28 Şubat 2017 Salı

Evlenecek Çiftlere Öneriler / Mevsim ve Balayı

                                                                       
 Hiç evlenmenin mevsimi mi olurmuş ? Özellikle balayına gidip bütün bir senenin stresini deniz , kum , güneş olarak atmayı hayal ediyorsanız işte sorduğum soruya cevabım kesinlikle : Evet , gayet de güzel olur.Neden mi ?

Kaya Artemis Resort - Kıbrıs

Biz Sevdiceğimle 24 Nisan Pazar günü evlenip hemen ertesi günü 25 Nisan Pazartesi sabahı yola koyulduk ve Kıbrıs'a gittik. Evlendiğimiz dönemde sıcak olabilecek iki yer vardı :  Antalya ve Kıbrıs bu yüzden bu iki yerden birini tercih etmek durumundaydık yoksa eğerki Haziran , Temmuz , Ağustos , Eylül(başı) gibi evlenseydik tercihim kesinlikle Ege taraflarında olurdu orası ayrı.Neyse Antalya'ya daha önceden eşimin kuzeninin yanına gittik bir haftaya yakın onlarda kalmıştık bizde farklı bir yer görelim diye düşündük ve Kıbrıs'ı tercih ettik.Kıbrıs da ortalama sıcaklık 24-25 derecelerde gündüz yine tişörtlerle, askılı kıyafetlerle , bikinilerle durabiliyorsun ama akşam inanın hırka üstüne trençkot giyiyordum.O da aslında trençkotu da almayacaktım da İstanbul da sabahın bir köründe yola çıktığımız için aldım iyi ki de almışım diyorum hatta keşke daha kalın bir şeyler alsaymışım yanıma diyorum.

Kaya Artemis Resort- Kıbrıs
Balayı yazılarımda da bahsettim , muhteşem güzellikte bir denizi var ve biz giremedik.Hatta ben bile giremediysem Eşimin girmesini hiç bekleyemezdim ben buz gibi Ege sularına alışığım ama eşim hiç sevmez.Hani dışarısı esmiyor olsa girerdim ama dışarısı esiyor sizi bunaltacak bir sıcakta yok (En azından Nisanda yok onu bilin ) bu yüzden ne yalan söyleyeyim ben bile cesaret edemedim denize girmeye düşünün havuz suları deniz sularına göre daha sıcak olur biz havuza bile girerken iki kere düşünüp giriyorduk o da öyle ayak ucundan başlamıyordu havuz , girdiğiniz andan itibaren neredeyse göbeğinize kadar geliyordu zaten o kadar girdikten sonra gerisi de kolay oluyordu..Havuza baktığımda hemen hemen çoluk çocuk görüyordum bizim yaşıtlarımız , çok daha büyükler v.s.pek giren göremiyordum oluyordu ama tek düze işte..

İsis Otel - Bodrum

Bizim nikahtan bir hafta öncesine kadar benim bir arkadaşım Kıbrıs'a gitmişti konuştuğumuzda " havalar gayet güzel " demişti fakat bize mi geldi yada biz mi alışık değiliz Nisan da böyle havuz,deniz görmeye.Zaten alışık olmadığımız belli ki ikimizde rahatsızlandık hem güneş çarptı hem de benim kulağım İstanbul'a gelene kadar ağrıdı.Şu an ki aklım olsa Mayıs'ın ortasından önce evlenmezdim arkadaş insan stres atmaya gidiyor balayına bir de o kadar para veriyor üstüne üstlük hiçbir şey yapamadan geri dönüyor..! Yada Nisan'da mı evlendim keşke bir 15-20 gün sonra balayına çıksaydım dedim ama o zaman da pek keyfi olur muydu bunu da düşünmedim değil sonuçta balayı yani hemen gidip stres atman gereken yer, döndüğünde hayatın gerçeklerinin öğrendiği yer ☺☺

Didim

Balayına gidecekseniz ve eğer ki bu balayında da sizin hayaliniz deniz, kum , güneşten ibaretse o zaman kesinlikle Mayıs ortasından Ekim başına kadar tercih edin gerçi ekim ortasında evlenen arkadaşım Antalya'ya gittiğinde hala sıcak olduğunu söylüyordu ama yine de riske atmamak lazım.Bir ara balayında Antalya hava durumuna baktım orada yağmur gözüküyordu en azından içim birazda olsa rahatlamıştı ☺Kışın evlenenlerde olmuyor mu oluyor zaten kışın evlenseydik en kötü hani 2-3 günlüğüne böyle Kartepe,Kartalkaya,Uludağ v.s.o tarafı tercih eder kayak tatili yapardık yada hayallerimde olan " dağ evi " konseptini gerçekleştirirdik.

Evleneceğiniz tarihi iyi seçin , balayına belki bütçeniz yetmeyebilir , balayına önem vermiyor olabilirsiniz , belki yeni bir işe girmişsinizdir izin alamamışsınızdır olabilir bunlar ayrı durum fakat balayına gitmek istiyorsanız ve özellikle Türkiye içinde bir yer istiyorsanız sıcak günlere denk getirmeniz de fayda var elbette yazın ortasında da yağmur yağıyor ama en azından soğuk olmuyor ☺

Saygılar..

8 yorum:

  1. Bebeğim 8 ekimde evlendim kasım ortasına kadar denizdeydik gönül rahatlığı ile antalya'yı tercih edebilirler :) Çok olağandışı hava şartları ülkeyi sarmadıkça :)) Ama Alaçatı , karadeniz turu , kapadokya çok meşhur son 3 yıldır :) Biz o stresi atamadık balayı adı altında 3 gün sonra eşim işe başlamıştı bööööö çok mutsuzum bu konuda ama 10 günlük bir program istiyorum geniş geniş bu yıl tabi kısmet :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya da olunca tabi kasımda da deniz yüzü görüyorsun :) eh bende bildiğin kadarıyla yazdım tatlım . İnşallah güzel bir gecikmiş Bala'yı yaparsınız :)

      Sil
    2. Estağfurullah kuzum bende geçen yıl deneyimlediğimden biliyorum :). Kasım başı evet ama yerlisi kadar kasım boyu giremiyorum denize birde burada yağmur altında yüzmeyi çok seven insan var nisanı bekliyorlar dört gözle mesela :) Kısmet canım gerçekten !

      Sil
    3. Ay ne güzel ya :) valla keşke oraya gelebiliyor olsak keşke orada yaşama ihtimalini bir an önce yakalasak bende deniz'den çıkmam herhalde :) herşeyin hayırlısı .

      Sil
  2. Eylül' de evlenip Adam Eve Belek' te balayı yapmıştık. Temmuz- Ağustos çok daha pahalı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oteli biliyorum evet Antalya ağustos da çok sıcaktı bizde gittik . Ama Bala'yı için Kıbrıs'ı tercih ettik malum orası daha sıcak olur diye düşündük .

      Sil
  3. ben 3 nisan da evlenip maalesef balayına yazın çıkan gruptanım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte diyorum bende 1 ay sonra çıksaymışım en azından tatilin ne olduğunu anlardım :)

      Sil

Share