23 Ocak 2017 Pazartesi

Evliliğimizin İlk Fatura Şoku - Doğal gaz !

Soğuk kış günlerinin özellikle soğuk şehirlerde kullanılan bu doğal gazlı kombilerle bizim başımız dertte neden mi ?

Evlenince aşırı bir sorumluluk sahibi oluyorsunuz bekarlık hayatınızda yaşadığınız gibi bol keseden yaşamıyorsunuz . Kendinize bir şey alacağınız zaman bu 20 TL'lik şey de olsa iki kere düşünüyorsunuz veya bir market alışverişine gittiğinizde en az 2 TL'lik çikolatadan aşağı yemem diyen siz sonra bir bakıyorsunuz 1 TL'lik çikolata almışsınız biraz lüksünüzden vazgeçiyorsunuz. He tabi bu genellemeye dair değil bizim gibi kirada oturuyorsanız ve aldığınız maaş da size anca yetiyorsa her alacağınızı ölçüp biçiyorsunuz ee kenara da para atmak lazım kendi evinize çıkmanız gerek.


Biz bu sene kombiyi geç açtık millet ekimde açmış ısınıyor biz kasımın ortasında açtık ısınmaya başladık  tabi oda akşamdan akşama☺Bazende eşim " kapatma sabahları soğuk oluyor " diyordu bazende sabaha kadar yakmıştık , fatura gelmeden son bir kaç günde full yakmıştık. Yani Kasım ortası ile Aralık ortası faturamız 70 TL gelmişti ben az çok tahmin etmiştim. Aralık ortası ile Ocak ortası faturamız ise 230 TL geldi ben şok ! Tabi bu ay full yaktık sayılır bir de eve muhabbet kuşu alınca kendimizden çok onu düşündük evden çıkıp gittiğimizde 4-5 saat olmayacağımız zaman bile kapatmıyorduk ben normalde kapatıyordum aslında yanlış tekrar açılmayacaksa kapatmak mantıklı ama kapa aç kapa aç daha çok doğal gaz faturası geliyor.Bazen kayınvalideme yemeğe gidiyorduk, ee evde olmayacağımız saat aralığı belli akşam da geç döneriz bir daha sabaha kadar açmazdık o zaman tasarruf sağlardık ama ne zamanki kuşu aldık bütün bu tasarruftan vazgeçtik malum kuşlar soğuğu sevmez biz kat kat giyinip oturabiliriz ama onların öyle bir şansı yok veya bir kedi köpek gibi kışa dayanıklı tüyleri yok. Şimdi diyebilirsiniz " ee gece gündüz yakmışsın tabi gelir o kadar fatura" diye yaktık ama 1. kademede yani 40 derecede biliyor musunuz ? Çok nadir 2.kademeye 50 dereceye getirmişizdir 4 veya 5 kere o kadar. Biz 40 derecede bu kadar yakıp birde adam akıllı ısınamayıp bu kadar para vermekten şikayetçiyiz hakim bey ! Evde çocuk olur , hastam olur , yaşlım olur o zaman anlarım ama inanın 7 - 24 saat çalıştırıp gündüz 50-60 derecede yakan gece 40 dereceye alan ve 270 TL fatura ödeyenleri görünce sinirlerim alt üst oluyor. Hani kombi firmasında çalıştım neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum en az kaç tane petek yakmamız gerektiğini ( bu arada unutmayın en az 3 petek çalışması lazım ) , kombiyi nasıl kullanmamız gerektiği v.s. v.s. biliyorum yani teknik bilgim var.Bu yüzden acaba sayaçla ilgili bir sıkıntımı var,bir yanlışlık mı yapmışlar v.s. yazdım haber bekliyorum.



Eşim bir ara ufolardan alalım dedi ee iyi bir ufo almak içinde 250-300 TL vermek lazım öyle küçük infared ısıtıcılardan değil böyle ayaklı güzel ısıtıcılar var arkadaşlar almış ama 300 TL ona vermişler 130 TL'de faturaya vermişler bende eşime dedim ki " ee hayatım kalmış şurada iki ay değer mi o kadar para vermeye doğal gaz yanar aynı paraya denk gelir " diye doğru değil mi ? Şubat ve Mart kaldı hatta Mart da havalar daha iyi oluyor o yüzden almadık bakalım şimdi daha tasarruflu kullanmaya çalışıyoruz kombiyi bu ay ki ne kadar gelecek merak ediyorum..

Peki size doğal gaz faturası ne kadar geldi ?

Saygılar..

