3 Ocak 2017 Salı

Yılbaşında neler yaptık ? 2016

2017'den öncelikle beklentimi bir diğer postum da söylemiştim fakat yeni yılın ilk saatlerinde yaşanan terör olayı canımı epey sıktı diyebilirim. Ne zaman son bulacak bu böyle mi devam edecek bilmiyorum resmen şansa yaşıyoruz bir gün korkuyorum tanıdığım birinin bir haberini almaktan ki eşim de karşıda çalışıyor :( Allah sevdiklerimizden bizi ayırmasın. AMİN !

Benim biricik kocam "kuş alalım kuş alalım " diyordu bende " aşkım ben temizleyemem boşver " dedim.31 Aralık Cumartesi günü beraber kuş bakmaya gittik kar yağıyordu bide. Başka zaman olsa mesela alışverişe gidelim desem iki saat evden çıkaramam ama kuş için kahvaltıyı yapar yapmaz çıktık.



Kuş baktık eve geldik ama o an almadık. Sonra işim var dedi çıktı evden daha sonra tekrar eve geldi " aşkım bak sana hediye aldım " diye bir baktım elinde kuş :) Şok oldum hoş sanki bana aldı kendisine aldı hediyeyi. Neyse kuşu kafesine koyduk bir baktık ki ötmeye başladı ama öyle böyle değil belli bize kızıyor arkadaşlarından ayırdık. Ne yiyor ne içiyor ilk günümüz böyle geçti. Gecede nasıl bıraktıysak sabah o şekilde uyandı yine kuş. Neyseki 2. günde alıştı bize. Güzel ötmeye başladı ama ara ara. En azından birşeyler yiyip içti. Bu arada adı da ne biliyor musunuz ? Trump. Nerden geldi diyecekseniz bu isim eşim youtube da kuşlarla ilgili bir video izliyordu kuşun adı da Kralmış bende adını Trump anladım. "Trump mı koymuş ismini" dedim Serhat da " Kral ama bizim kuşumuzun adı Trump olsun mu " dedi "tamam " dedim. İyi ki de almışız diyorum eve renk kattı :)

Akşam yemeğimizi hazırladım. Patates kızartması , köfte , kırmızı biber , dışarıdan çiğ köfte söyledik ve bir de salata yaptım. Görünür de az dimi valla eşimin çiğ köfteyi öncelikle yiyeceğini bildiğim için az kızarttım nitekim de öyle oldu diğer kalanları ben yemek zorunda kaldım sonra Yağmur neden kilo alıyor ? İşte bu yüzden bütün artıkları yediğim için ve bunları bulamayanlar da var düşüncesiyle ilerlediğim için çöpe atmak yerine kendim yiyorum yiyemediğim zaman da dışarıda ki minik dostlarımıza veriyorum.

Ben mutfağı o dondurucu soğukta açmışım havalandırıyorum bir yandan da bulaşık makinesine tabakları yerleştiriyordum Serhat geldi " Aşkım kuş kaçtı" diye elim ayağım birbirine girdi camı kapattım salona gittim. Bir baktım perdenin orada alamıyoruz bir de hayvan yeni geldi eve evi de tanımıyor normalde evi tanısın diye çıkartmayın diyorlar ama kocam sağolsun kuşu seveyim diye çıkartmış oda uçmuş gitmiş. Neyse kuş dolanıyor bir o yana bir bu yana gidiyor en son TV 'ye geldi arkası var sandı herhalde bizim TV 'nin arkası da boş pat diye düşmez mi.Hani çizgi filmlerde görürsün ya kuş düşer tüyleri dağılır aynen öyle oldu ben şok oldum ses de çıkmıyor Allah öldü dedim bir baktım ki ünitenin kenarından bize bakıyor :) Oh yaşıyor dedim. Sonra Serhat  kafesin içindeki o üstünde durduğu plastik sopayı çıkarttı da üstüne çıktı o şekilde soktu içeri derin bir nefes aldık.



 Biz  O Ses Türkiye'yi izleyerek yeni yıla girdik.


Bu da yeni yıl için abur cuburlarımız aslında yeni yıl için değil bizim evimizde her zaman bunlar olur her hafta sonu alışverişe gittiğimiz de alırız. Bize en yakın BİM ve HAPPY CENTER var her ikisinden de alışveriş yapıyoruz.

Sorun bakalım hepsini yediniz mi diye ? Hayır sadece antep fıstığı ve ruloları yedik o kadar ☺


 Gecenin tatlı sürprizi ise puding oldu :) Eşim çok sevdiği için bende puding yaptım.


Hepinize musmutlu seneler dilerim.

Saygılar..

4 yorum:

  1. Kuş konusunda o kadar direniyorum ki şimdilik almamaya karar verdik :)) Bakalım ne kadar direnebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım ben temizlemesini düşündüm o yüzden pek istemedim normalde iki günde bir temizlik yaparken şimdi kuşumuz sayesinde her gün evi süpürmek zorunda kalıyorum :) yemi dökülüyor , dışarı çıkınca tüyü dökülüyor zorlukları da var yani .

      Sil
  2. Yıllarca babamın kuş sevgisinden dolayı hep muhabbet kuşumuz olmuştur(evlenmeden önceki hayatımda ) ama alışınca ayrılmak zor geliyor..Bu arada abur cubura fazla yönelmeyin,daha yeni evlisiniz,formunuzda yerinde maşallah.Sonra bizim gibi alır kiloları vermeye çalışırsınız karı-koca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke kiloları alan kısım ben değil de eşim olsa :) ona kilo aldırmaya çalışıyorum fakat o sabit kalıyor onun yerine ben alıyorum bu gidişle ikimiz de aynı kiloda olacağız :) Kuşa gelince de daha bir kaç gün oldu geleli çok alıştım daha şimdiden :)

      Sil

Share