22 Mayıs 2014 Perşembe

Sevgilimin Ailesiyle Tanışma Günlüğü

       Şimdi durduk yere nereden aklıma geldi bende bilmiyorum :) Sevgilimi o kadar özledim ki , sürekli onunla ilgili yaptığımız herşeyi gözümün önünden film şeridi gibi geçiriyorum ..
      Tarih 25.o3.2o12 .Sevgilimin ailesinden ilk olarak Tarık Dayısı ve  GülayYengesiyle tanıştım.Ogün nasıl bir heyecan , nasıl bir titreme , nasıl bir iştahsızlık anlatamam..Sabah kahvaltısına gidecektim ve doğal olarak aç karınla gitmem de fayda vardı sonra da düşündüm ki ; ' orada yiyemem bir iki lokma birşeyler yiyeyim de evden öyle çıkayım bari ' dedim ama nerdee bende o iştah ? Sanki büyük bir Aile daveti vardı ben de görücüye çıkıyor gibi ne iştah , ne açlık , ne tokluk hiçbirşeyden eser yoktu :)




     Bir güzel makyaj yaptım.Altı siyah üstü beyaz puantiyeli cicili bicili Elbise mi giydim , saçlarım o dönem kısa olduğu için 5 dakika da hemen saçımı düzleştirdim . Hazırdım !! Heyecan tavandaydı.

Evden çıkıp Ümraniye'ye gittim :) Sevgilimle buluştuk ve sonrasında Sevdiceğimle Pastaneye gittik ve ben dedim ki " Aşkım geri mi dönsek ben yapamıcam galiba " dedim , " Aşkım ne olacak birşey olmaz " dedi. Pastaneden kurabiyeler aldık ve evin önüne geldik :) Ben geri dönelim Aşkım , geri dönelim dedikçe , Sevgilim kapıdan içeri sokmakla uğraşıyordu beni :) Gülay Yenge ve Tarık Dayı (Ben Gülay Teyze ve Tarık Abi diyorum) beni kapıda karşıladılar. Ben " Merhaba " dedim ama o Merhaba ağzımdan çıktımı , yoksa içimden mi söyledim , ağzımdan çıktıysada onlar duydumu bilemedim..Salona geçtik , önce nasılsın , iyimisin muhabbetleri vardı sonrasında ise kahvaltı masasına oturuldu. Yarabbim. Masada yok yok , maşallah bir kuş sütü eksik ben çok açım ama heyecandan yiyemiyordum ki =(
 

Neyse Efendim bir iki tane domates bir iki tane salatalık aldım , Sevgilime de çaktırmadan yumurta koymasını söyledim. Yavaş yavaş , tıngır mıngır hatta aşiyanda mehtaba çıkar gibi yemek yiyordum..Normalde de çok hızlı yediğim söylenmez ama o kadar da yavaş yediğim sanırım hayatım boyunca ilk ve son kez olur diye düşünüyorum.Allahın gücüne gitmesin, ekmeğin içini yiyemiyorum, çaktırmadan çıkarıp Serhatımın tabağının yanına koyuyorum,zaten doğru düzgün birşey yiyemiyordum bir de bıraktığım ekmek içleri orada öylece durduğunu görünce iyice sinirleniyordum.Şimdi ayıp olmasın sonuçta misafirlikteydim.Ama baktım Sevgilimin önündeki ekmek içleri çoğalıyor, benim bıraktıklarım hala duruyor. Bir anlam veremedim , daha doğrusu anlam vermeye çalışıyordum ki , Tarık abinin de Serhat'ın önüne ekmeğin içini koyduğunu gördüm :) O masada 4 kişiydik ve sadece Serhat ekmek içini yiyordu. Ben iki lokma yediğim için Tarık Abi, " Yağmur al al , ben seni anlıyorum , bende senin dönemlerinden geçtim " diyor, bir yandan da domates uzatıyordu. Benim kahvaltı da vazgeçilmezimdir Domates. Domates olmasın , o sofra ne kadar zengin olursa olsun benim için ofsayt demektir :) Utana sıkıla aldım domatesi. Bir anda mideme biri oturdu ve kalkmadı =( ee daha doymamıştım ki ?  Kahvaltı yapıldı , masayı toplamada yardım ettim , ee bir nevi gelin sayılırdım yani :)Hamarat pek değilim ama orada hamaratlığımı göstermek zorundaydım..! Serhatımla 1 saat daha durduk ve sonrasında kalktık. Zaten evden çıktığımda başıma ağrı girmişti o kadar stres yapmışım ki. Genel olarak bana yaklaşımları gayet iyiydi , sıcakkanlılardı , onlar konuşturmaya çalışsalarda beni , ben pek konuşamıyordum kısa cümleler kuruyordum, ki ben yani , ki biz bayanlar kısa cümle kullancaz, biz bayanlar az konuşcaz ? Olacak iş değil..!!
Sevgilimle evden çıktıktan sonra bir " ohh " çektim ve Sevgilim bana ne dese beğenirsiniz " Aşkım çok iyi rol yapıyorsun " :) " Aaa üstüme iyilik sağlık , ne rolü hayatım , sonuçta saygı ve ilk kez tanıştığım insanlar normaldir bu şekilde davranmam " dedim.Paşam benim hanım hanımcık , böyle üsturuplu , hamarat oluşuma pek şahit olmadığı için ona göre rol yapıyor gibi geliyor. Bende bir kızın hemen ilk günden , yayıla yayıla oturmasına , homini gırtlak bir yanda yemek yemesine, sürekli bır bır konuşmasına hiç şahit olmadım yani :) Ki en son geçenlerde Kayınvalidemle gittiğimde bile hala daha oturup kalkmasına dikkat ediyorum , zar zor birşeyler yiyorum , ister istemez hala daha heyecanlanıyorum (=