27 yorum:

  1. 400 ü geçti...Komşuları da biz mi ısıtıyoruz ne :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bizim bir üst kat teras onun da çok büyük etkisi var tabi onlar ne kadar yakarsa yaksın biz ısınamıyoz alt komşum hiç kapatmıyormuş ama bana faydası yok bina da yeni bir bina değil ev büyük :) hayır ödediğimiz paraya değse gam yemeyeceğim . O kadar para ödeyip hala kat kat giyiniyoruz evde . Keşke ısınsak ve o kadar para ödesek o zaman gerçekten helal olsun dicem :)

      Sil
  2. Evde çocuk olduğundan biz de yakıyoruz Yağmurcum :) Ama en azından ödeyecek durumdayız çok şükür. Evi olmayanlar, parası olmayanlar var.Böyle diyip teselli edelim kendimizi.
    Allah yardım etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle buna da şükür diyorum zaten :) İşte o kadar fatura ödeyip ısınamamak bizi biraz üzdü nerede yanlış yaptık dedim yoksa şikayet etmiyorum Allah'a şükürler olsun diyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun.

      Sil
  3. bence 230 gayet iyi gelmiş,,,,evde ufaklık olduğu için ve tüm günde evde olduğundan yakıyoruz ve hiç oynamıyoruz derecesi ile hafta sonu kayınvalideme gitsek bile kapatmıyoruz 283 tl geldi bize de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sizinde kötü bi rakam değil en azından bizim ev 40 derece de bu kadar çok geldi sizin evde ufaklık olduğu için daha fazla yakıyorsunuz diye tahmin ediyorum :) bizim de üzüntümüz o yönde zaten . Keşke 50 60 derecede çalıştırıp o kadar çok gelse ısınsak anlayacağız da 40 derece hem yine kat kat giyiniyoruz hem de ısınamıyoruz o yüzden biraz canımız sıkıldı .

      Sil
  4. Merhaba. Biz elektrikle ısındığımız için elektrik faturasına ödüyoruz o parayı:(
    Neyse ki ödeyebilecek durumda olduğumuzu düşünüp avunuyor ve şükrediyoruz. Bu arada iade-i ziyarete geldim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle :)
      Elbette bizde şükrediyoruz . Kirada oturuyoruz , eşim çalışıyor , benim işsizlik maaşım var gerçi bitecek bu ay o ayrı da halimize şükrediyoruz dediğim gibi üzüntüm 40 derece de yani 1 kademe de çalıştırıp ısınamamak üzerine bu kadar ödemek . Zaten ısınsak o zaman diyecek bir sözümüz yok :)

      Sil
  5. 230 tl çok iyi bir fatura. Kı biraz sert yaşanıyor bu sene. İklimden yana çok sanslı, üstelik çalışan ve evde misafir bir canlısı olmayan, bir İzmirli aile olarak 314 TL geldi doğalgaz faturası. Elektronik mühendisi olarak çok net söylemeliyim ki elektrikli ısınma yöntemlerini aklınıza bile getirmeyin. Hem yeterince ısınmaz, hem de şok faturalar ödemek zorunda kalabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Elektrikli ısıtıcı konusunda bende çok fatura ödeyeceğimizi düşünüyorum bu yüzden uzak durduk zaten iki ay sonrasında havalar daha iyi olacak inşallah . Bizim üzüntümüz 40 derecede ısınamamak üzerine bu kadar çok fatura ödemek o kadar .

      Sil
  6. Öncelikle işin zaten mutfağından gelmişsiniz ancak benim size naçizane tavsiyem kombinizi sabit 60°C'de çalıştırmanız ve ev sahibinizden de eve bir adet termostat taktırmasını rica etmenizdir. Kombiye hiç dokunmayarak termostatı istediğiniz sıcaklığa getirerek tahmininizden daha çok tasarruf sağlayabilirsiniz. Eski evimizde böyleydi Uşak'ta.

    Bu arada biz Bursa'da oturuyoruz şu an ve evimiz merkezî sistem doğalgazlı. Geçen ay sizin ödediğiniz kadar biz de ödedik ancak ev aşırı sıcak oluyor bana göre. Ben sıcağı sevmem eşim ise tam tersi çok sever. E bir de 2 yaşında bebek olunca bol keseden açmasına izin veriyorum eşime. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Oda termostadı fikri benimde aklıma geldi yalnız bunun için ilgili bir ev sahibinin olması şart maalesef bizim ev sahibimiz hem yurt dışında hem de pek ilgili değil ..merkezi sistem çok iyi bir seçenek en azından üşüme gibi bir dert yok :)

