13 Mayıs 2015 Çarşamba

Ümraniye Evlendirme Dairesinde Arkadaşlarımızın Nikahı

4 Mayıs Pazartesi günü  Emrullah ve Pakize arkadaşımızın nikahı için yıllık iznimden 1 günümü düşürmüştüm. Sabah erkenden kalkıp hazırlanmaya başladım. Sevgilim Motorla beni aldı hoop Ümraniye Evlendirme Dairesine.


Biz gittiğimiz de çiftimiz daha gelmemişti. Sevgilimle birer çay içtik bir 10-15 dk içinde çiftimiz geldi.


Arkadaşlarımızı böyle görünce pek bir imrendim açıkcası.Aslında Sevgilimin arkadaşı damat beyimiz Emrullah. Bende Emrullah'ı daha önceden Sevgilim sayesinde tanışmıştım.. Doğumgünümde hatta o gün Evlenme teklifi de aldığım için onlar çift olarak bizim yanımızdalardı ve bende onlar için bu mutlu günlerinde yanında olmak istedim. İkisi de hem çok iyiler hemde çok cana yakınlar ikisini de seviyorum. Hatta Pakize'nin bir arkadaşının ablası bizim şirkette çalışıyormuş.Gerçi şimdi işten ayrılmış olsa da onu da tanıyordum böylece güzel bir ortak nokta da buluşmuştuk.


Emrullah ve Pakize'nin 5. yıl dönümleriymiş bugün . Bu yüzden de bugünü özellikle tercih etmişler. Düğünleri 1 ay sonra olacak Allahın izniyle.




Velhasıl kelam nikah öncesinde bol bol fotoğraf çektirdik. Emrullah benden kimliğimi istedi. Kimliğimi verirken " Allah Allah neden istiyor ki acaba " dedim. Sevgilime sordum  "Nikah şahitliği için " dedi.Neeeeeee Nikah şahidi mi olacam şimdi ben dedim :) Onlardan daha heyecanlıydım. Hayatımda ilk defa Nikah şahidi olacaktım. Kendimi çocukluk arkadaşım Mehtap'ın nikah'ı için saklıyorken bir anda böyle damdan düşer gibi olunca pek bir heyecan yaptım ne yalan söyleyeyim :)



Nikah salonunun içine girdik. Saat 11.00'a geliyordu ve saat 11.30''u geçe kıyılmıştı nikah. Bu süre içinde 4-5 tane nikah gördük. Hele bir tanesini unutamıyorum . Nikah Memuru soruyor " .... beyfendi ... karılığa kabul ediyor musunuz " diye. Çocuk ne cevap verdi " HAYIR " herkes bir etrafına bakındı. Sus pus oldu salon ve çocuk devam etti " hayırLISIYLA EVET " diye. İşte herkes alkışladı falan Nikah Memuru " Sen bizi kalpten mi götüreceksin " dedi :) Ben Nikah Memurunun adını bilmiyorum ama çok esprili bir adamdı. Bizim Nikah'ımızı da onun kıymasını isterdim.


Sıra bize gelmişti.  Biz oturduk nikah masasına :) Pakize'ninkini ben ve kız arkadaşı (ay adını unuttum) , Emrullah'ın ki Serhat ve Eniştesi oldu.Nikah Memuru herkese teker teker"  hoşgeldiniz "dedi.. Ad soyad kısımları soruldu. Pakize'ye dönerek" Siz yakışıklı ve karizmatik olan Emrullah beyefendiyi kocalığa kabul ediyor musunuz " dedi. " EVET " sesi yükseldi. Ama dikkatinizi çekerim yakışıklı ve karimatik çok tatlı bir nikah memuru ya :) Emrullah'a dönerek " Siz zerafet ve nezaket abidesi Pakize hanım efendiyi karılığa kabul ediyormusunuz " dedi. " EVET "dedi ama pek duyulmadı.3 kere evet dedirttirdik. Sıra bize geldi işte biz evet evet evet diye ilerledik. Emrullah'ın Eniştesi " Çıkışta yemek ısmarlarsa EVET " dedi :) Nikah Memuru " Sen bize şart koyuyorsun " dedi :)


Nikah defteri verilirken Nikah Memuru " darısı " dedi. Ben hemen yüzükleri gösterdim " Bak hemen nasıl da anlıyor. Darısı sizin başınıza sizi de görmek isteriz " dedi  ve klasik " Defteri kime vereyim " muhabbeti oldu. Elbette defteri Pakize aldı :) Hep de gelinler alıyor..


Benim kendi fotoğraf makinamı da götürdüğüm için sağolsun Pakize'nin eniştesi sürekli fotoğrafımızı çekmiş. Güzel fotoğraflarımız oldu.



Güzel bir Selfie'yle de herkes dağıldı :)

 Sevdiceğimin işe gitmesi gerekiyordu ben rahattım ama yorulmuştum. Topuklu ayakkabı giymeye pekte alışık olmadığımdan ayakta duracak halim kalmamıştı bir de o gün alışverişe de gidecektim.Eve gider gitmez direkt dinlenmeye geçtim..

Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine..
Darısı bizim başımıza hatta darısı tüm bekarların başına :)

Bu arada soranınız olur mu bilemem ama o topuklu ayakkabıyla motora binmedim. Converse'lerimle gittim sonrasında bir yere oturup topuklu ayakkabıyı giydim.. Anaam bayan olmak pek zor be :)

Saygılar..

5 yorum:

  1. Güzel anılar bunlar. Darısı sizlerin de başına. Eminim sizler de tatlı bir çift olarak objektiflere gülümsersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin..
      Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)

      Sil
  2. Ayyy bunu bir an senin düğünün zannettiğim gerçeği :)
    ahhh nikahhh ne düğünü yahuuu :D
    bu arada Yağmur blogger buluşmamız var yine. Sen de hem katılıp hem de blogunda duyurabilirsen inanılmaz mutlu olurum. Bu sefer görüşmek dileklerimleeee :*
    Blogger buluşmamıza İstanbul'da olan tüm bloggerları bekliyoruz <3 :)
    http://myreal03.blogspot.com/2015/05/piknik-bahane-adalar-sahane.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim seneye inşallah canım :)
      Bakıyorum hemen bu seferkine bizde inşallah gelebiliriz :)

      Sil
    2. Wuuhhhuuu seneye hazır olun diyorsun yanii :) çokkk sevindim sizin adınıza <3

      Sil

Share