Sonuç olarak ; Onlar da  beni sevdiler , bende onları çok sevdim :)



Gelelim Müstakbel Kayınvalidemle tanışma gününe :)
Allahım o günü unutamıyorum ki .. Sevgilim o kadar çok gözümü korkutmuştu ki , annem şöyledir , annem böyledir , annem şunu der , annem bunu der .. Ay bir heyecan .. Bir korku.. Eee sonuçta Sevgilimin Annesi ve erkek Anneleri , çok hassastır bu konularda..
Tarih 22.12.2o12 .. Sevgilim Aöf kursuna gittiği için Ümraniyede buluşmak en mantıklısıydı ve bu sefer dışarı da buluşcaktık. Dışarı da buluşmak benim için daha iyiydi hem kalabalık bir ortam olacak , hemde evde şimdi gerim gerim gerilmiyecektim.( Tabi bu ilk buluşmaydı daha sonra evlerine de ziyarete gitmiştim.)O gün hava çok ama çok soğuktu hatta kar bile yağmıştı diye hatırlıyorum..Çok hafif bir makyaj yapmıştım. İnce bir eyeliner ve çok hafif bir allık yeterliydi..Siyah bir pantolon (ki en sevdiğim renk bir türlü vazgeçemiyorum siyahtan ) üzerime bej renginde polo yakalı bir kazak ne çok kalın ne çok ince. Üzerime siyah kalın bir hırka, ayacıklarımda botlarım , üzerimede kalın montumla yollara koyuldum :) 
Sevgilim kurstan çıkmasına hemen hemen bir yarım saat vardı diye hatırlıyordum ki ben Ümraniye Aslı Börek ' e gelmiştim. Buranın iç dizaynı hoşuma gidiyor . Bir kaç katı var ama biz sigara içtiğimiz için aşağı katı tercih ediyoruz ne soğuk ne sıcak oluyor içerisi. Hatta bir ara çok sıcaktı ki , ben üzerimde ki montu bile çıkardım. Şimdi Annesinin yanında sigara içmek ayıp olurdu bu yüzden son bir tane daha içtim , ağzıma sakız attım ve beklemeye koyuldum. Bu arada kendime Nescafe söyledim. Ama Nescafeyi içemedim. Buz kesti resmen Nescafe. Sevgilim " Aşkım ben kurstan çıkıyorum , Annemde yoldaymış biz geliyoruz "dedi.Ben hemen sakızı çıkardım son bir kez küçük aynamdan kendime baktım ayy Allahtan Esmerim , Beyaz tenli olsaydım başımda ki , yanaklarımda ki ateş şimdiye pembe rengini alırdı :) Zaman daralıyordu bense ne yapacağımı bilemeden kapıya doğru bakıyordum. Baktım Sevgilimi gördüm , yanında da Sevgi Teyze. Ne yapayım acaba ? Otursam mı , gelincemi kalksam .. Yoksa ayakta mı beklesem dedim.En sonunda ayakta beklemeye karar verdim :)


