26 Ocak 2017 Perşembe

Sevgili Günlükcüm / 37 "İç Sıkıntısı"

Günlük yazmayalı epey zaman olmuş neredeyse 1 sene..


Oğlumuz Trumpla hayat daha bir güzel geçiyor.Bir kaç saat evde olmadığım zaman bile özlüyorum. Eşim bile eve gelir gelmez montunu çıkarıp oğlumuzun yanına gidiyor. Trumpla ilgili daha uzun bir paylaşımda bulunacağım ☺


Survivor 2017 başladı normalde pek izlemezdim ama eşim çok sevdiği için bende izliyorum ☺
Daha ilk zamanlarda hani kimin katılacağı belli olmuyordu ya sadece iki kişinin katılacağını biliyordum " Furkan Kızılay" ve " İlhan Mansız". Zaten İlhan Mansız'ı görünce " benim favorim belli oldu gerisi önemli değil " dedim ☺Beşiktaşlı olmamın yanı sıra ben İlhan Mansız'ı gerçekten severdim baktım gerçekten efendi adam sakin adam. Çoğu herkesinde İlhan Mansız'ı desteklediğini öğrendim. İnşallah sonuna kadar gider diyorum.


 Bu aralar içim sıkılıyor havadan mı yoksa hala daha iş bulamamaktan mı bilemiyorum.Daha doğrusu 10 aydan sonra tekrar işe başlamanın zor olacağını mı düşünüyorum aklıma yatan bir iş bulmak istiyorum.Kesinlikle hafta sonu çalışmak , mesailere kalmak istemiyorum evlenmeden önce ki işimde de yeri geldiğinde hafta sonları çalışıyordum ve bu " yeri geldiğinde " kısmı hiç belli olmuyordu hafta sonu bir plan yapmak istesen cuma gününü beklemek zorunda kalıyordun cuma günü ne zaman ki takım liderleriniz " gelmene gerek yok" veya " geleceksin " diyecek ki sen o zaman planını yapacaksın veya bayram tatillerinde 9 günlük upuzun tatiller olduğunda sen plan yapamıyorsun elbet bir gün çalışma imkanın oluyor. Benim aradığım iş tamamen memurluk ama oda olmadı.

Off bilmiyorum kafam çok dolu yine sabahları kalktığımda dişlerimi sıkarak uyanıyorum. Çalışmak mı istemiyorum yoksa 18 yaşında iş hayatına atılıp bir fiil çalışmaktan mı yoruldum inanın aklım almıyor.Çalışmayı çok seven insanları görüyorum sonra sorun bende mi diye düşünüyorum. Belki çalışmaktan soğudum ben bu süre içinde. Aldığım maaşın beni tatmin etmemesi bu en önemli faktördü evet ilk başladığında aldığın para sana cazip geliyor borcun yok harcın yok ihtiyaçlarını gideriyorsun ailene destek oluyorsun ama yine para kalıyordu sonralarında ise ihtiyaç artıkça parasal değer de artıyor. Eee çalışıyorsun yeni kıyafetler, yeni ayakkabılar almak istiyorsun kendine bakmak zorundasın v.s. sonra baktım ki aldığım para bana yetmemeye başlıyor evlilik yolunda ilerlemeye başlıyorsun ve aldığın maaş hiçbirşeye yetmiyor , bir de son zamanlarda iş yerinin uzağa taşınması işten çok yolun yorması beni işten soğutan sebeplerden biri oldu.

Hayat zor çalışmak zorunda olmakta zor.Belki kendin için çalışsan o zaman ayrı da zorunluluktan çalışmak çok daha farklı. En basiti bir evimiz olsaydı o zaman işler değişirdi.Aldığınız maaşı zaten kiraya veriyorsunuz geri kalanla ihtiyaçlarınızı gideriyorsunuz kenara da para atmanız lazım ev almak için İstanbul'da ev kiraları da çok pahalı ev satın almakta çok pahalı. Allah'a şükürler olsun sağlığım yerinde, huzurum yerinde tek sıkıntı tekrar çalışmak .Allah yardımcımız olsun.

Sevgiyle kalın..

Saygılar.. 

2 yorum:

  1. Ah kuzummmm Kafana göre iş olmamasının doğuracağı şartlar seni soğutuyor olabilir ama bunu böyle düşünmek vicdanını rahatsız ediyor çünkü çalışmak şart para şart. Karışık duygular inşallah ikimizde çok güzel şartlarda bir işe sahip oluruz şıkır şıkır süsleniriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canımm. Daha öncekinde soğuduğum için hepsi öyle olacak sanıyorum biraz temkinli yaklaşıyorum hayırlısı olsun Allah gönlümüze göre versin :)

      Sil

Share