9 Kasım 2015 Pazartesi

Ümraniye Pazar Alışverişi

Nişanlıcığımla bir hafta önce mağaza mağaza dolandık. Hatta kendime beyaz hırka aradım bulamadım yani o kadar çok renk için de nasıl beyaz hırka olmaz anlamadım. Neyse acelesi yok elbette bulurum dedim. Bir de Serhatla ikimiz pijama altı istiyorduk.Mağazalarda ki fiyatlar 20 TL civarındaydı. Serhata döndüm " Aşkım haftaya pazara gidelim mi hem daha uygun fiyatlarla alabiliriz " dedim.Sözleştik.

7 Kasım Cumartesi günü hava biraz soğuktu hatta Yağmur atıştırıyordu diyebilirim. Sıkı sıkı giyindik. Ümraniye Pazar'ının yolunu tuttuk.Ümraniye pazarı , son durakta kalıyor büyük bir pazar her çeşit insanı bulabilirsiniz :) Yaşlı teyzemleri veya şiveli konuşanları duyduğumuz zaman Sevgilimle birbirimize bakıp gülüyorduk.Dalga geçmiyorduk yanlış anlaşılmasın da komiğimize gidiyordu. Bu pazar gerçekten çok büyük. Normalde benim pazar kültürüm yoktur 26 yıllık hayatımda gittiğim pazar sayısı 10 parmağımın 10'unu geçmez diyebilirim. Ama bizim burda ki ve etrafta gördüğüm bir çok pazara göre burası gerçekten çok büyük. Bir de iki şekilde ayrılıyor bir taraf işte sebze meyve , diğer taraf kıyafet ,terlik v.s. en azından bir nevi de olsa bu düzeni var.

Şimdi gelelim neler aldıklarımıza ;


2 tane pijama altı aldım :) bir tanesi polarlı bir tanesi de ince kumaşlardan. Normalde kalın şeyler pek giyemem ben. Üstüme bile uzun kollu bluz  üstüne de hırka falan giyerim ama kazak tarzı şeyleri pek tercih etmiyorum. Bu yüzden polarlıya karşı bir ön yargım vardı bir gün bir akrabamız da son dakika kalma işi olmuştu o gün bana bu polarlı pijamadan vermişlerdi çok rahat ettim ya öyle pişirmedi de rahat rahat uyudum :) Bu yüzden bir tane de polarlı'dan alayım dedim. 

Tanesi 5 TL :) 


Lastik Toka'ya ihtiyacım vardı.Öyle incik cincik tokalar takmadığım için , daha doğrusu toka da pek taktığım söylenemez ya neyse :) Kışın daha çok evle ilgili birşeyler yapıyorsam bağlıyorum , yazın da nadirdir yani iş yerinde falan bağladığım. Hiç sevmediğim için saç toplamasını bu lastik tokalar kopmadığı sürece beni 1 sene idare ediyor :) 

1 TL


Aklımda tayt almak hiç yoktu ama tezgahtar " gel abla gell termal tayt bunlar " deyince bir bakayım dedim. Çok ilginç dışardan tayt çorapları gibi duruyor ama içi yünlü aslında neden aldım bende bilmiyorum böyle şeyler beni çok pişiriyor ama fiyatı uygundu sadece 5 TL 'di. Bakalım daha yıkamaya attım giydikten sonra memnun kalacak mıyım bilmiyorum.

Aslında başka şeylerde aldım ama onları yazamam maalesef :) Alırken bile benle nişanlıcığım ayrı yerlerdeydik.

Saygılar..

16 yorum:

  1. güzel günlerde kullan cnm fiyatı da uygunmuş ya çok iyi bende gideyim o zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım evet ben bile bu kadar uygun olabileceğini tahmin etmiyordum:) Bir uğra derim çok güzel,işini görebilecek şeyler var ama bayağı kalabalık onu da söylemeden geçmiyim :)

      Sil
  2. Yağmur abla belki karşıya avrupa yakasına geçersen cumartesi günleri bakırköy sosyete pazarı var. Çok büyük ve güzel her sey var.
    Atatürk havalimanına giden metro hattı tam pazarın oradan geciyor önünde iniyorsun:)
    Yenilerin hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşekkür ederim canım ..
      Evet Bakırköy pazarını çok duydum.Ama bir türlü gitmek nasip olmadı. Bakırköye bile bir kere gittim bir de havaalanına gittim :) Ama aklıma yazdım teşekkür ederim.

      Sil
  3. Hayırlı olsun aldıkların. Pazar gezmesi ayrı bir güzel oluyor ama ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ayrı bir güzel oluyor fakat çok kalabalık olunca da insan belli bir süreden sonra daralıyor :) Teşekkür ederim.
      Sevgiler..

      Sil
  4. Güzel günlerde giyin inşallah. Allah nazardan saklasın maasallah size:)
    Bu arada izleyiciler butonunu baktım baktım baktım göremedim.:(
    Mutluluğunuz daim olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)
      Aslında sağda üçüncü sekme de izleyiciler kısmım ama belki bir hata olmuştur bazen bende göremiyorum blog arkadaşlarının izleyiciler kısmını :)

      Sil
  5. Merhaba, eskiden vakit yaratıp uzun pazar gezmeleri yapardım. Tabi çoluk çocuğa karışmadan önceydi:) Dalmaçya desenli olan hoşuma gitti güzel günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Aslında benim de gidip böyle farklı farklı pazarları gezesim var ama pekte vakit bulamıyorum bir de büyük pazarları bulmak zor oluyor :) benim çevrem de hep küçük pazarlar var daha çok sebze meyve satan .. Beğendiğinize sevindim :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Güle güle kullanın iyi günlerde .Pazarlar her zaman daha uygun oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet gerçekten öyle dışarıdan 15 20 TL ye alabileceğim şeyleri 5 TL ye aldım :)
      Sevgiler..

      Sil
  7. Güle güle kullan canım severim pazar alışverişlerini ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) daha çok pazar alışverişi yapasım var da kendimi frenliyorum :)
      Sevgiler..

      Sil
  8. Ümraniye pazarı dedin ya bu yazıda beni vurdun inan arkadaşım:(( rahmetli teyzemin evinin önü idi bu pazar.. eğer cumartesi ona gitmişsem mutlaka beraber gezer alışveriş yapardık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Size acı bir hatıranızı hatırlatmış oldum, duygulandım..
      Allah daha büyük acılar yaşatmasın.

      Sil

Share