15 Temmuz 2014 Salı

Zorlu Center AVM ve Çengelköy'de Yazlık Sinema Keyfi


12 Temmuz Cumartesi.
3 gündür İstanbul'da havalar fena halde sıcak..24 yıllık (25 diyelim =P ) hayatımda ilk defa İstanbul'da bu derece sıcak hava görüyorum. Hissedilen nem o kadar fazla ki insan yapış yapış oluyor.Bir yandan sıcak hava dön dolaş uyutmuyor bir yandan sineklerin kulağının içine kadar giripte seni uyandırması derken eskiden saat 23.30 ile 00.00 arasında uyuyan ben , şimdi 01.00'dan önce uyuyamaz oldum.Bizde sıcak olsa sıcak deriz,soğuk olsa soğuk deriz. İnsan oğlu nankör valla :) 
Hava çok sıcak giderken şöyle bir camdan dışarı baktım anam bir havaya birşeyler oluyor,kara bulutlar toplanmış Yağmur yağdı yağacaktı resmen.Hatta Avrupa Yakasına doğru baktığımda orada çoktan yağmaya başlamıştı..Bizde Sevgilimle Zincirlikuyuda inip Zorlu Center Avm'ye gidecektik.Hemen hazırlanmaya başladım.Giyinip makyaj yaptım,saçlarımı da örmüştüm açtığımda tost yapılmış şekilde olunca hoşuma gidiyor hatta sevgilim de daha önceden böyle gördüğünde çok beğenmişti.Ayağımada sandaletlerimi giydim.Her ihtimale karşı yanıma bir de babet aldım :) Evden çıktım.Sevgilimde Ümraniyeden otobüse bindi.Aynı otobüse bincektik bu yüzden bende Otobüs durağına doğru yavaştan yürüyordum ki bir Yağmur başladı.Ben hemen ağaç altına girdim"Aşkım yağmur yağıyor"diye Sevgilimi aradım."Nerde yağıyor burda birşey yok hayatım"dedi."Neyse kapat aşkım ben yavaştan yürüyorum "dedim.Kapattık.Çantamdan hırkamı çıkardım kafama örttüm,ayağımda sandaletlerle koştur koştur ilerliyorum.Arada ağaç altına giriyorum.Sanki köşe kapmaca oynuyordum :) Otobüs durağına girmemle Yağmur'un kesilmesi bir oldu.Neyse hafiften ıslanmıştım en azından kuruyordum ama saçlarımın hiç o lülük halinden eser kalmamıştı =(
Sevgilimin bindiği otobüs geldi.Bindim."Hani Aşkım nerde yağmur" diyor bana " ya aşkım yağdı ama kurudu işte yaz yağmuru" dedim.Aslında benim korkum şimdiden yana değildi akşam Çengelköyde Yazlık sinema vardı açık alanda olacağı için akşam yağmasın yeter diyordum.
Beylerbeyinde inip,Metrobüse bindik.1 durak gittik Zincirlikuyu durağında indik.İndikten hemen sonra arkaya doğru baktığımızda o muazzam gökdeleni gördük.
Zincirlikuyu Metrobüs durağından , Metro bağlantılarının olduğu tünel'e doğru ilerledik ve dadadadam karşımıza Zorlu Center çıktı.


Zorlu Center'a gitmemizin amacı ; Sevgilim İphone kullanıyor ve yeni cihaz ile değişimi yapılacaktı.Bunun için 1 hafta öncesinden randevu aldı.İlginç bir sistem ama düzenli. Kafana göre gidipte işini halledemeden dönmektense bu şekilde düzenli bir sistemin olması daha güzel.İphone almak için bir bahane daha =P

Randevumuz saat 19.30 'daydı biz erken gitmiştik.İkimizde ilk defa gittiği bir yer olduğu için biraz geziniriz diye düşündük.Bilmediğimizden midir nedir AVM 'in içi biraz karışık geldi bana ama güzel beğendim..4 Katlı bir Avm.İnsanları kaliteli insanlar.Hiç böyle tipik insanlar görmedim hatta öyle ki sanki tatil köyündeydik.Şortlarını,mini eteklerini,mini elbiselerini giyip gelmiş şık hanımlar, kılık kıyafeti düzgün temiz beyler.Birçok kaliteli markalar,Beymen,Vakko,Dolce&Gabbana v.s güzel ya beğendim.Ama en çok iki yer hoşuma gitti ; 
* Kaçıncı kattı hatırlamıyorum galiba 3.kattı.Cennete açılan bir kapı vardı sanki.İçeriden dışarıya doğru çıktığınızda sağlı sollu yemek yerleri , banklar , ışıklı süs havuzu ama yürüme yolu üzerinde yine sağlı sollu hele akşam saatlerinde baktığınızda sanki su gibi değilde renkli zemin gibi duruyor.Tarif etmek çok zor . Yaşamadan bilemezsiniz =D


