7 Şubat 2017 Salı

Şile Ayazma Plajı

Bu sene balayından sonra tek gidebildiğimiz günü birlik Şile tatili oldu ona tatil denmez ama denizin keyfini çıkarmak insanın birazda olsa kafasını dağıtmaya yetiyor.

2 Ağustos Salı günü gitmeye karar verdik aslında eşim beni Avrupa yakasındaki Aqua Dolphin'e havuza girmeye götürecekti yalnız ben denizi daha çok seviyordum ve buranın pahalı olacağını düşündüğüm için denize gitmenin daha mantıklı olacağını ilettim. Nitekim de öyle evet ücretsiz servisleri var ama bay'a 40 bayana 30 tl alıyorlardı öyle hatırlıyorum yani kafadan 70 TL gitti. Bir de oraya dışarıdan yiyecek içecek götürmekte yasak suyu bile almıyorlar çok eskiden gittiğim için biliyorum ee orada yedik içtik derken 100TL'den aşağı çıkamayacaktık ve havuz yani sadece havuz için de bu paraya değmezdi açıkcası o yüzden bizde Şileye gitmeye karar verdik. 


Eşim o hafta yıllık izne çıktığı için bizde hafta içi gidelim dedik hatta ben Fatoş teyzemi aradım Emreyle gelmesini söyledim. Bir de kayınvalidemi aradım. Sabah kalktığımda hava kapalı gibiydi sıcak ama bulutlar vardı daha erken açar diye düşündüm. Ben sigara böreği kızarttım birşeyler yedik kayınpederimden arabayı alıp önce teyzemleri aldık sonra tekrar geri dönüp kayınvalidemi aldık malum kayınvalidem bir sürü hazırlık yapacaktı bizde en azından vakit kaybetmeyelim diye önce teyzemi alma kararı aldık.



Benzin al , yanına yiyecek içecek bir şeyler al derken saat 11.00 civarında Ayazma Plajına gittik. Fatoş teyzemde bir sürü şey almıştı hatta öyle ki termosta çay bile getirmişti ☺Malum hepimiz iki lokma birşeyler yiyip çıkmıştık evden oraya gidip kahvaltı yapacaktık. 


Şezlonglara oturalım dedik. Ama dedik ki iki tane şezlong alsak yeter çünkü Emre sudan çıkmıyordu ee ben ve eşimde sürekli denizde olacaktık yanımıza ayrıca hasırda getirmiştik.Şezlongları kiralayan adam geldi " kişi başına ücret alıyoruz " dedi. Bizde diyoruz ki " sadece iki kişi oturacaksa oturacak neden kişi başı ücret verelim ki " dedik. Kişi başı da 20 TL'di 100 TL verecektik. Baktık herkes şemsiyesiyle , hasırıyla gelmiş şezlongların önüne sermişlerdi bizde anlaşma sağlayamayınca aynen öyle yaptık hoş bizim şemsiyemiz yoktu ama orada yine bu kiralananlarla tartışmaya giren bir adam vardı ama tartışma konusunu bilmiyorum yalan yok o adamla eşim denizde falan konuşuyordu bir baktık adam sağolsun bize bir tane şemsiyeyi getirdi☺ Biz iki kişi gitmiş olsaydık Serhatla bu kadar zahmete girmezdik ama kalabalık gittik üstüne üstlük denizden çıktığımız vakit bile çok azdı.


Kahvaltımızı yaptık bir sürü şey vardı gördüğünüz gibi ama benim düşüncem sadece denize girmekti. Hemen iki lokma birşeyler atıştırıp denize girdim su ne Akdeniz'in ki gibi sıcak ne Ege'nin
ki gibi soğuktu tam ortasında ılıktı.Tabii aylardan Ağustos bu yüzden su sıcaklığının etkisi fazla ben Şile'ye bir keresinde Haziranın ortasında gitmiştim hem buz gibi hem de dalgalıydı en güzel Temmuz ve Ağustos ayları.


