5 Aralık 2016 Pazartesi

KPSS Ortaöğretim Sınavı 2016



Merhabalar,


      Çook uzun zamandır yokum farkındasınız değil mi ? Evde internet yok demiştim ya evet hala evde internetimiz yok hani bende telefonumun internetinden bağlanıyordum blog yazmak için sonra ne oldu dersiniz ? telefonum bozuldu. Üstüne üstlük neredeyse iki ay boyunca kürüstür bir telefon kullanmak zorunda kaldım :) ama artık buradayım (inşallah) Yazılacak onca şey var değil mi ? Hatta ben evleneli nisan da 1 sene olacak ben hala nikah sonrası eğlenceyi , balayını , eşimin ve benim doğumgünümü vs yazacağım o kadar çok şey var ki .. yazarım yazmasına da bu konuya öncelik vereyim dedim.Bilmem gireniniz var mı KPSS ' ye elbette vardır ama ben ortaöğretimden girdim hani şu 3 milyon 500 bin kişinin başvurduğu sınav varya he işte ona. Zaten bu kadar kişinin başvurduğunu bilseydim aöf kayıdım vardı her ne kadar dondurmuş olsam da iki yıllıktan yani önlisans dan girerdim sınava diyorum . Sayı arttıkça puan da artıyor diyorlar hayırlısı artık . 

      Sınava son üç ayda hazırlandım ondan önce yani 1 sene öncesinden çalışmalara iş yerindeyken başlamıştım fakat iş yerinin taşınması , benim evlilik sürecim falan filan derken aklımdan gitmişti . Ağustosun son günleriydi başvuruya son üç gün kalmıştı bende tv de bir haber gördüm "şu kadar kişi memurluktan alındı "diye kendi kendime " benim kpss vardı ne oldu " dedim baktım internetten fotoğrafım eski olduğu için güncelletmem gerekiyordu ve son üç gün kalmıştı . Neyse ösym bürosuna gittim 1.5 saatin sonunda başvurumu yapmış oldum :) bu arada sınav başvurumda eşimin soyadını almış olduğumu gördüm ve ben hala nüfus cüzdanımı değiştirmemiştim (zannediyordum ki hala kızlık soyadım yazıyordur ama öyle değildi )hani sanki çalışıyorum da vakit bulamıyordum bendeki de iş değil mi ya neyse bu vesileyle nüfus cüzdanımı da değiştirmiş oldum. 


      Sınava hazırlık sürecinde gerçekten çok yoruldum daha doğrusu 2014 den kalan konu anlatımlı kitapları buldum ve onları çalışmaya çalıştım . Çalışmaya çalıştım diyorum ne kadar uzun kitaplar ve ne kadar ayrıntılı olduklarını anlatmama gerek yok herhalde . Bir konuyu 20 sayfada işliyorlar ben kendi çapımda karınca duası gibi küçük küçük yazarak not almaya çalışıyordum . Eee insanında beyni bir yere kadar algılıyordu hani. Sonra sıkılıyordum daralıyordum çalışasım gelmiyordu eee sürekli onlada uğraşamıyordum ki yemek,ütü,temizlik bazen misafir geliyordu onu ağırlıyordum falan filan .. Matematik kafası zaten hiç yok bende gerçekten hiç yok yani zaten diyorum da " benim matematik iyi olsaydı Türkçe-sosyal okumaz Türkçe - matematik okurdum " diye inanın öyle matematik temel sağlamken öğrenilmiyorsa sonradan çok zor öğrenilmesi. Çok zor diyorum imkansız demiyorum :) bu yüzden bi insan kpss ye hazırlanıyorsa ya kursa gidecek yada internette konu anlatımlı videoları izleyecek. Kitaplar inanılmaz ayrıntı veriyor çünkü . Çok güzel internette videolar var fakat bizde internet yok eee kursa da son üç ay kala gitmenin bir anlamı olmayacaktı ki insanlar 1 sene önceden başlıyordu kursa.. 

      Şimdi bana sorarsanız nasıl geçti diye inanın çok birşey diyemiyorum ama barajı geçmişimdir diye ümit ediyorum. Çünkü her ne kadar ön lisansların sınavı zor deseler de bana göre önlisansın Tarihi daha kolaydı ama neden ? Çünkü şansa ezberlediğim bütün tarih soruları orada çıkmıştı yoksa genel anlamda baktığımda önlisansın soruları zordu sadece tarihi benim şansıma ezberlediklerim geldiği için bana kolay geldi . Benim en çok korktuğum coğrafyaydı nitekim coğrafya beni şaşırttı tarih de dibe vurdum . Vatandaşlıktan bildiğim sorular vardı ondan da çok canım sıkılmadı ama güncel bilgiler çokta günceldi gerçekten hani gerçekten çok iyi haber izlemen çok dikkatli cevaplar vermen gereken sorulardı ben mesela önlisansın güncel sorularının üç tanesini kesin biliyordum bi iki tanesini de kafadan attım doğru çıkmıştı tabi sınav heyecanı da farklı oluyor neden mi ? Benim gibi çok hızlı okuyan birinin Türkçeyi 1 saatte bitirememesine ne demeli ? Bi baktım saat 11 ben daha 20. sorudaydım öyle bıraktım genel yeteneğe geçtim sonrasında tekrar döndüm Türkçeye. Hoş apartman sorulu mantık soruları da o kadar mantıklıydı ki anlatamam :)

      Sürekli bakıyorum internetten " kpss ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak" diye . Ayın ortası gibi diyorlar ama katılımın yoğun olması bu süreyi uzatabilirmiş . Bir an önce açıklanmasını temenni ediyorum :) sınava giren blog arkadaşlarım veya sınava giren blog arkadaşlarımın tanıdıkları varsa şimdiden hakkımız da hayırlısı olsun diyorum . Allah gönlümüze göre versin . Amin .

                                                          Saygılar...

8 yorum:

  1. kolay gelsin ,zor işler bunlar gerçekten
    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum, bloğunuzu takipteyim^^
    Siz de bloğumu takip ederseniz memnun olurum.

    vintagenmakeup.blogspot.com

    Sevgiler,
    EK

    YanıtlaSil
  3. Evlendikten sonra epey bir düzen kurulamıyorum canım aksilik aksiliği doğuruyor sanki hani ben evleneli 2 ay oldu yeni ama hala yerleşmeye çalışıyorum nette zorlamıştı bizi ama şükür bir şekilde hallloluyor.

    Hakkında hayırlısını diliyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım evlendikten sonra hemen düzen kurulamıyor. Sana da hayırlı olsun canım malum uzun zamandır olmayınca takip edemedim :) en kısa zamanda dönmek umuduyla :)

      Sil
  4. Sonuç istediğin gibi olur umarım hayırlısyla :) bu arada blogunu takibe aldım bende beklerim.
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı olsun inşallah :) bende takipteyim .
      Sevgiler..

      Sil

Share