* Çocuklar için özel olarak tasarlanmış Oyun Parkı'na bayıldım. Burası sizi tam bi tatil köyünde gibi hissettiriyor.Ayrıca çocuk parkı alanının içinde Starbucks ' da mevcuttur. Sol tarafta çocuklar için oynanacak park alanı , masa ve sandalyeler, hatta satranç bile var.Sağ tarafında yemyeşil çim alanı,pofidik koltuklar ve ışıklı fıskiyeler.Tedarikli giden aileler,çocuklarını salmışlar fıskiyenin içine , çocuklar nasıl oynuyorlar, nasıl mutlular anlatamam :) Hele bir tanesi var 2 yaşlarında fıskiyelerden su yükseldikçe o içinden geçiyordu bizimde daha vaktimiz vardı.Pofidik koltuklardan aldık,çimlere doğru oturup çocukları izledik bir yandan güldük,bir yandan da üşümüyor mu bunlar diye düşündük :)






Çimlerde başladık fotoğraf çekmeye. Sevgilimin bu telefonuyla bugün son günüydü :) Bol bol fotoğraf çektik hemende o fotoğrafları maille yolladık, malum telefon gidecekti ve bu güzelim fotoğraflardan mahrum kalacaktık :)

19.30'a kadar AVM 'de dolaşmadığımız yer kalmadı diyebilirim..Havada yavaştan esmeye başlamıştı , AVM'nin içide zaten buz gibiydi :)  19.25 ' de App Store'a girdik. İki katlı olan mağazanın Teknik Servisi  ilk katındaydı , yukarıda ki katı satış yeriydi. 19.30 randevusuna check in ettiriyormuşuz.Eğer ki 19.30-19.40 arasında bu işlemi yapmazsak randevu iptal ediliyormuş.Bir sonraki müşteriye geçiyormuş.Biz de check in işlemini yaptırdıktan sonra oturduk birkaç dakika bekledik ve sonrasında bir beyfendi geldi.Serhata bir kaç soru sordu "biraz bekleyebilirmisiniz " dediler.Elinde yeni İphone 4 S'le geldi."Yalnız şarjı yok. %100 şarj etmeden de kullanmayın " dedi.Teşekkür ettik. Burger King'e gittik. İftara 1 saat vardı siparişimizi verip beklemeye başladık.
Burger King'in Sultan Menüsü var.Su,Domates veya Mercimek Çorbası, Whopper veya King Chicken Hamburger,İçeçek,Patates,Çıtır Peynir ve Çay. 13 TL bir fiyatı var.Olurda iftara eve geç kaldınız,ee dışardasınız da,ne yesem diyorsanız Burger King'in Sultan Menüsünü yiyebilirsiniz. Gayette doyurucu, benden söylemesi :)

Yemeklerimizi yedik,hemen Metrobüse bindik,ordan da otobüse hopp Çengelköydeydik.Bu arada Avrupa yakasında üşüyordum hırkamı bile giymiştim,Anadolu yakasına geldiğimde giydiğim hırkayı çıkardım bile :) Anadolu Yakası ya ben bu tarafı daha çok seviyorum :) Eminim Avrupa Yakasında oturanlarda Avrupa yakasını daha çok seviyordur.


Hava sıcak ama yağmur yağacak gibiydi. Yinede bu fırsatı kaçırmak istemiyordum.Ne zamandır Çengelköy'e indiğimde hep şu afişi görüyorum " Çengelköyde Yazlık Sinema Keyfi " diye.Çok merak ederdim. Eski insanlar anlatırdı,bizim zamanımızda Açık hava yazlık sinemaları vardı diye. Sevgilime yaptığım ısrarlar sonuçta bugüne sözleşerek sinemaya gitme kararı aldık.
"Bi küçük Eylül Meselesi " bu filme gitmek çok istiyordum ama Sevgilim o zamanlar Askerde olduğu için gidememiştim. Çokta merak ediyordum,herkesin önerdiği ve ağlayarak çıktığı bir filmmiş.Bende baktım hem yazlık sinema var , hemde gösterimde bu film.Hemen biletleri aldık ve içeri girdik.

(Benim telefon kalitem çok iyi olmadığı için Sevgiliminde şarjı olmadığından ancak bu kadar çekebildim)

Bilet fiyatları kişi başı 7,5 TL. Normal sinema biletleri 13 TL 'den aşağı değil.İçeri girerken girişte ki çocuk " Lütfen biletlerinizi saklayınız.Yağmur yağmasına karşın bu biletlerle tekrar girebilirsiniz " dedi.