Denize girdiğiniz ilk anlarda ayağımıza biraz taşlar batabilir ama sonrasında kum. Ayrıca plajı'da görüldüğü gibi kum fakat kumlu plajları ben pek sevmiyorum hani güzel yanları var ama yapışıyor falan ya insanın siniri de bozuluyor hoş biz denize girerek az da olsa çözüm üretebiliyorduk ama kayınvalidem için aynı şeyi söyleyemeyeceğim aramızda tek denize girmeyen o vardı☺

Gidip de bitmeyen deniz beni biraz yorsa da çocuklu aileler için çok iyi ben galiba Altınoluk'un o birkaç adım gidip de bir anda derinleşen denizine alışkanlık edindiğim için böylesi beni yoruyordu ama en azından Emre de bizimle birlikte oluyordu.Sarı kuzum Emre ve Serhat'ın arası gayet iyi maşallah onlar ikisi denizde boğuşurken ben biraz açılıp geliyordum hoş dubayı geçmiyordum zaten dubaya gittiğimde de hala daha çok derin olmuyordu tamam benim 1.60'lık boyumu geçiyordu ama panik yapılacak bir durumda yoktu ☺ Zaten açılmamakta gerekiyor yani ben Şileye gittiğimde hep bir tedirgin oluyorum " rip akıntıları"ndan dolayı boğulma olayları çok fazla varya o yüzden mümkün olduğunca kıyıdan çok uzaklaşmamaya çalışıyorum " bana bir şey olmaz "demeyin özellikle Şile'de denize giriyorsanız çok dikkatli olmalısınız.


Sıfır makyajlı eşimin bir anda bende beklemiyordum fotoğraf çekeceğini o yüzden rujumu sürmeye bile fırsat bulamadım☺

Saat geçtikçe o kadar kalabalıklaştı ki anlatamam size iğne atsan denize düşmez misali güya hafta içi ,  bir de her türden insanı bir arada görebiliyorsunuz bende bu yüzden Şilenin bu kalabalığını sevmediğim için buralara pek gelmek istemiyordum ama konu denize girmekse ve balayı da kötü geçtiyse buna da şükreder oldum hiç gitmemekten daha iyidir değil mi ya ? Keşke şöyle Bodrum, Çeşme, Ayvalık , Altınoluk, Akçay , Antalya gibi yerlerde yaşasak da hafta sonu oraların güzel denizlerine gitsek..Bakalım bu sene ne olacak işe girdim diyelim yıllık izin kullanamayacağım bende öyle bir iş istiyorum ki en azından bayram da seyran da evde olayım 1 senen dolmadan izin vermiyorlar 1 sene doldu diyelim bu sefer de büyük olasılık çocuk telaşı olur hamilelik devresi falan valla artık ne zaman çıkarız tatile bilemiyorum.Hamilelik devresi diyorum en azından 1 sene daha düşünmüyoruz bakalım Allah büyük ☺

Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz musmutlu tatilleriniz olsun.

Saygılar..

2 yorum:

  1. Yaaaa plan yapma dur Allah öyle güzel yoluna koyar ki her şey oluverir belki olmayan şeylerin yerine beklemediğin mutluluklar verir...Şileye arkadaşlarım sonbaharda çekim yapmak için giderdi o zaman nasıl huzurlu bir yer demişti şimdi sendeki plaj kalabalığı görünce ürktüm. Ama havuzdan bin katlı iyidir bencede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım mesela bende kışın gitmiştim gezmeye o şehrin kalabalığından uzak o kadar sessiz sakindi ki anlatamam sana kışın daha bir güzel oluyor gezmek için , kafa dinlemek için birebir ama yaz için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim :)
      Evet biraz planlı hareket ediyoruz hayır ben planlıyım eşimde planlı işin tuhafı ama bakalım Allah büyük Allah'tan başka hiç kimse bilemez geleceği hayırlısı olsun artık :)

      Sil

Share