30 Eylül 2014 Salı

Boon Cafe & Restaurant - Çengelköy


Boon Cafe & Restaurant Çengelköy'ün En yeni ve eminim En trend yeri de oldu..
.
Çengelköy'de gitmediğim yer çok azdır..Bir gün Erbap Cafe'de otururken şöyle bir aşağı baktım ne göreyim. Denizin hemen üstünde, iskelenin üzerine dizilmiş beyaz sandalyeler ve siyah küçük şık bir masa ' gelin burada oturun diye ' bize gülümsüyordu :) "Neresi burası Aşkım bir gün gidelim keşfedelim " dedim..
Sevgiliyle Çengelköy'e indiğimiz bir gün baktık etrafa ama cafe'nin girişini bulamadık."Allah Allah  demek ki daha açılışı yapılmamış aşkım" dedim sonra da Durak Büfe'ye gittik.Sohbet muhabbet ederken aşağı baktım anamm ne göreyim aynı yer tekrar bize gülümsüyordu.Yok arkadaş ben oraya gidecektim kafama koydum ama girişini bulamıyorduk. Çok tuhaf. değil mi ?  Erbap Cafenin sağında Durak Büfenin solunda tam arada kalıyordu ama neredeydi ? Hani durum böyle olunca tam orta da  bir yer ararsınız ama buranın bir ortası yok :) Sonradan gördük ki girişi Durak Büfenin solundan yani Deniz Yıldızının olduğu yerden :) Ortada falan değil , hatta bu dediğimiz yerlerin en sonunda =D Biraz karışık anlattım ama bu tarafı bilenler anlamıştır.


16 Eylül Salı günü.. Sevgili iş çıkışında beni Motor'la aldı :) Evet , evet doğru duydunuz ! Ehliyet işi de tamam olunca Sevgili Motor aldı .. Çok tatlı , beyaz , şeker mi şeker bir motorumuz oldu artık..Başka zaman Motor'umuzun fotoğrafını da paylaşıcam..
Motor biraz tehlikeli..Biliyorum.Ama biz elimizden geldiğince dikkatli olmaya gayret ediyoruz. Kaskımızı takıyoruz, hız yapmıyoruz, sağa sola makaslar atmıyoruz..Canımızı sokakta bulmadık..Allah kaza bela vermesin..! Amin..


Motor'u hemen Cafe'nin önüne park ettik ve içeri geçtik. İçerisinin harika bir dekorasyonu var ve çokta büyük. Doğumgünü v.s. gibi kutlamalar için ideal bir yer benden söylemesi. Hazır benim doğum günümde yaklaşıyor Sevgili duy duy =P
Şık bir Cafe & Restaurant yapmaya çalışmışlar ve açıkcası başarmışlarda.. Biz hemen sağ 'a doğru dönüp dışarı çıktık. Dışarısının manzarası Boğaz manzaralıydı..tam iskelenin oradan rahatlıkla manzaranın ve denizin o müthiş sesini duyabilirsiniz. Fakat dolu olduğundan biz daha arka taraflara oturduk..


Sevgilim Latte ben ise Türk Kahvesi söyledim. Siparişlerimiz hızlı bir şekilde alındı.Garsonların el çabukluğu iyiydi fakat yaşadığımız bir sorun oldu onu da paylaşmak isterim..
Deniz kısmı yani iskelenin üstünde oturmanız için rezervasyon gibi işlem yapıyorlarmış bizim bilgimiz yok. Bir masa boşaldı biz garsona söyledik " geçebilirsiniz " dedi. Çantamı, motor kasklarını aldık ilerlemeye başladık ki arkadan bir hanımefendi " fakat biz sıradaydık burada bir masanın boşalmasını bekliyorduk " dedi. Ben muhattap olmadım çünkü biraz kavgacı ruhlu olduğum için Serhat'ım " garson 'a söyleyerek geldik siz bekliyorsanız tamam biz yerimize geçelim " dedi tekrar yerimize geçtik. Benim moral hafif düştü ama Serhat'ım bildiğiniz ateş küpüydü :) Ben konuşmuyordum.Konuşsam biliyorum ateş püskürecekti. 
Tam o sırada siparişlerimiz geldi. 
Sunum güzel , Türk Kahvesi ve Lokum'un tadı da bir harika. Fakat bizim biraz önce başımıza gelenler yüzünden ister istemez keyif alamıyorduk..

