6 Şubat 2014 Perşembe

KPSS Hazırlık /Lise - Ön Lisans 2014

      Bu sene ne hikmetse bana bir an ders çalışma isteği geldi :) Aslında ders çalışmaya çalışma isteği desem daha doğru olur. Serhatım askerde olduğu için bende can sıkıntısından patladığım için bari ders çalışayım vatana millete hayırlı bir iş yapayım dedim :) Serhatla ikimiz bu sene KPSS ' ye gireceğiz tabii sevdiceğim Temmuzda ben Ön Lisanstan gireceğim için Eylülde.. Aslında benim iyi kötü giden bir işim var ama Serhatım için bu KPSS çok önemli.. İlerde devlet memuru olur ise en azından hayatımız standart bir şekilde geçer. Eve erken gider hatta benden önce gider ben ona göre daha geç çıkacağım için :) , haftasonu izinli olacağı için en azından bizde ona göre plan program yaparız v.s..Benimde evlenince çalışıp çalışmayacağım daha muallakta da neyse :)Zaten neresi olursa olsun gitmeye razı durumdayım.. Yani İstanbul dışında ne bileyim , Antalya , Muğla , İzmir .. Yalnız bende az değilim Sevgilimle hep yazlık yerlere gitmeyi tercih ediyorum..Serhatıma da diyorum " yazlık yerler olursa en azından ailemizden uzak olduğumuz için yazın haftasonları aktivite olarak  denize gider , kışları ise arada ailemizin yanına gider arada çevreleri gezeriz " diyorum..Daha doğrusu bende Anneciğimden uzak nasıl yaparım orasıda bilinmez ama :)
        Herşeyden önemlisi  , kaliteli bir hayat ,iyi bir gelecek , ilerde bebeğine veya bebeklerine vereceğin güzel bir hayat için Devlet'e sırtını dayayacaksın..Eskiden Türk filmlerinde Baba sorar " Oğlumuz ne iş yapıyor " diye karşı taraf ise " memur efendim " baba ise " benim memura verecek kızım yok " derdi :) Eskiden Memura kız verilmiyordu şimdi ise herkes Memur olmaya çalışıyor.. Hem maaşları , hem haftasonu izinleri , hem çalışma saatleri hemde yok resmi tatil yok bayram tatili süper süper :)
      Ben konuyu çok ama çok uzattım .Gelelim KPSS kitabını nereden aldım ? ne kadara aldım ? Nasıl bir içeriği var?  Anlatalım..
      Ben internet alışverişine bayılıyorum . Sürekli çıkıp alışveriş merkezine gidemiyorum , gitsem de beğenemiyorum zaten hiçbişeyi .. İnternette aradığımı Google amcaya sağolsun yazıyorum,ardından nerelerden neyi alabileceğimi kestiyorum.Sevdiceğime hediyelerin bir çoğunu internetten almışımdır. Şimdi isim vermiyim de sitenin , sevdiceğim bakmasın :) kendimede bir şey mi almam gerekiyor hemen internete yazıyorum, uygun fiyatları araştırıyorum , karşılaştırma yapıyorum , taksit imkanlarına bakıyorum , kargosu ücretsiz mi değil mi diye ölçüp tartıyorum sonra da siparişi veriyorum ayağıma geliyor ((= Ayakkabı bile kaç tane aldım internetten ve fiyatları da gayet uygun bir şekilde..Etrafımdakiler "ayakkabı da alınır mı internetten , denemeden etmeden " derlerdi ama geldiğinde bütün ayakkabılar tam oldu ne bir fazla ne bir eksik :) en kötü zaten ücretsiz olarak geri iade etme hakkınız var ve size zorluk çıkarmadan iade işleminizi zaten gerçekleştiriyorlar.
       KPSS kitapları için yine İnternetten araştırma yapıyordum ki aklıma http://www.gittigidiyor.com geldi. Gitti gidiyordan alışveriş yapmayı seviyorum mesela , şişme havuz,altın,flash bellek, SD Kart v.s daha bir çok şey almışımdır.Hemen gitti gidiyora girdim , yazdım istediğimi , önüme linkte de görebileceğiniz http://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergi/yargi-2014-kpss-lise-onlisans-konu-yaprak-test-101201012 kitapları çıkardı. Fiyat konusunda aslında diğer yerlere göre biraz pahalı kalabilir ama süper detaylı bir anlatım var. Her konunun sonunda yaprak test ayrıca bütün konuların Yaprak Test'leri de ayrı bir kitapta mevcuttur.Siparişi çoğunlukla iş yerime veririm ama bu sefer taşımam zor olur bir de ne zaman geleceğini bilmediğim için eve siparişini verdim. İş yeri olduğu zaman daha çabuk getirebiliyorlar çünkü toplu olarak geldiği için daha avantajlı diye düşünüyordum ama yanılmışım :) Daha doğrusu eminim ki tubakitabevi (http://profil.gittigidiyor.com/tubakitabevi) bu kadar süper hızlı kargo gönderebilir ve ayrıca SÜRAT kargoya( http://www.suratkargo.com.tr ) teşekkürler. Siparişimi Pazartesi günü saat 11.00'a doğru verdim en iyi ihtimalle Çarşamba elimde olur diye düşündüm. Aynı gün Kargoya verilmiş akşam bir baktım " Ürününüz kargoya verildi" diye mail geldi. Süper dedim..Bu arada bakıyorum Kargom nereden gelecek ? Şu an nerde? diye benim siparişte taa Uşaktan geliyor :)Çarşamba , perşembeye anca gelir dedim. Salı günü Annem arıyor " Kargon geldi " bende " Ne , gerçekten mi ne kadar çabuk ya " dedim.Valla şaşırdım açıkcası :) Eve gidip hemen ders çalışmalıyım =P dedim ama Anneciğimin doğumgünü olduğu için o gün sadece kitaplara baktım sayfalarını inceledim eksik gedik var mi diye,ay bir de yazı koymuşlar " Başarılar Dilerim. Teşekkürler " diye bende buradan söyliyim bari " Sağolun.Rica ederim ". Ayrıca yine tubakitabevi sağolsun ders kitaplarını böyle şeffaf dosya kağıtları vardır ya onların genişliğinde üstü kırmızı,çıt çıtlı küçük şeffaf çanta şeklinde göndermiş. Ben ona Şeffaf Çanta diyorumda :)








