarım Küre de neresi sıcaksa orada yaşasam hayaller hayatlar biz daha Antalya'ya yerleşemiyoruz yurt dışı nerdeeee ☺

Fotoğraf Kaynağı : Kahramanmaraş Belediyesi

Yaz geliyor , ben hala iş bulamadım korkuyorum da yazın ortasında bulurum diye ☺ hoş yazın ortasında bulsam ne olacak bulmasam ne olacak sanki tatil planımız var ? Geçenlerde sabah uyuyorum eşim mesaj attı ona uyandım " Ramazan Bayram'ında Kahramanmaraş'a (Andırın ilçesi) bizim akrabalara gidelim hem sende görürsün köy hayatını " dedi bende " ben işe girersem o zaman ne olacak ? hadi girdim ya bayram seyranım olmazsa hadi oda oldu bu sene bayramlar öyle 9 gün değil ki " dedim gerçekten de öyle Ramazan Bayram'ının ilk günü pazara geliyor yani anca cuma akşamından yola çıkıp salı tekrar döneceksin oda 12 saat bir yolculuk geçireceksin . Bende eskiden derdim " ben hiç köye gitmedim inek sağmak falan merak ediyorum " diye anamm bir baktım kocam böyle bir teklifle geldi☺doğruya doğru hiç öyle köye gitmedim Sivas'ın bile merkezine gittim , diğer yaptığım tatillerde de hiç köy hayatı olan bir yere denk gelmedim merak etmişimdir..

TRT Belgesel de bir program var Doğadaki İnsan diye bizde kanalları geziyorduk şansa denk geldik bu programa neyse Doğadaki İnsan yani Serdar Kılıç dağ evinde yaşıyor işte kendi kendine dağ evini falan yapıyor eşimde oradan şevk aldı böyle köy hayatını merak edip gitmek istiyor Serhat'ta en son çocukken gitmiş . Ne diyeyim şimdilik tatil planı bu gözüküyor ben hala iş bulamazsam çokta masraf olmasın diyerekten en kötü teyzemlerin yazlığına Arsuz'a ( İskenderun'a ) gideriz 1 hafta ..


Ee yaz geliyor eşimin yime DJ lik işleri başlayacak ki şu anda bile bir kaç ay sonrasının rezervasyonlarını alıyor şehir dışından bile arayan var da neyse .. Yahu evleneli 1 sene olacak ben Serhat'ı şu son 2.5 aydır hafta sonu evde görüyorum onun haricinde ya DJ lik yaptı yada çalıştığı yerde ek mesai yaptı bir de şansa kışın evde kışın da insanın evden çıkası bile gelmiyor ki puf ne olacak böyle bilmiyorum biraz kafa dağıtmaya ihtiyacım var sürekli ev ev insanı belli bir süreden sonra basıyor.


İş ilanlarına ilk başlarda hep Kariyer.net den baktım sonra da Secretcv'ye üye olayım dedim ben iş bakarken çok seçici davranıyorum önce yer neresi , sonra çalışma günü , sonra çalışma saatleri falan derken bu süre zarfında az yere başvuru yaptım . Secret cv'ye üye olduktan iki gün sonra bir firma beni aradı görüşmeye çağırdılar bende " nereye geleceğim " dedim bayan " Üsküdar'a ama çalışılacak yer Ümraniye " deyince gözlerim ışıldadı bu arada ben oraya başvuru yapmamıştım onlar beni bulmuşlar .

Şubat'ın başıydı görüşmeye gittim güzel de geçti o hafta sonuna kadar arayacaklarını söylediler ama arayan soran olmadı üzerinden iki hafta mı üç hafta mı ne geçti dayanamadım ben aradım yani nedense oraya çok bel bağladım görüştüğüm bayan " biz de firmadan bilgi bekliyoruz daha net bilgi gelmedi ben sizi arayacağım " dedi Allah Allah hani "arayacağımdan "kasıt ne onu çözemedim ? olumlu mu diye düşündüm yoksa herkese söylenen bir şey midir ? Çünkü görüşme esnasında da bayan " şu an olumlu benim için ama daha görüşmeler yapacağız " dedi..