İçeri girdiğinizde hemen sağ tarafta patlamış mısır kokusu sarıyor sizi.Akşam karanlığı olsa bile sağlı sollu rengarenk sıralanmış pofiduk koltukları , en önde rengarenk sıralanmış sandalyeleri , onların hemen  arkasında sıralanmış eski model koltukları görebilirsiniz. Projeksiyona yansıyan ay, yıldız, kalp şekilleri , bir yandan eski müzikler insanı böyle 90'lara götürüyor ya :) Biz daha küçüğüz ama eskiler daha iyi bilir. Muhakkak gitmenizi tavsiye ederim ..!


Pofidik koltuklar hep dolmuş , sadece arka taraflar boştu Sevgilim de iki tane arkalardan aldı,en önlere yerleştirdik.İki tane patlamış mısır ve Çamlıca Gazozumuzuda aldık. Filmin başlamasını bekledik.
Çok güzeldi herşey ama bir baktık yavaştan Yağmur yağıyor :) "Aşkım ya of ne şanssızım ben " dedim " Bekleyelim aşkım " dedi. Bekledik gerçekten de sadece atıştırdı..

Film başladı . Bir yandan Sevgilim yanımda, bir yandan patlamış mısırım ve gazozum,bir yandan merak ettiğim bir film,Açık hava ve Yazlık sinema.Yağmur atıştırsa da o bile güzel geliyordu insana.Mutluydum,mutluyduk. Farklıydı ya . İnsan hayatında kaç kere Yazlık sinemaya gidebilir ki .?
   
                     Film bittiğinde evet herkesin ağladığı gibi bende ağladım. Ama sonlarına doğru,bir ara ne saçma ya diye Sevgiliyle konuşmadıkta değil. Sonradan anlıyor insan ve inanın gerçekten izlenmesi gereken bir film o kadar söyliyim.!!

                      Yazlık sinema bildiğim kadarıyla bu ayın sonuna kadar geçerli. Saat : 22.00'da başlıyor 00.15 civarında bitiyor. Biraz geç bir saat ama Çengelköy'e yolunuz düşerse ve özel aracınız da varsa muhakkak bu keyfi yaşayın derim insana huzur veriyor,rahatlıyor,kendini sanki farklı bir yerde hissettiriyor.


                       Sinemanın yeri çok basit;

               Üsküdar tarafından gelenler için , Beylerbeyinden  Çengelköy istikametine doğru sahil şeridini takip ediyoruz.Çengelköy Benzin istasyonunu geçtikten sonra ki ilk ışıkların orada kalıyor. Yanında Gratis var.
Beykoz tarafından gelenler için , Yine sahil boyunca Üsküdar'a doğru gidermiş gibi ilerliyoruz.Çengelköy Işıkların oraya geldiğinizde hemen solunuzda kalıyor.
Ümraniye tarafından gelenler için , Nato yolundan  Eski Maxi city alışveriş merkezini geçtikten sonra ki ilk ışıklardan soldan aşağı doğru ilerliyip Çengelköy Işıklara geliyoruz.Hemen sağınız da görebilirsiniz.

Bence muhakkak gidin, elinizi çabuk tutun. Çokta kalabalık oluyor hani =)

Saygılar.

11 yorum:

  1. Çok tatlı bir çiftsiniz :) Özellikle yazlık sinema keyfi muhteşemm. Bende çok istiyorum şöyle yeşilçamdan " Canım Kardeşim" filmini izlemeyi ama nişanlımı biraz çekelemem lazım bulundugum sehırde az yerde var ve arada bir açılıyor yazlık sinemalar :))
    sizi takibe aldım bende bloguma beklerim

    http://cam-misket.blogspot.com.tr

    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeet ! Yazlık sinema insana farklı bir duygular yaşatıyor :) Nişanlınla muhakkak gitmeni tavsiye ederim :)
      Bende takibe aldım teşekkürler :)

      Sil
  2. Merhaba,
    Mutlulugunuz ömür boyu sürsün,cok hos bir ikili olmussunuz.Cok güzel anlatmisiniz herseyi :) ,sizinle beraber gezmis gibi oldum.

    Bende sizi takibe aliyorum,iyi günler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İyi dilekleriniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler :)
      İyi günler ..

      Sil
  3. Bende geçenlerde izledim bu filmi :) Çoook beğendim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveett çok güzel çok beğendim :) Hala etkisindeyim diyebilirim..

      Sil
  4. Ne güzel bir blog fikri bu, ellerinize sağlık :) Bol bol gezin, biz de yeni yerler keşfedelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blogunuza bende baktım çok beğendim :)
      Sizi takibe alıyorum , sizde alırsanız sevinirim.

      Sil
  5. Ben hic yazlik sinemaya gitmedim. Cok güzel olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk kez gittim ve çok keyif almıştım :) Gerçekten çok güzel bir duygu.Umarım yolunuz düşer ve gitme fırsatınız olur.
      Sevgiler.

      Sil

Share