     Eğer sizde KPSS'ye hazırlanmak istiyorsanız yada KPSS ' ye hazırlanıyorsanız  yukarıda belirttiğim Link'e tıklayarak tubakitabevi'nin sitesini inceleyebilirsiniz.


      Ders çalışmaya dün başladım öncelikle Türkçe :) Sözel olduğum için Türkçeyi dert etmedim ama nasıl dert etmemişim nasıl dert etmemişim anlatamam 20 soruda 4 yanlış çıkartınca dedim "ben asla kazanamam " annemde " daha ilk günden olacak o kadar " dedi.Ders çalışmaya çalışmaya , tekrar yapmaya yapmaya unutmuşum..Eh bir de en önemli unsur MATEMATİK yok. Muhakkak sözelde çok iyi şeyler yapmam lazım açık ve net..! Matematik kitabım olduğu gibi duracak.Gerçi Sevdiceğim " ben sana matematik sen bana türkçe çalıştırırsın " dedi ama bakalım benim kafa alacak mı :)

  KPSS 'ye gireceklere şimdiden bol şans dilerim .
  Allah yardımcımız olsun.


1 yorum:

  1. Merhaba! :) En sıkıştığım anda bana hızır gibi yetiştin!Neden dersen ... :) Bende KPSS B sınavına hazırlanıyorum.Düz lise sözel mezunuyum.YGS'ye girdim.Sözel puan türünden 219 aldım.Lys'ye girmicem.Çünkü üniversite tercihlerimi açıktan yapıcam.Bu KPSS B sınavına girme sebebim geleceğimi bi ihtimal garantiye almak,şansımı denemek,maddi yönden rahatlamak için giriyorum.Şimdi "Bütün bunları bana neden anlattın?"diceksin.Ben KPSS B sınavı için ingilizce,bilgisayar sertifikası istendiği için kurslara başvurdum.İngilizce kursuna şuanda gidiyorum.A1 seviyesindeyiz.2.kez talep olursa A2 olarak kurs yeniden açılacakmış.Şimdi benim sana birkaç sorum var.Az önce bir haber de İngilizce sertifikası ÖSYM tarafından sistemde denetlenemediği için aldığımız sertifika bir işe yaramazmış!.Sence bilgisayar kursu sertifikası içinde bu geçerli mi ? Ben bütün bu haberlerden sonra bir karar aldım.Şuanda gittiğim ingilizce kursunu bitiricem.2.seviyesine gitmicem.Kpss B sınavına hazırlanıcam,giricem,sonucu alıcam ve ona göre ne gerekiyorsa hareket edicem!Sana sorum sen ve sevgilin bu ara da çok tatlısınız maşallah,Allah sizi hiç ayırmasın! :) Senin ve sevgilinin ingilizce,bilgisayar sertifikaları var mı ? Ve sence bilgisayar kursuna gitmeli miyim ? Lütfen bana cevap ver...

    YanıtlaSil

Share