12 Kasım 2015 Perşembe

Limitsiz (Limit Yok ) - Limitless / Yabancı Dizi Yorumu

Havaların bir öyle bir böyle gittiği dönemdeyiz. Bazen sıcak bazen soğuk. Yine soğuk ve yağışlı bir haftasonuydu.Nişanlıcığımla film izleyelim dedik. Film izlemekten de sıkılmıştım doğru düzgün bir film bulmak için yarım saat bakınıyorduk . Benim beğendiğimi Serhat , Serhat'ın beğendiğini ben beğenmiyordum..En son bir baktım Serhat oradan oraya dolanıyor " aşkım limitsiz'in dizisini yapmışlar bir bakalım mı fragmanına " dedi.Fragmanını izlemeye başladık beni  o an pek sarmadı  ama sonra öyle bir sardı ki yerimden kalkamadım :)


Fotoğraf kaynağı : http://www.dizifilmler.info/

Limitsiz , 2011 yılında Beyazperdeye de uyarlanmıştı. Başrollerinde Bradyley Cooper oynuyordu. Açıkcası ben böyle bir film izledim mi izlemedim mi inanın hatırlamıyorum ama dizisine iyi ki başlamışım diyorum. Tek sıkıntı daha yeni bir dizi olması. Biz Serhatla bir günde üç bölüm izledik bir hafta sonra bir üç bölüm daha izledik. Sonra da her hafta yeni bölümünün yayınlanmasını bekledik.Çarşamba günleri yeni bölümleri yayınlanıyor. Bilginiz olsun.


Oyuncular ; Brian Finch (Jake Mcdorman) , Rebecca Harris (Jennifer Carpenter) , Hill Harper (Boyle), Nasreen (Mary Elizabeth Mastrantonio )

Dizi ; Brian Finch adında ki gencin çaresiz olduğu bir zaman da arkadaşının aracılığıyla NZT isimli bir uyuşturucuyu keşfetmesiyle başlar ve bu keşif Brian'ın hayatını değiştirir.Ama bildiğiniz uyuşturucu gibi birşey değil yanlış anlaşılmasın. Bu NZT hapını içtikten sonra dahi gibi birşey oluyor ve FBI 'da çalışmaya başlıyor..Gerisini anlatmıyım :)

İlk izlediğim zaman bana Fringe dizisini anımsattı sonra baktım ikisininde yapımcılığını Alex Kurtzman yapmış. Kısacası tavsiye ederim güzel dizi ama şimdi başlamayın en azından bir kaç bölüm daha geçsin. Bir de yabancı diziler bizim Türk dizileri gibi değil ki 1.50-2 saat sürsün adamların dizisi en fazla 47-48 dakika hal böyle olunca art arda 2-3 bölüm izleyebiliyorsun. Bir de biz de ne var. Biz dizi yaparız sonra onu sinemaya uyarlarız (çoğu zaman böyle olmuştur) ama yabancılar da önce sinemaya sonra diziye uyarlanıyor. :) Yabancı dizi kültürüm yok diyemem var bir çok dizi izledim ama çoğunu yarı da bıraktım belli bir zamandan sonra sarmamaya başladı..Bi tam anlamıyla Fringe dizisini bir de inşallah bu diziyi bitirebilirim :)

                                                                  Saygılar..

12 yorum:

  1. Sinema versiyonuna bayılmıştık, çok güzeldi son zamanlarda dizisine bakmak gibi planlarım var hayata geçirmedik henüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sinema filmini izledim mi hiç hatırlamıyorum nedense :) Ama dizisine gerçekten iyi ki başlamışım diyorum. Ben çok beğendim tavsiye ederim kesinlikle canım..

      Sil
  2. Bloguma yaptığınız ziyaret için teşekkür ederim. Takipteyim . :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) bloguma yaptığınız ziyaret için tsk ederim.
    www.sevgininmakyajdefteri.com

    YanıtlaSil
  4. Limitless filmini izlemiş ve sevmiştim. Dizinin ismini duydum ama sizdeki mantık benim için de geçerli biriksin diye bekliyorum ;) Fringe dizisinin müptelasıydım ben. Sonunu bilsem de tekrar sıkılmadan izleyebileceğim bir dizi olur kendileri. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fringe sonunda ağlamıştım ne yalan söyleyeyim :) kesinlikle biriktirip izlemenizi öneririm çünkü insanı sarınca art arda izleyesiniz geliyor :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. limitless bilmiyom bi bakıyim de fringe artık bir efsane oldu ki yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fringe bitireli neredeyse 2 yıl olmuştur ama etkisi hala var :) tavsiye ederim güzel dizi ;)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Limit Yok filminim konusu şöyle: Hayatı çokta biçimli olmayan Eddie, New York’ta düzensiz 1 yaşam süren ve çokta becerikli görülmeyecek bir yazardır. Sevgilisinden ayrıldığı 1 gün yolda eski bir dostuyla karşılaşan Eddie’nin dünyası tamamıyla değişecektir. Önceki dostundan aldığı bir hap, Eddie’nin beyninin tam olarak çalışmasını sağlıyordur. Bu ilaç sayesinde eski yaşamı değişen, hayata farklı bir açıdan bakmaya başlayan Eddie parayı, çekiciliği ve yüksek 1 zekayı ele geçirir. Lakin aradan külliyetli süre geçmeden, bu yüksek gücün menfi yönlerinin ortaya çıkması gecikmez.

    limitsiz izle

    YanıtlaSil

Share