İlana her gün bakıyorum hala açık gözüküyor ama benim tekrar aramaya yüzüm yok ne yapsam ne etsem dedim o günde annem gelmişti bir hafta önce falan bende annemi arattım :) ay ne komiğim değil mi ? Ama merak ettiğim tek şey "hala arıyorlar mıydı birilerini"  neyse annem kendi adına arıyormuş gibi yaptı . Santral de ki bayan da hemen aktardı İnsan Kaynaklarına çok şaşırdım benim eski çalıştığım yerde öyle şeyler olmuyordu karşı taraf başvuru yaptıysa yada bizim tarafımızdan aranıldıysa biz o şekilde görüştürebiliyorduk sıfır bir iş başvurusu için direkt telefonda bilgi verilmiyordu neyse annemi aktardılar bayan " görüşmeler bitti ilanı kaldıramadık " demiş şimdi görüşmeler bittiyse birileri o işe başladı mı ? Yada hala bilgi mi bekliyorlar ? En son gidicem firmanın oraya dicem böyle böyle başlayan var mı diye . Hani benim tahminim şöyle o hafta bütün görüşmeler yapıldı onlarda beklemeye başladı (onlar dediğim bu aracı firma yani oranın danışmanlığını yapıyorlar )çünkü ben iş görüşmesinden çıktıktan sonra bi tanıdığıma söyledim oda başvuru yaptı aramadılar bile onu . Ne bilim ben bayağı sevdirdim oysa ki kendimi :) bir de evimin işe yakın olması büyük avantaj onlara , yani bence öyle ben olsam beni seçerdim :) Neyse Allah hayırlısını versin dualarınızı eksik etmeyin he bu arada bu çalışılacak yere bir iki kişi değil 30 kişi alınacaktı hadi 100 kişiyle görüştüler benim hiç mi şansım yok yav ☺

Ben yazımı yazdım tam saygılar yazıyordum ki kocamdan bir telefon geldi bu çalışılacak yerde tanıdık var aslında bir değil üç kişi ☺biri eşimin abisi , diğeri ise kayınvalidemin çok yakın arkadaşının eşi , biri de eşimin arkadaşı ama ne yazık ki sadece o binada çalışan eşimin arkadaşı diğerleri sahada çalışıyor ama 20 senesini vermiş biri var sonuçta ( kayınvalidemin arkadaşının eşi ) bence bir yaptırımı olmalıydı en azından konuşulabilirdi ama neyse detayları anlatmıyım iş olumlu veya olumsuz olsun o zaman anlatayım. Kocam arkadaşıyla konuşmuş " başka pozisyonlara alındı da bu pozisyonda daha kimse alınmadı ben bir haber gelirse seni de haberdar ederim " demiş. En azından kimse alınmadı şimdilik içim rahat ve nedense bu işin olacağına çok inandım 6. hissim normalde inanılmaz kuvvetlidir ama bu 6.his mi yoksa gerçekten orayı çok istediğimden midir böyle duygular içindeyim bilemiyorum..Allah yardımcım olsun ve gönlüme göre olsun dualarınızı eksik etmeyin..!

Saygılar..

4 yorum:

  1. Hakkında hayırlısı olsun kuzucum inşallah gönlüne göre olur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım hayırlısı olsun beklemedeyim bende :)

      Sil
  2. Merhabalar umarım işiniz olur.Eşinizin yoğun çalıştığına çok üzülmeyin benim eşim hafta sonları bile çalışıyor.hafta içi 10 -11 lere kadar hafta sonu 8 de gelince mutlu oluyorum.Hafta sonu gezme gibi bir şansımız bile yok:(Geçen yaz 1 hafta kayınvalidemlerin yazlığına gittik önce kayıvalidem hatalandı daha sonra eşim:(Yinede mutlu olacak dakikalar buluyoruz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız halimize yine de bin şükür diyorum :)
      Umarım Allah hepimizin gönlüne göre verir , güzel dilekleriniz için teşekkürler..
      Sevgiler..

      Sil

Share