Yavaş yavaş yanıma geliyorlardı benim kalbim yerinden fırlayacak gibiydi. Masaya geldiklerinde " Merhaba " dedim . Elini öptüm , sonrada bir öpüşme faslı derken masalarımıza oturduk. Serhatım açmış gazete okuyor , bir yandan da çay içiyor beni yalnız bırakıyordu :) Bende kaş göz yapıyorum ama bilerek yaptığı belliydi çünkü bende Babamla tanıştırırken hiç konuşmuyordum Serhat konuşuyordu =) Allahtan Sevgi Teyze çok cana yakın davranmıştı ve çokta konuşkan biriydi ( ki hala daha öyle ) o yüzden ben hiç yabancılık çekmedim. Doğum günlerinden , Ailemden , oradan buradan konuştuk derken hemen hemen 1 saat geçmiş. Müstakbel kayınvalidemin işi olduğu için kalktı bizde onu uğurladık. Sevgi Teyze gittiğinde ben bir oh çektim , rahat rahat çay sigara içtim stresimi attım. Akşam Serhat' a soruyorum , Annen sevmiş mi beni , birşey dedi mi ? diye.. Sevgi Teyze de Serhatıma soruyormuş , Yağmur bir şey dedi mi ? diye :) 
Genel olarak ; Ben Sevgi Teyzeyi gerçekten o günde o günden sonra da çok sevdim . Nitekim evlerine gittiğim de mis gibi yemekler yapmış , beni çok iyi ağırlamıştı. Serhatımın bahsettiği gibi korkulacak biri değildi :) Hatta tam tersi çok daha iyi niyetli , çok daha sıcakkanlı ee bunda ikimizin de Terazi burcu olmasının rolü var =P Serhatım da " Annem seni kızı gibi görüyor , seni çok seviyor " diyor. Bu beni çok sevindiriyor. Çünkü bende aynı duyguları hissediyorum ve iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Bazen şunları da duymuyor değilim " Evlenmeden önce öyle bizlerde iyi anlaşıyorduk ama şimdi bak hiç anlaşamıyoruz " diyenlerde var. Nitekim bana soracak olcaksınız ;herşeyin başı Saygı. Eğer ki ilişkide, aile de , arkadaş ortamında Saygı varsa , Sevgi de vardır zaten. Sen karşındakine Saygısızlık ettiğin sürece , karşındakinin de sevmesini bekleyemeyiz. Bir de tabii erkek Anneleri , gelinlerinden çok kıskanırmış öyle duydum. Buna Seda Sayan'ın programında da bizzat şahit oluyoruz :) Ne olursa olsun , Anneler doğuyor sonra geliyor bir kız alıp onunla hayat kuruyor. Doğanın kanunu bu :) Sonuçta bizi de Annemiz doğurdu değil mi ?  Ama bizim Annelerimiz , Erkek Anneleri gibi bu konuda çokta hassas davranamıyorlar. Erkek anneleri ; oğullarının bir dediklerini iki etmez, gecenin kaçı olursa olsun yemek hazırlar, oğlu su istese kalkıp herşeyi bırakıp suyunu götürür v.s. şımartırlar kısacası. Ama biz öylemiyiz , ki ben tek çocuğum , şımarık yetiştirildiğim halde (bunu inkar etmiyorum ) yinede paylaşmayı öğrendim , yine de elimden geldiğince bir iki yemek yapmasını biliyorum , yeri geldiğinde temizliğe yardım ediyorum ..Ne kadar şımarık olursan ol işin içine Evlilik girince , kendi evinin kadını olduğunda o zaman o tembellikten o şımarıklıktan eser bile kalmıyor :)

Saygılar

10 yorum:

  1. Haha çok eğlenceli bir post olmuş, birçok yerde kendimi buldum :) bütün kadınlar hepimiz bu dönemlerden geçiyoruz ve AYNI duygusal anları yaşıyoruz. Bu arada bloguna baktım ne kadar çk seviyrsnz birbirinizi maşaALLAH diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah Maşallah :)
      Beğendiğine çok sevindim..Teşekkür ederim iyi dileklerin için :)

      Sil
  2. Çok tatlısınız Allah ayırmasın :)

    YanıtlaSil
  3. erkek arkadasımla 17 aydır birlikteyiz ailesi benle görüşmek istiyor ve ben her seferinde bir bahane bularak erteliyorum erteliyişlerimin sebebi benım ıcın bu bulusmanın cok erken olması biz daha 18 yasındayız ? sizce bulusmaya gıtmelımıyım ? sizide allahım esirgesın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkürler :)
      Yani evet yaşınız genç fakat 1.5 yıldır berabersiniz hani diyorsanız ki biz birbirimizin için yaratılmışız o zaman tanışabilirsin :) sonuçta sizin yaşınız da başlayıp çok evlenen çift gördüm :) gözünde büyütmeni gerektirecek bir durum yok bence. Hepsiyle birlikte değil annesi veya varsa kardeşi abisi önce onlarla tanışırsın hepsiyle bir arada tanışmak seni strese sokacaksa benim dediğim gibi de yapabilirsin :)

      Sil
  4. Cevapladığınız için tesekkür ederim ama ailecek görüşmek istiyorlar ve özelliklede babası sürekli ısrar ediyormus ben cok utangac bırıyım yanı normaldede oyleyım onların yanında su bıle ıcemem sızce ne yapayım yanı ne onerırsınız ne gıymelıyım ne konusmalıyım sonucta gormus gecırmıssınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok utanmıştım utancımdan doğru düzgün bişey yiyememiştim ilk görüştüğün gün yapacak bişey yok heyecandan konuşamıcaksın bile :) ama benim sana tavsiyem çokta konuşmaman zaten yani onların sorularıma cevap ver yeter sende arada siz nasılsınız falan diyebilirsin .. Ailenden sorarlar büyük olasılık ona göre cevap verirsin çok uzun Cümleler kurmamaya çalış yoksa kelimeler birbirine giriyor :) kıfayet konusuna gelince ben pantolon bluz giymiştim çok hafif de makyaj ilk gün için çok abartılacak şeyler yapmaman daha iyi olur bana sorarsan en azından ben öyle yaptım :) sonra zamanla alışıyosun .

      Sil
  5. Çok teşekkür ederim :))) sizinde mutlulugunuz daim olur inslh :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
      Sevgiler ..

      Sil

Share