10 Mart 2017 Cuma

Eski dizilere yeniden dönüş..!

Böyle çocukluğumuzun , gençliğimizin unutulmaz dizileri vardır işte 90'ların sonları 2000'lerin başları gibi.. Benimde unutamadığım tekrar başladığım hatta başlamak istediğim bazı diziler var ☺



Çılgın Bediş 

Dizi 1996 yılında başlamış ben 7 yaşındayım Yonca Evcimik ve Cenk Torunun oynadığı bu diziyi hiç unutmadım. Deli dolu , çılgın , hayaller dünyasında yaşayan , Oktay'a (Cenk Toruna) aşık Bediş karakterini unutmam.Evlenmeden önce bu diziye tekrar başlamıştım 40 bölüm ilerledim evde uzun süre internet yoktu şimdi tekrar başlamayı düşünüyorum ☺


7 Numara

Komedi içerikli bu dizide beni benden alan dizilerin başında gelir. 2000'li yıllarda yayınlanan bu dizi üniversite için farklı şehirlerden gelen 4 kız ve 2 erkeğin bir de bunların peşine takılan işsiz taşralının sosyal ve kültürel farklılığına değinilmiş bir dizi.


Armağan (Tuba Erdem) ve Haydar'ın (Okan Selvi) aşkı ise unutulmazların arasında ne ağlamıştım o sahnelerde be ☺
Haydar'ın meşhur sözü : "Herhalde , galiba , sanırsam" o günden sonra herkesin diline bu söz dolandı..
Hazır evdeyken bu diziye de başlayayım bari ☺


Yılan Hikayesi

Zeyno ve Memoli unutulur mu ya ?

99 yapımı dizide Zeyno(Meltem Cumbul) kanlısı Erkan'ı (Emre Kınay) bulmak için İstanbul'a gelir yarım etmesi için Komiser Memoli'yi bulur (Mehmet Ali Alabora) asıl macera da ondan sonra başlar birbirlerine aşık olup da kavuşamadılar ya :( Meltem Cumbul diziden çıktıktan sonra eski havası kalmamıştı ondan sonrada çok izlememiştim çünkü benim gözümde Zeyno ve Memoli aşkı vardı.

 Unutamadığım iki sahne 1.Balo Gecesi
2.Orhan Veli Kanık'ın muhteşem şiiri olan Anlatamıyorum'u (Ağlasam sesimi duyar mısınız) Memoli ve Zeyno'nun yakınlaşmasını sağlayıp ardından kapı sesiyle bölünmesi bu hikayeyi yine yarım bıraktı.

Bu diziye de başlamam lazım ☺

Peki var mı sizin böyle aklınızda kalan güzel diziler ?

Saygılar..

10 yorum:

  1. Benim de tekrar başlamak istediğim diziler var ama bunlar aklıma gelmemişti bunları da yazıyorum bir kenara :) Süper baba, Sıdıka,İkinci Bahar da benim listedekiler... Çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklıma da nasıl Süper Baba gelmez bende onu düşünüyorum :) Bende bunları yazıyorum listeye teşekkürler..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Şöyle bir baktım da çocuktum ama hepsini hatırlıyorum :)) Çok güzel bir hatırlatma yazısı olmuş. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle beni de geçmişe götürüyor bu diziler :) Bende o yüzden tekrar izlemek istiyorum..
      Sevgiler..

      Sil
  3. ahh bende bir ara eski dizilere dönüş yapmıştım gerçi senin kadar eskiye gitmedim hatırla sevgili avrupa yakası ve bir istanbul masalı'nı bitirdim youtube da tüm bölümler olunca izlemesi daha kolay tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o dizilerde biraz daha büyüktüm hala hatırlıyorum :) ben bayağı eskilere gitmek istedim açıkçası yoksa benimde aklımda Bir İstanbul Masalı var önce bu kadar eskileri bitirip sonra da daha yenilere gelirim inşallah :)

      Sil
  4. Hey gidiiii bunlara eyvah babam ve evdeki yabancıyıda ekleyebiliriz :) daha dün hepsinin dizi jenerik müziklerini dinlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet Eyvah babam nasıl aklıma gelmedi benim :) valla iyi ki yazmışım buraya bu yazıyı unuttuğum, hatırlamadığım dizileri de sizin sayenizde tekrar hatırlıyorum canım listeye ekliyorum :)

      Sil
  5. Burnumun direğini sızlattınız. Ne güzel yıllardı saf.
    Kaygısızlar. Deli yürek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında daha varmış benim de unuttuklarım yorumlar geldikçe tekrar tekrar hatırlar oluyorum ve listeye ekliyorum . Sizin söylediğiniz dizileri de ekledim :) Teşekkürler ..

      Sil

Share