           
                   " O tarafta bir masa boşaldı sizi isterseniz oraya alabiliriz "dedi bir beyfendi. Hani Garson değildi fakat sahibi gibi de durmuyordu :) Büyük olasılık Şef Garson gibi birşeydi bilemiyorum..Serhat " yok siz başkasını alabilirsiniz biz ilk defa geldik hatta ilk ve son olacak" dedi. Beyfendi " Efendim ne oldu bir sıkıntı mı oldu " dedi. Serhat'ım durumu anlattı. Beyfendi " Haklısınız efendim garson arkadaşımız bilmiyor olabilir. Tekrar kusura bakmayın " dedi gitti.Üzerinden az bir zaman geçtikten sonra bakın ne geldi :) Benim en bir Sevdiğim tatlıların başında gelir : Cheescake :)  Ucu biraz gitmiş gibi duruyor ya şey ben fotoğrafını çekmeden önce bir tadına baktım da o yüzden :) Beyfendi " Kusura bakmayın tekrardan efendim " dedi. Ayy bende sanki bu anı bekliyor gibiydim biliyor musunuz.Sevgili sevmiyor sadece birazcık tadına baktı ama ben neredeyse hepsini yedim bir de diyorum ki " Aşkım adam diyecek ki , kızında yiyesi varmış " :)

                 Hesabı istedik .. Türk Kahvesi ve Latte : 13 TL tuttu. Böyle bir manzara da , böyle şık bir yerde fiyatların çokta ucuz olmasını bekleyemeyiz. Ortalama desek yeridir :) Fakat şunu belirtmek istiyorum ki ; Müşteri Memnuniyeti onlar için bir haylice fazla.Başka bir yer olsa umursamaz ama adamlar umursuyor. Bu benim için çok daha fazla önemli.. Tekrar gider misin ? diye sorarsanız elbette giderim sonuçta o an garson'un aklından çıkmış olabilir veya o garson'un haberi olmayabilir..Bu yüzden benim size tek önerim ; olur da gitmek isterseniz önceden ya arayın rezervasyon yaptırın veya oraya gittiğiniz de garson'a söyleyin sizi sıraya alsın. Böyle bizim gibi sazan gibi atlayıpta ortada kalmayın :)

                                                          Sevgiler..

6 yorum:

  1. Küçük bir tatsizlik tatlıya bağlanmış yine de..jestleri çok hoş ..keşke dile getirdiğiniz manzarayı resimleseydiniz...sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok isterdim ama tatsızlık olunca bir o yana bir bu yana savrulunca o an resim çekemedim :( Başka bir gün gittiğimde muhakkak fotoğrafını çekerim..
      Jest'leri gerçekten çok güzeldi özellikle benim sevdiğim bir tatlının gelmesi çok daha hoştu tabi..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Motorunuzu görmeden sevdim ^^ ben de çok istiyorum amaa daha çok sonra :)
    Ne güzel çıkmışsınız fotoğrafta da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer bir blogumda muhakkak yayınlayacağım fotoğrafını :) biraz tehlikeli motor ama çokta zevkli ve trafik derdi olmuyor :))
      Sevgiler..

      Sil
  3. Canım motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız İnşaallah.. Mekanın fiyatları guzel gibi. Biz de buralarda, bol bol araba goren bogucu manzarada İce coffee-Turk kahvesıne 12 tl falan verıyoruz.( Mekanları değişelim :D ) Sevindim ama canım keşfeden ruhun yine iş başında :)) o tarafa gecersem kesın gıdecegım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım boğaz manzarasında bu fiyat gayet iyi bence :) bu tarafa gelirsen muhakkak uğramanı tavsiye ederim..
      Sevgiler canım..

      Sil

Share