11 Ağustos 2014 Pazartesi

Guguklu Saatten Ninniler'den yeni Mim =)

Guguklu Saatten Ninniler 'den çok ilginç ve çok düşündürücü bir Mim geldi :) 
Farklı sorular , kendimi ciddiyim Lise yıllarında sınava giriyor gibi hissettim =)


Senaryo 1: Kitapçıda kitap seçtiğinizi düşünün,bir anda bir zombi saldırısıyla karşılaşıyorsunuz ! Etrafınız ordan oraya koşuşan insanlarla dolu,karşılık verebileceğiniz bir silahınız ya da sığınabileceğiniz bir yer yok.Tam o sırada kitapçının sahibi bir duyuruda bulunuyor. Bu zombilerin tek zayıf noktası herkesin bayıldığı ama sizin nefret ettiğiniz bir kitap. O yüzden size bunu yaşatan bir kitabı seçmeniz gerek !

Madem öyle onlar zombiyse bende onlara Harry Potter’ın herhangi bir kitabını atar onları büyülü dünyalarında baş başa bırakırım =D
(Valla canım nasıl bir soruysa cidden bayağı üzerinde düşündüm aklıma bu geldi)

Senaryo 2: Bir kuaföre gittiniz ve saçınızı yaptırdınız. Blendax reklamındaki abladan bile güzel ,hacimli saçlarınız var. Derken deli gibi bir yağmur bastırıyor, şiddetleniyor,şiddetleniyor ! Kendinizi korumak için hangi ''devam kitabını'' feda ederdiniz ?

Ayy hiçbirini galiba feda edemem ama ıslanmayı da sevmiyorum.Nispet olsun diye “ Güneş De Doğar “ diyim bari =)

Senaryo 3: Edebiyat dersinde hocanız klasiklerin ne kadar önemli olduğundan,dünyayı nasıl değiştirdiğinden bahsediyor. Ama siz bu konuşmaya katlanamıyorsunuz ve hayatınızda okuduğunuz en tiksinç klasiği hocanızın kafasına fırlatıp,gururla bunun nedenlerini açıklıyorsunuz.

Gogol  /  Hele o “ Ölü Canlar “ kitabı yok mu =)

Senaryo 4 : Küresel ısınmanın dünyanın anasını ağlattığı bir dünya düşünün.İnanılmaz sıcak ya da inanılmaz soğuk hava koşullarıyla yaşıyorsunuz. Eskimo ceketinizi giyip ısınmak için gayret ediyorsunuz. Isınmak için hangi kitabınızı yakardınız ?

Ay kitap hiç yakılır mı ya =(
Gazete yaksam olmaz mı =) ?
Yukarıda ki soruda Ölü Canlar yazmıştım ya onu yakabiliriz çünkü ben öyle bir kitap görmedim hayatımda =D

                                                           Teşekkürler 

4 yorum:

  1. ben napardım?
    Zombilere "sorun bende değil, sende" yi atardım.
    Hocanın kafasına Dickens'ın Büyük Umutlarını atardım. ne sevimsiz kitaptı yaa!
    Ama bi kitabı ıslatmaya ya da yakmaya kıyamam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle doğru Mim diye yazdım ama ben o tür şeylere çok önem veririm.Hele yanlışlıkla ıslanır anlarım da kitabı yakamam ya :(

      Sil
  2. Kitap yakılır mı? Kitap şemsiye diye kullanılır mı? Taş oluruz taş :) ıslanırım daha iyi. Bu kadar kesin ve netim. Onlar benim bebeklerim ya... sayfalarını bile katlamaya kıyamazken.. ı ıh , cığ yoğ... bu mimi yapmaya benim yüreğim el vermezdi. İyi bile yazmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zorlandığımı söyleyebilirim gerçekten :) hani yazmak için yazdım yoksa ne ıslanılır,ne de yakılır kitap..Bende öyle katlamaya bile kıyamam :)
      Sevgiler..

      Sil

Share