      Sil
  7. bana gelen faturayı söyliyeyim bende soğukların çok olduğu o ay sadece 8-9 gün 65 de yaktık diğer günler 45-50 de falandı ve sonuç 490 tl fatura geldi :) Fatura şokunun üstüne eski polarlı battaniyeli günlerimize geri döndük :) Benimde üst katım boş o yüzden mi böyle geliyor bilmiyorum ama 65 C de yaktığımızda da öyle aman aman ısınmamıştık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir bizim de üst katımız teras olduğu için onlar isterse en son seviyede yaksınlar bize faydası olmuyor çünkü üst kat boş . Bir daha aman büyük konuşmayayım diyorum böyle bir yere taşınmak istemem en güzel ara kat . Ara kat da olunca şanslısın ne yalan söyleyeyim :) bir de o kadar fatura ödemek üstüne ısınamamak insanı üzüyor zaten yoksa ısınsak laf etmem paşa paşa öderiz öderken de helal olsun derim yani :)

      Sil
  8. Biz klima ve ufo ile ısınıyoruz yağmuuuuuur . Elektriğin gözüne vuruyoruz yani hiç sorma . Her şey elektrik burada da :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bilmez miyim. Doğalgaz gelecek diyorlardı Antalya'ya belki de bazı yerlerine gitmiştir eski çalıştığım yerde ki müşteriler aradığnda az çok söylüyorlardı oradan biliyorum . Belki doğalgaz olsa o kadar çok gelmez çünkü Antalya'nın kışıyla İstanbul'un kışı bir değil :) biz burada ekim de üşümeye başlarken Antalya da denize girenleri biliyorum :)

      Sil
    2. Yeni evlerde döşeli canım var doğalgaz :) Dediğn gibi 20 de ısınıyor evler antalya da :) ankarada biz pilot ayarında 40da ısınıyorduk 50 de hamam olurdu ev.

      Sil
    3. Evet benim bir arkadaşımda Ankara'da yaşıyor oda öyle diyor 40 a getiriyorum hırkayla oturuyoruz 50 ye getiriyorum kısa kollu giriyoruz evde diyordu :) bir de yeni bina da oturuyor , ara kat da . Ona da sordum oda gece gündüz yakıyormuş 250 gelmiş :) bir an önce yaz gelsin istiyorum ..

      Sil
  9. Bize 530 tl geldi, ve salonumuz ve bir odamızı yakmamıza rağmen. Ama diğer yerler gece gündüz yanıyordu. Ütslik bu kasım ayı faturamız aralık henüz gelmedi. Aralıkta daha çok yaktık 750 tl felan gelir diye tahmin ediyorum ki benim de canım çok sıkıldı. Bi de sitede oturuyoruz o nedenle 135 tl si apartman ısınmasına veriyoruz bu paraların. Ben de ciddi dikkat etmeye başladım bu haftadan itibaren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcımız olsun . Bayağı yüksek faturalar ödüyoruz . Tabi benimki sizinkine göre daha az ama ısınamıyoruz ve o kadar para ödüyoruz . Keşke ısınsak o kadar para versek . Yaz gelsin bi an önce bu dertlerden kurtulalım :)

      Sil
  10. Samimi ve renkli blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım, bize de bekleriz,

    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    Bu arada doğalgaz faturası 440 geldi, Bodrumda elektrik faturası kaç olur bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı bir fazla gelmiş bu rakamları duyunca bizim fatura çok daha az kalıyor.

      Sil
  11. Faturalar her zaman şaşırtırr bence bizim de sizinki kadar geldi sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektrik su bu kadar şaşırtmadı doğalgazı bu kadar beklemeyince şaşırdık açıkcası :) daha doğrusu 40 derecede yakıp , tasarruf sağlayalım derken 230 tl ödemek zorunda olduğumuz için üzüldük yoksa yorumları okuyorum da bize gelen fatura diğerlerine gelen faturanın yanında bir hiç kalıyor :)

      Sil
  12. 40'larda yakip nadir 50'lere geldi demissiniz biz de aynen o sekilde yaktik bu ay 430 tl fatura geldi yani sizinle ayni yakmisiz ama cok daha fazla geldi...alt komsumuz hic yakmiyormus ustumuz de çatı bunun etkisi mi var bilmiyorum.Ayni zamanda gunduz ufoyu actik surekli degilse oturamiyorduk Allahtan elektrik 113 gelmis...Dediginiz gibi hem isinamayip hem de dunyanin parasini vermek cok dokunuyor...bizim sayac mi bozuk acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim alt komşu yakıyormuş ama üst kat çatı katı aynı durumdayız o konuda . Onun büyük bi etkisi var maalesef :( eğer ara kat da olsaydık o zaman ısınma oranımız daha yüksek olacaktı ki biz üç petek yakıyoruz bir de sadece . Bence bi gösterin sayacınızı derim . Zaten insanı üzen ısınamamak ve bu kadar para ödemek . 50 dereceye bile getirdiğimiz de yine tam anlamıyla ısınamıyoruz bunun da üst katının çatı olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum .

      Sil

Share